W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
Bloodborne i Dark Souls.
1 Fajne! -
@KamilBuzka Batman, dragon Ball, ghost of tsushima, resident evil7, watch dogs, far cry wszystkie części, mafie 1,2,uncharted,tomb raider, horizon, gta v, rachet and clank, crash, assasiny tak na szybko mi wleciało zależy co lubisz na co stawiasz czy na fabule czy na rozwałkę
0 Fajne! -
Ratcheta sony teraz akurat rozdaje za darmo jakbyś był zainteresowany.0 Fajne!
-
FF VII remake
2 Fajne! -
Teraz mam na celowniku, Dragon Ball Z: Kakarot. Tylko mam obawy, czy ta gra mi podejdzie do gustu🤔.
4 Fajne! -
Call od Duty warezone
0 Fajne! -
Platynuję dodatki do Control, z multi COD Cold War i PES 20 👍
1 Fajne! -
WRECKFEST
Korzystając z okazji, chciałbym się podzielić krótką opinią, a raczej plusami i minusami odnośnie tego tytułu.
Aktualnie kończę już karierę (zostały dwa turnieje), więc zacznę może od tego, czego mi brakuje w grze.
MINUSY
- Monotonność tras w karierze
Często liczba okrążeń jest zbyt duża, szczególnie na kolizyjnych trasach, gdzie praktycznie do mety dojeżdża kilka aut. Od połowy wyścigu nic się nie dzieje, człapiemy się do mety bez żadnych emocji.
2. Inteligencja AI
Właściwie można to pominąć, ale wspomnę odnośnie inteligencji aut w trybie kariery, że przestawiając poziom trudności na najniższy, odczułem większy spryt "kierowców" i chęć walki, niż w najwyższym stopniu, gdzie raczej rządzi chęć zwycięstwa przez czysty wyścig. Jednakowo w trybie demolki, gdzie wygrywa ostatni na placu jest zupełnie odwrotnie. Na najtrudniejszym, komputer gra oszczędnie, poluje na najsłabszych przeciwników i faktycznie my musimy wykazać się przebiegłością, bo w początkującym każdy wali na środek w byle kogo i mecz kończy się dość szybko.
3. Klatkowanie
Problem pewnie sprzętowy. Gram na S-ce, więc nie dziwie się temu za bardzo, jednak gra potrafi ściąć w najmniej oczekiwanym momencie, jak nie ma żadnego gracza na ekranie, trasa jest pusta, jedziemy dość wolno. Po ostatniej aktualizacji troszkę lepiej.
4. Podział aut.
Myślę, że można było zrobić troszkę bardziej szczegółowy podział aut ze względu na klasy i dopuszczenie do wyścigów.
Teraz kilka rzeczy, które mi się bardzo podobają.
PLUSY
- Zabawa
Fun, jaki daje nam ten tytuł jest ogromny. Co cieszy bardziej niż rozwalające się złomy i niszczenie innych graczy spychając ich z trasy, jadąc na czołówkę, czy ściągając na drzewo... Dodatkowo, za to wszystko jesteśmy wynagradzani! Przyznam, że pobrałem ten tytuł z XGP z myślą o jednym wieczorze, że będzie to gra typu zainstaluję, sprawdzę, wyrzucę. Cała ta otoczka sprawiła, że bawiłem się świetnie całymi godzinami. Istna frajda dla dużych dzieci.
2. Trasy
Ilość i zróżnicowanie tras jest okazała. Możemy ścigać się w 100% asfalt, pół na pół, 100% błoto, skakać przez płonące obręcze, czy na moim ulubionym, zwariowanym torze wrecknado! Do tego walka o przetrwanie na ósemkach, gdzie kolizja goni kolizję, a przetrwają najtwardsi.
3. Bezstresowa gra
Ogromny plus za balans waluty w grze. Możemy śmiało wydawać żetony na nowe auta, ulepszenia czy pancerz, bez obawy, że zaraz zabraknie nam kasy na dalszą grę. Zarobki są zbilansowane tak, abyśmy nie mieli wszystkiego od razu, ale też nie zamartwiali się o stan portfela. Cała przygoda w karierze też idzie gładko. Załatwiamy kolejne mistrzostwa bez nacisku na obowiązek bycia pierwszym w każdym wyścigu.
4. Pojazdy specjalne i własne wyścigi
Podepnę dwie rzeczy w jedne plus, bo łączą się ze sobą na ogromny pozytyw. Gra oferuje pojazdy typu kombajn, kosiarka, autobus szkolny, kamper czy wychodek na kołach lub sofa z silnikiem. Teraz tworzymy własny wyścig, dobieramy pojazdy losowo i mamy istny festiwal demolki, gdzie oprócz blachy sypią się po torze deski z wychodka, kask kierowcy z sofy czy stoi palący się kombajn. Zabawa przednia.
0 Fajne! -
Obecnie pocinam w Titan Quest i Generation Zero
0 Fajne! -
Dzisiaj kupiłem The Tenants na Steam w early accesie. Bardzo pozytywne pierwsze recenzje i zachęcający gameplay. Już nie mogę się doczekać, aż odpalę ją po powrocie z pracy.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo