W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
Ja odkryłem w ostatniej przecenie w PS STORE (trwa ona nadal - do 11.03.2021 r.) dwie prawdziwe perełki od polskiego studia Polyslash: "We. The revolution" i "Help Will Come Tomorrow". Gry z nietypową grafiką, ciekawymi pomysłami, wciągającą fabułą (zwłaszcza w "We. The revolution", gdzie akcja toczy się w czasach rewolucji francuskiej i historia jest rzetelnie odwzorowana), ale przede wszystkim na uznanie zasługuje system wyborów. Są one przeważnie niejednoznaczne moralnie, ciągną za sobą konsekwencje; naprawdę trzeba się często mocno zastanowić.
A obie te gry można kupić za ok. 45 zł w sumie.
Zdecydowanie polecam! :)
1 Fajne! -
@mck_nysa "We. The revolution" znam i też polecam. Szafot nie stygł 😂
A możesz powiedzieć coś więcej o "Help Will Come Tommorow"? Na ile godzin jest ta gra?
Dzięki za polecenie, pewnie tę drugą sprawdzę, bo lubię takie giereczki 😋
0 Fajne! -
@Asamer tę drugą właśnie zacząłem, ale słyszałem, że jest stosunkowo krótka, raczej nie dłuższa niż 10 godzin. Ale zapowiada się też ciekawie ;>
0 Fajne! -
Ja aktualnie gram w assassin's creed valhalla i mam niestety błąd który uniemożliwia dalsze kontynuowanie fabuły mianowicie walka z Dagiem w zadaniu czarne chmury nie ładuje się. I pytanie do was czy może też ktoś tak miał ? Trochę się w gry nagrałem i nigdy nie miałem takiego przypadku, jak były problemy z cyberpunkiem to wszyscy o tym wiedzieli a o tym prawie że cisza jak pisałem do ubisoftu to twierdzą że cierpliwości naprawiamy to a naprawiają to już od premiery.
1 Fajne! -
Kończę Far Cry 3, jeszcze tylko połowa znajdziek i gra zaliczona. Chyba muszę się rozejrzeć za częścią czwartą.
2 Fajne! -
Ja skończyłem wczoraj Rise of the Tomb Raider z mojej kupki wstydu i powiem wam że to był Rollercoaster gra mimo niezbyt dobrze napisanej postaci pierwszoplanowej wgniotła mnie w fotel na tyle że na końcu nawet zacząłem ja lubić.
0 Fajne! -
Ja póki co mam zamiar poduczyć się Lidii Sobieskiej coby lipy przy grze online w T7 nie było. Na nic długiego nie mam teraz czasu, za to powoli ostrzę pada na Nier Replicant i oczywiście najlepszego RPGa ery PSXa czyli Legend of Mana w wersji Remaster.
2 Fajne! -
Sekiro na xss - bardzo wymagająca, jak przy soulsach glownie grałem na uniki / zasłanianie się tarczą, tak tutaj promowany jest agresywny i dynamiczny styl walki mieczem - nie ma takich jakby wolniejszych szachów soulsowych i rolek, pozostaje czysty skill i nauka mechaniki. Mam wrażenie, że przez pierwsze etapy rozgrywka idzie w miarę płynnie, tak jak juz docieramy do pierwszej 'otwartej' lokacji z różnymi mozliwymi ścieżkami do podążania, to zaczyna się mordęga ;-).
Na pstryku lite gram w kilka pozycji naraz.
Hades - świetna pozycja, roguelike kompletny. Bardzo przemyślany gameplay i cala reszta.
Mario 3d all stars - zacząłem tą najstarsza część, ale jest tragiczna i się odbiłem ;) sprobuję od razu z galaxy.
Zaczynam grać w ni no kuni i hyrule: calamity. Kuni: na tą chwilę bardzo podoba mi się animacja i styl od ghibli, czuć magię lat 90. Gameplayowo ciężko stwierdzić, podobno po pewnym czasie wdziera się nuda, jednak nic takiego nie odczuwam teraz.
Hyrule: na ta chwile przyjemna siekanka, ale bez jakichś ochow i achów. Ot cos do miłego spędzania czasu. No i fajnie poznać historię przed ograniem zeldy botw (w sumie taki mam cel, żeby chronologicznie łyknąć te gierki).
1 Fajne! -
Ja jak zwykle krótko i na temat:
- Immortals (XSX),
- Nier Automata (XSX),
- Fall Guys z kumplami (PS4).
1 Fajne! -
Ps4 mam jakieś 3 miesiące dopiero, na chwilę obecną ograłem God of War a teraz cisnę w Spider-Mana. Mam jeszcze Wieśka na półce i the last of us. Ale średnio mi podeszły. W co jeszcze warto zagrać?
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo