W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    1614769559

Ja odkryłem w ostatniej przecenie w PS STORE (trwa ona nadal - do 11.03.2021 r.) dwie prawdziwe perełki od polskiego studia Polyslash: "We. The revolution" i "Help Will Come Tomorrow". Gry z nietypową grafiką, ciekawymi pomysłami, wciągającą fabułą (zwłaszcza w "We. The revolution", gdzie akcja toczy się w czasach rewolucji francuskiej i historia jest rzetelnie odwzorowana), ale przede wszystkim na uznanie zasługuje system wyborów. Są one przeważnie niejednoznaczne moralnie, ciągną za sobą konsekwencje; naprawdę trzeba się często mocno zastanowić.

A obie te gry można kupić za ok. 45 zł w sumie. 

Zdecydowanie polecam! :) 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1614776921

@mck_nysa "We. The revolution" znam i też polecam. Szafot nie stygł 😂

A możesz powiedzieć coś więcej o "Help Will Come Tommorow"? Na ile godzin jest ta gra? 

Dzięki za polecenie, pewnie tę drugą sprawdzę, bo lubię takie giereczki 😋

0 Fajne!
  •  
    1614780853

@Asamer tę drugą właśnie zacząłem, ale słyszałem, że jest stosunkowo krótka, raczej nie dłuższa niż 10 godzin. Ale zapowiada się też ciekawie ;>

0 Fajne!
  •  
    1615374426

Ja aktualnie gram w assassin's creed valhalla i mam niestety błąd który uniemożliwia dalsze kontynuowanie fabuły mianowicie walka z Dagiem w zadaniu czarne chmury nie ładuje się. I pytanie do was czy może też ktoś tak miał ? Trochę się w gry nagrałem i nigdy nie miałem takiego przypadku, jak były problemy z cyberpunkiem to wszyscy o tym wiedzieli a o tym prawie że cisza jak pisałem do ubisoftu to twierdzą że cierpliwości naprawiamy to a naprawiają to już od premiery. 

1 Fajne!
  •  
    1616543637

Kończę Far Cry 3, jeszcze tylko połowa znajdziek i gra zaliczona. Chyba muszę się rozejrzeć za częścią czwartą.

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1616573216

Ja skończyłem wczoraj Rise of the Tomb Raider z mojej kupki wstydu i powiem wam że to był Rollercoaster gra mimo niezbyt dobrze napisanej postaci pierwszoplanowej wgniotła mnie w fotel na tyle że na końcu nawet zacząłem ja lubić. 

0 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1616573285

Ja póki co mam zamiar poduczyć się Lidii Sobieskiej coby lipy przy grze online w T7 nie było. Na nic długiego nie mam teraz czasu, za to powoli ostrzę pada na Nier Replicant i oczywiście najlepszego RPGa ery PSXa czyli Legend of Mana w wersji Remaster.

2 Fajne!
  •  
    1616576764

Sekiro na xss - bardzo wymagająca, jak przy soulsach glownie grałem na uniki / zasłanianie się tarczą, tak tutaj promowany jest agresywny i dynamiczny styl walki mieczem - nie ma takich jakby wolniejszych szachów soulsowych i rolek, pozostaje czysty skill i nauka mechaniki. Mam wrażenie, że przez pierwsze etapy rozgrywka idzie w miarę płynnie, tak jak juz docieramy do pierwszej 'otwartej' lokacji z różnymi mozliwymi ścieżkami do podążania, to zaczyna się mordęga ;-).

Na pstryku lite gram w kilka pozycji naraz.

Hades - świetna pozycja, roguelike kompletny. Bardzo przemyślany gameplay i cala reszta.

Mario 3d all stars - zacząłem tą najstarsza część, ale jest tragiczna i się odbiłem ;) sprobuję od razu z galaxy.   

Zaczynam grać w ni no kuni i hyrule: calamity. Kuni: na tą chwilę bardzo podoba mi się animacja i styl od ghibli, czuć magię lat 90. Gameplayowo ciężko stwierdzić, podobno po pewnym czasie wdziera się nuda, jednak nic takiego nie odczuwam teraz.

Hyrule: na ta chwile przyjemna siekanka, ale bez jakichś ochow i achów. Ot cos do miłego spędzania czasu. No i fajnie poznać historię przed ograniem zeldy botw (w sumie taki mam cel, żeby chronologicznie łyknąć te gierki).

1 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Tester

1616580553

Ja jak zwykle krótko i na temat:

• Immortals (XSX),
    • Nier Automata (XSX),
    • Fall Guys z kumplami (PS4).
    1 Fajne!
  •  
    1616581279

Ps4 mam jakieś 3 miesiące dopiero, na chwilę obecną ograłem God of War a teraz cisnę w Spider-Mana. Mam jeszcze Wieśka na półce i the last of us. Ale średnio mi podeszły. W co jeszcze warto zagrać?

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry