W co aktualnie grasz?

Utongus

6 lat temu

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    14 dni temu

Właśnie skończyłem dwie gry, jedna po drugiej, w obu wpadły platynki
    1.Deliver Us The Moon
    2.Deliver Us Mars

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, gry nie są długie (10-15h każda) ale wciągają klimatem, ciekawą fabułą i przyjemną rozgrywką. 
    Nie ma strzelania, agresji, przemocy, potworków itp. Jest dużo elementów zręcznościowych, trochę speedrunów, zagadek logicznych a wszystko owiane tajemnicą w atmosferze wszechobecnej, kosmicznej pustki.

Obydwie gry bardzo podobne, choć z pewnymi istotnymi różnicami. Gdybym miał jednak wybierać, która lepsza, to skłoniłbym się ku księżycowi, gra ma bardziej wyraźny, przytłaczający klimat i mocne zakończenie. Chociaż obie gry bardzo polecam.

Dawać kolejną część !! 😁

Znacie jakieś gry w podobie ?

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

13 dni temu

@Korsarz mam na koncie psn Deliver US moon ale jeszcze nigdy nie odpalałem tej gry chociaż nie powiem że mnie kusiło. Jak przejdę KCD 2 zanim wyjdzie Assassin's Creed Shadows to znajdę parę godzinek żeby ograć 😀

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

9 dni temu

Pograłem w Sonica i szczerze? Okazał się taki sobie. Żółwie też pozwoliłem sobie liznać, więc o ile może ktoś z sentymentu zagra w gre z taką oprawą i gameplayem tak zwykły gracz raczej je odpuści. 

Po ograniu gier kupiłem sobie ps 5 pro, jednak napęd otrzymałem dopiero wczoraj na urodziny ;) do tego czasu ograłem until down który miałem w bobliotece jeszcze z ps plus collection ;) polecam grę takie 7.5/10 bo w trakcie gry jest niezłe zawirowanie fabularne. A nie wiem czy wiecie wkrótce w tym roku będzie na podstawie gry ukazany film w Polskich kinach ;) 

Teraz czas na Black ops 6 a potem na Wu Konga ;)

2 Fajne!
  •  
    2 dni temu

U mnie jest tak:

-z żoną gram w split fiction i jest naprawdę genialne i zdecydowanie trudniejsze od poprzednich gier tego studia i zmierzamy  już ku końcowi gry

-wspólnie z dwoma córkami gramy w PlateUp! i ostro się przy tym żremy🤣

-A ja po nocach śmigam po Japonii w Shadows i jak dla mnie naprawdę dobra odsłona Assassin's Creed

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

2 dni temu

@Szefo21 Assassin's Creed mimo ogólnego hejtu na tą serię cieszy się dużą popularnością co pokazuje tylko że takie gry oparte na eksploracji są jeszcze potrzebne. Też będę grał jak skończę Kingdom Come Deliverance 2 

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

16 godzin temu

AC Shadows i … bawię się świetnie ;) 

nie wiem czy to przez setting (uwielbiam Japonię) czy to z sentymentu do AC (zdana każda część + ostatnie 3 platyny) ale gra się naprawdę miodnie :)

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

16 godzin temu

@Szefo21 a ja właśnie słyszałem od 3 znajomych że Split Fiction to najłatwiejszy tytuł od tych twórców :) 

1 Fajne!
  •  
    15 godzin temu

@kenny2612

1.Brothers bardzo łatwa gra

2.A Way Out tytuł nie sprawiał żadnych problemów 

3.It Takes Two posiadał momenty bardziej wymagające i czasami były powtórki 

4.Split Fiction z kolei potrafi ubić zdecydowanie częściej i elementy są bardziej zręcznościowe i zsynchronizowanie z drugim graczem jest tutaj konieczne i bardziej wymagane niż w poprzednich grach😉

Każdy ma swoje zdanie😃

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

14 godzin temu

@Szefo21 otóż to, dlatego sam ocenię jak zagram :) 

Napisałem tylko opinie 3 znajomych którzy grali w każdą grę :)

1 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

14 godzin temu

Ja akurat w AC Shadows nie zagram bo już grałem w tego Assassina tyle że nazywał się Odyseja. Tam się nic poza settingiem nie zmieniło a przynajmniej nie na plus. Poza grafiką gra stoi w miejscu mechanicznie od premiery Origins, animacje z recyklingu, zerowa sztuczna inteligencja przeciwników, Assassin który nie umie się skradać, nachalne, zupełnie niepotrzebne wątki LPG, sklepik z płatnymi, pay2winowymi gratami w singlowej grze, voice acting na poziomie mułu w grze AAA, zakłamywanie historii Japonii pod narrację jedynej słusznej agendy... Tak możemy wymieniać długo długo. A recenzenci dają temu ściekowi 8-9/10. Oczywiście nie bronię się nikomu dobrze bawić przy tej grze ale jeżeli ktoś nazywa to coś "dobrą grą" to chyba mamy dwie zupełnie różne definicje takowej.

Sorki trochę za offtop, ale pojawił się temat nowego AC więc musiałem skorzystać z okazji i się trochę uzewnętrznić.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Nostalgiczny powrót The Sims 1 i 2. Czy udany? Recenzja The Sims i The Sims 2 (PC)
2 marca 2025

Czy pierwsze The Sims to klasyka, której nic nie przebije? A może The Sims 2 wyniosło symulację życia na zupełnie nowy poziom? 🚀 Trudno jednak ocenić grę po 25 latach od premiery, dlatego skupię się na reedycjach jako całości.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry