W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1779083193

Odpaliłem wczoraj w nocy The Thaumaturge, długo się ta gra naczekała na swoją ale warto! Mega klimat, ciekawa fabuła (póki co), świetny Polski dubbing. Wiedźmin 3 z widokiem z góry, tak bym to określił 😉

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1779090369

@kryjab20 Thaumaturge polecałem już od dawna. Dla mnie to najbardziej polska gra jaka wyszła (settingiem przebija Siwego bo wiadomo, akcja gry dodatkowo na korzyść Pana Wiktora Szulskiego). Ogrom nawiązań do charakteru, postaci, dialogów naszego kraju a także świetny gameplay tworzą coś wspaniałego. To perełka którą każdy gracz znad Wisły powinien odpalić :) 

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1782235868

Dawno już nie pisałem nic na grupie,  a więc u mnie to tak:

ogrywam life is strange reunion 8/10 wreszcie mamy spowrotem moc cofania czasu u Max ;)

lis duble explosure ograny i 7/10 nowe moce max musicie sprawdzić ;)

tides of tommorow 7/10 pomysł mega, oprawa graficzna przeciętna, i realizacja fabularna też taka sobie ,sami sprawdzcie koniecznie ;)

indiana jones wielki krąg - ahhh fajnie było zagrać w coś podobnego do uncharted, ale jednak uncharted o dwa poziomy wyżej.

dyrektywa 8020 - jak ktoś zna gry z serii dark pictures to będzie zadowolony, graficznie perełka i fabularnei fajne ;) 8/10

a już niebawem outer wilds i potem disciples dominacja ;)

2 Fajne!
  •  
    1782248563

Ja ograłam Sherlocka Holmesa Orient Express. Trochę się rozczarowałam poziomem gry, miałam nadzieję na coś w stylu L.A Noir, ale niestety w Sherlocku nie da się zrobić błędu ( a nawet by mi się przytrafiły jakieś). 
    Ograłam też Bonda i GOOOOD jakie to było dobre. Powinni dać sobie spokój z filmami i iść w gry, bo seria ma naprawdę mega potencjał. Jeszcze dodatkowo kupili mnie typowym bondowskim intro.

Aktualnie bawię się w Crimson Desert. Zaczęłam trzeci akt, robię dużo misji pobocznych (choć na niektore trafiam przypadkiem, łażąc dookoła). 

I czekam na remake Okaryny, który zapowiedzieli na Nintendo Direct ;) 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Player 2025

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

1782321092

@dominika.l coś więcej o Crimson Desert? Sam się zastanawiam, ale ogrom tej gry mnie przytłacza na samą myśl... Czy od razu da się odczuć skalę tej produkcji, czy "wprowadzenie" jest spokojne? 😅

2 Fajne!
  •  
    1782334705

@Ratnay Zależy, jak kto rozumie wprowadzenie :D ogólnie rzeczywiście ogrom rzeczy, które można robić, jest... ogromny. Trochę h już mam na liczniku, a jestem dopiero w trzecim akcie (jest chyba 10 lub 12). Tylko, że ja siedzę sporo w misjach pobocznych. Sam prolog jest dość krótki, początek pierwszego rozdziału też. Ale później już wchodzi naprawdę sporo misji pobocznych. Można grać na wiele sposobów. 

Wszystko jest jednak fajnie opisane, więc nie ma takiego zagubienia w grze, jest mapa, są zaznaczone i opisane wszystkie misje, co powinieneś zrobić i gdzie iść. Jest sporo możliwości. Wszystko zależy od tego, jak lubisz grać.

3 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Tester

1782405898

Do Wielkiej Kradzieży Aut VI plan gier u mnie jest następujący:

- dodatek do Persony 3 Reload (obecnie),

- Pragmata,

- jakieś Dark Soulsy albo dokończę Eldena,

- 13 Sentinels Aegis Rim,

- Ys X,

- Beast of Reincarnation,

- Marvel's Wolverine,

- Control Resonant,

- Star Wars Galactic Racer,

- Phantom Blade Zero

Życzcie mi powodzenia, to nie może się nie udać :D

1 Fajne!
  •  
    1782410609

@konewko Ja na pewno na premierę nie kupię GTA. Nie chcę marnować kasy na cyfrę, a GTA nie jest grą, którą koniecznie chciałabym ograć przy premierze, jak to było z Dying Light The Beast na przykład. Więc albo poczekam na fizyka (są plotki, że niby ma być, nie wiem, na ile to prawda), albo poczekam ile trzeba będzie, aż będzie w normalnej cenie (swoja drogą GTA V po raz pierwszy ograłam w zeszłym roku chyba albo dwa lata temu jakoś).
    Za parę lat będzie tak, jak z tymi starszymi GTA, że pół soundtracku w grze okroją, bo licencję stracą, a jeżdżenie po Vice City z odpowiednią muzyką to mus ;)
    Teraz na premierę mam już zamówionego Black Flaga i na niego czekam :)

2 Fajne!
  •  
    1783191595

Nie wiedziałam za bardzo gdzie to wrzucić, ale rozmowa o GTA VI toczyła się tutaj, więc tak to tu zostawię :)

https://dailyweb.pl/gta-vi-na-nintendo-switch-2-plotki/

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Do góry