W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    1761859398

Odpaliłam nowego Battlefielda po wielu latach wierności CoDowi. Póki co fajna zabawa, ładnie zrobiony. Jestem dopiero na początku, więc pewnie powiem więcej po dłuższej grze. Ale podobają mi się realia

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1761918069

@dominika.l Realia są niesamowite. Grafika, rozgrywka, wyzwania, nie ma nudy mówiąc krótko :)  Niestety sezon 1 niebezpiecznie skręca w stronę CoD'a.. 

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1762422650

Gram w Ghost of Yotei, już 20h mam spędzone w grze i powiem Wam szczerze że nudne to jak flaki z olejem, w kółko to samo się robi, mechanika walki średnio angażująca, o wiele ciekawiej mi się walczyło w Rise of the Ronin. Fabularnie jest ok. Graficznie bardzo nie równo, tam gdzie liście, drzewa i kolory to pięknie ale skały, góry, śnieg i woda to tragedia. Na pewno skończę ale platyny to nie zamierzam w tym robić bo nie widzę sensu biegać za jakimiś lisami i ptakami gdyż eksploracja nie daje frajdy. Pod względem eksploracji to i Shadows był lepszy choć i jego wcale za dobrze nie oceniam.

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1762453818

@kryjab20 potwierdzasz to co czytam w większości … GoY to nie jest tak świetna gra jak ją malują… ciekawe czemu tak dużo osób oszukuje rzeczywistość :) 

3 Fajne!
  •  
    1762464391

Właśnie skończyłam fabułę w Battlefield 6 i muszę powiedzieć, że moim zdaniem dużo lepsza od CoDa. Bardzo podobały mi się oczywiście realia, ciekawe misje i lokacje, dobrze zrobiona. Trudniejsza od CoD. W CoDzie jak się chowasz za stołem, to nie ma problemu. W B6 z tego stołu po dwóch strzałach zostają drzazgi. Fabularnie bardzo ciekawa. Szkoda tylko, że taka krótka fabuła, chyba bardziej nastawili się na granie po sieci.

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1762603990

@kryjab20 Jeszcze nie grałem w Ghost of Yotei (zostawiam sobie na długie, zimowe wieczory dopiero), ale właśnie wrzuciłem na bloga WG świetną recenzje Ghost of Yotei od Asi i macie podobne zdanie (choć Asia się poświęciła i wbiła platynę :D). Zachęcam Was do przeczytania i podzielenia się oczywiście swoim zdaniem :) 

https://wymiengry.pl/blog/recenzje-gier/ghost-of-yotei-surowa-opowiesc-o-zemscie-pamieci-i-japonii-ktorej-juz-nie-ma-ps5

@dominika.l Ja jestem w połowie kampanii i faktycznie jest tak jak mówisz. Szczególnie gdy na najtrudniejszym poziomie robiłem 4-tą misję chcąc zaliczyć wyzwanie gdzie nie korzystasz z broni palnej a tylko z gadżetów i rozkazów. Nie ma lekko :)

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1763418556

Dawno tu nic nie pisałem bo dawno nie miałem fajniejszych gierek ogranych ;)

Another crab adventure, gameplay 8/10 fabuła 7/10 grafika 5/10 - jak dla mnie takie słabsze 7/10 ;)

Fort Solis - gra jest naprawdę dopracowana, mimo iż krótka, ma naprawdę intuicyjne zadania i nie idzie się pogubić, grafika ładna 8/10 

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1763529433

@NightShadow  

Fort Solis ograłem już jakiś czas temu, zgadzam się graficznie jak najbardziej na plus ale przez to że gra jest mega krótka to fabularnie nie zdąży się rozkręcić a już koniec gry. 

Obecnie nie gram w nic bo mam konsole w serwisie 😟 prawdopodobnie karta graficzna zaczęła siadać, dobrze że jeszcze gwarancja jest. Tylko te czekanie 😕

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1763581724

Współczuje, a ile można czekać ? ;/ ja od premiery mam pro i wymienię ta na kolejna szybko jak dojdzie, bo przy ilości h dziennie a jest ich kilka co dzień + wakacje całe na konsoli, to pewno kilka lat jeszcze potrzyma, ps4 pro to działało po kilku latach jak traktor ;)

Teraz Berserka ogrywam, narazie miodzio, ale jako fan souls lików odnajduje się idealnie i jakoś w miarę sprawnie przechodzę kolejnych bossów(mam 6 głównych za sobą dopiero po 2 dniach gry). Berserk trochę Niohowaty, ale jest klimat i fajne przerywniki filmowe, dla mnie 8.5/10. było by 9 jakby była opcja gry online ;)

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga WOŚP 2020

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

1763632142

Ostatnio nie gram na Nintendo Switch. Mam jeszcze jakieś gry, ale ostatnio to na PS4 wolę platyny wbijać .

Wbiłem już 13 platyn. Teraz gram w South Park Fractured but Whole. Niektóre sceny są tam nienormalne, nigdy tego nie oglądałem. Więc mnie gra zaskoczyła. Czekam na Kingdom Hearts 4.

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Premiery gier grudzień 2025 – najciekawsze tytuły na koniec roku
3 grudnia 2025

Grudzień to czas, kiedy branża gier wyraźnie zwalnia. Największe tytuły mają już swoje miejsce w kalendarzu, a końcówka roku należy do gier, które nie potrzebują oprawy wielkich konferencji ani głośnych kampanii marketingowych.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry