W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
Odpaliłam nowego Battlefielda po wielu latach wierności CoDowi. Póki co fajna zabawa, ładnie zrobiony. Jestem dopiero na początku, więc pewnie powiem więcej po dłuższej grze. Ale podobają mi się realia
2 Fajne! -
@dominika.l Realia są niesamowite. Grafika, rozgrywka, wyzwania, nie ma nudy mówiąc krótko :) Niestety sezon 1 niebezpiecznie skręca w stronę CoD'a..
4 Fajne! -
Gram w Ghost of Yotei, już 20h mam spędzone w grze i powiem Wam szczerze że nudne to jak flaki z olejem, w kółko to samo się robi, mechanika walki średnio angażująca, o wiele ciekawiej mi się walczyło w Rise of the Ronin. Fabularnie jest ok. Graficznie bardzo nie równo, tam gdzie liście, drzewa i kolory to pięknie ale skały, góry, śnieg i woda to tragedia. Na pewno skończę ale platyny to nie zamierzam w tym robić bo nie widzę sensu biegać za jakimiś lisami i ptakami gdyż eksploracja nie daje frajdy. Pod względem eksploracji to i Shadows był lepszy choć i jego wcale za dobrze nie oceniam.
4 Fajne! -
@kryjab20 potwierdzasz to co czytam w większości … GoY to nie jest tak świetna gra jak ją malują… ciekawe czemu tak dużo osób oszukuje rzeczywistość :)
3 Fajne! -
Właśnie skończyłam fabułę w Battlefield 6 i muszę powiedzieć, że moim zdaniem dużo lepsza od CoDa. Bardzo podobały mi się oczywiście realia, ciekawe misje i lokacje, dobrze zrobiona. Trudniejsza od CoD. W CoDzie jak się chowasz za stołem, to nie ma problemu. W B6 z tego stołu po dwóch strzałach zostają drzazgi. Fabularnie bardzo ciekawa. Szkoda tylko, że taka krótka fabuła, chyba bardziej nastawili się na granie po sieci.
2 Fajne! -
@kryjab20 Jeszcze nie grałem w Ghost of Yotei (zostawiam sobie na długie, zimowe wieczory dopiero), ale właśnie wrzuciłem na bloga WG świetną recenzje Ghost of Yotei od Asi i macie podobne zdanie (choć Asia się poświęciła i wbiła platynę :D). Zachęcam Was do przeczytania i podzielenia się oczywiście swoim zdaniem :)
@dominika.l Ja jestem w połowie kampanii i faktycznie jest tak jak mówisz. Szczególnie gdy na najtrudniejszym poziomie robiłem 4-tą misję chcąc zaliczyć wyzwanie gdzie nie korzystasz z broni palnej a tylko z gadżetów i rozkazów. Nie ma lekko :)
3 Fajne! -
Dawno tu nic nie pisałem bo dawno nie miałem fajniejszych gierek ogranych ;)
Another crab adventure, gameplay 8/10 fabuła 7/10 grafika 5/10 - jak dla mnie takie słabsze 7/10 ;)
Fort Solis - gra jest naprawdę dopracowana, mimo iż krótka, ma naprawdę intuicyjne zadania i nie idzie się pogubić, grafika ładna 8/10
2 Fajne! -
Fort Solis ograłem już jakiś czas temu, zgadzam się graficznie jak najbardziej na plus ale przez to że gra jest mega krótka to fabularnie nie zdąży się rozkręcić a już koniec gry.
Obecnie nie gram w nic bo mam konsole w serwisie 😟 prawdopodobnie karta graficzna zaczęła siadać, dobrze że jeszcze gwarancja jest. Tylko te czekanie 😕
0 Fajne! -
Współczuje, a ile można czekać ? ;/ ja od premiery mam pro i wymienię ta na kolejna szybko jak dojdzie, bo przy ilości h dziennie a jest ich kilka co dzień + wakacje całe na konsoli, to pewno kilka lat jeszcze potrzyma, ps4 pro to działało po kilku latach jak traktor ;)
Teraz Berserka ogrywam, narazie miodzio, ale jako fan souls lików odnajduje się idealnie i jakoś w miarę sprawnie przechodzę kolejnych bossów(mam 6 głównych za sobą dopiero po 2 dniach gry). Berserk trochę Niohowaty, ale jest klimat i fajne przerywniki filmowe, dla mnie 8.5/10. było by 9 jakby była opcja gry online ;)
0 Fajne! -
Ostatnio nie gram na Nintendo Switch. Mam jeszcze jakieś gry, ale ostatnio to na PS4 wolę platyny wbijać .
Wbiłem już 13 platyn. Teraz gram w South Park Fractured but Whole. Niektóre sceny są tam nienormalne, nigdy tego nie oglądałem. Więc mnie gra zaskoczyła. Czekam na Kingdom Hearts 4.
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo