W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
@konewko widać o liczbie ogłoszeń z Ekspedycją na WG, że była ogrywana przez wielu w okresie świątecznym👌U mnie nadal czeka na swój wolny slot... Tymczasem kończę "już" Halo The Master Chief Collection, została mi "4". Świetna to seria, nie zapomnę jej nigdy. Już kombinuję jak tu zagrać w "5". Z opcji jest chmura w Game Pass lub nawet zakup jakiegoś Xbox'a z drugiej ręki 😉
2 Fajne! -
@konewko Henryk dużo lepszy od Ex33 o której zapomniałem już po miesiącu od skończenia ;) dobra gra ale napewno nie GOTY :) już nie mówiąc o tym że to nie RPG ani Indie :)
1 Fajne! -
@kenny2612 Jakich warunków RPG nie spełnia E33?
0 Fajne! -
@dominika.l przede wszystkim liniowa fabuła, nie wpływasz na losy świata poza ostatnią walką i filmikiem i nie definiujesz postaci w sensie osobowości, każda ma z góry ustaloną narrację i charakter :)
Moim zdaniem to dobra gra lecz nie ma się czym zachwycać :) ograłem, nie nudziłem się ale szybko zapomniałem :)
2 Fajne! -
@kenny2612 ok, to ciekawe, zawsze myślałam, że inne rzeczy decydują o RPG. W takim razie Final Fantasy też nie jest RPG, a zawsze myślałam, że jest.
2 Fajne! -
Mafia, old country - ps5.
fajna, ale angielski dubbing to porażka ^^ po przełączeniu na sycylijski gra nabiera fajnego klimatu.
3 Fajne! -
@dominika.l zależy jaka część :) są taktyczne, są jRPG, są nawet MMO ale te nowsze to już dla mnie fabularne gry akcji :)
1 Fajne! -
@kenny2612 po XIII trochę się zniechęciłam, bo XIII była turówką. No i wszędzie pisało, że to jRPG. Więc zupełnie nie wiem, jak mogłoby byc inaczej. A też z tego, co pamiętam, to tam fabuła była do bólu liniowa. Charakteru postaci też w żaden sposób nie możesz zmienić, jest z góry ustalony, nie definiujesz go, na świat nie wpływasz w żaden sposób (oczywiście chodzi o wyborowość). Więc wg Twoich kryteriów zupełnie nie wchodzi to w opcję RPG. Nie mam pojęcia, czemu wszędzie tak piszą... Podobnie z FF X.
W nowsze zupełnie nie grałam, bo te FF strasznie mnie do turówek zniechęciły, nie lubię czekać bezczynnie i dostawać łomot ;) Koniec końców grałam na pewno w XIII i X i jakieś dwie części na 3DSie jeszcze. Ale nie pamiętam jakie, bo mi się myliły.1 Fajne! -
Jeden rabin powie tak, a drugi rabin powie nie.
" przede wszystkim liniowa fabuła, nie wpływasz na losy świata poza ostatnią walką i filmikiem i nie definiujesz postaci w sensie osobowości, każda ma z góry ustaloną narrację i charakter :) "
Czyli opisałeś właśnie czym jest jrpg, którym jest ekspedycja. Zanim znajdziesz kolejny argument: tak, jest przepaść między KCD2 i E33 pod względem bycia erpegiem, ale nie umniejszaj, bo po prostu nie masz racji.
A Henryk mnie wynudził po pierwszej mapie. Bywa. Może mam "zły gust" :)
2 Fajne! -
@konewko Dokładnie tak. Przy KCD mam to samo. Całe życie gram w tytuły RPG, to mój topowy gatunek obok survival horroru, ale odpadłem krótko po dotarciu do pierwszego dużego miasta w głównej fabulce.
Edit: Ekspedycję ogrywam piąty raz, usprawiedliwiając się nowymi strojami i możliwością cykania screenów w trybie fotograficznym ;)
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo