W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1759674544

@dominika.l no kończę Innocence i zaraz Requiem wleci :)

ja Yōtei odpuszczam narazie bo jak widzę jak to wygląda to masakra -_- DLC do tsushimy

2 Fajne!
  •  
    1759811370

U mnie teraz FB Khazan. Noooo powiem naprawdę pozytywne zaskoczenie. W grze jest wiele pomysłów z innych tytułów i sami możemy sobie wybrać jak ją przejść: robiąc uniki, parując czy odbijając ataki przeciwników. Do tego masa skilli do użycia, które można w każdej chwili zmieniać i testować. Niby wszystko to już gdzieś kiedyś było, ale czuć od tego tytułu powiew świeżości. Mnie gra wciągnęła i daje dużo więcej frajdy niż Wukong. Na uwagę zasługuje fakt, że postać porusza się szybko i gra przez to jest bardzo dynamiczna i może dlatego przyjemna w odbiorze.

Podobno Stellar Blade też się wyróżniał ze względu na dynamikę ale jeszcze nie grałem - ktoś ograł i może porównać te dwie gry?

0 Fajne!
  •  
    1759926507

Dzisiaj Crysis trilogy remastered ;) kiedyś mi się podobało to uniwersum ale nie skończyłem żadnej części,  zobaczymy jak będzie teraz 

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1760094513

Ja wracam do Ronina bo Shadows mnie wymęczył strasznie nudą i prostacką walką a TeamNinja jednak robi to dobrze :) 

Yotei, czyli DLC do Tsushimy nie jest warte 300 zł a 150 max i kupię je wtedy (lub zamienię się na portalu) kiedy będzie taka oferta :) 

0 Fajne!
  •  
    1760146131

Od paru godzin MindsEye, cóż napisać , wybitna gra to nie jest , łatwa strzelanka bez żadnych ulepszeń, strategi i dużej rozkminki, chyba że póżniej będzie inaczej ale póki co jeszcze nie doszedłem. Czuć ręke kogoś tam z ekipy GTA i jak ktoś czeka na szóstkę może zagrać.
    Dla mnie plus za sf.
    Gra nie za długa i podobno łatwa platynka.

0 Fajne!
  •  
    1760175409

@kenny2612 usiądę do Yotei, jak skończę The Beast, ale właśnie już słyszałam, że podobno nie jest jakiś rewelacyjny i grubą przesadą było mówienie przed premierą, że to będzie nominacja do GOTY. Na szczęście udało mi się wymienić, więc nie zapłaciłam pełne kwoty :D szkoda, że Bestii nie wrzucili  fizyku, bo te 319 zł za gry ostatnio to już masakra. A jeszcze kilka interesujących mnie premier jest do końca roku: wczoraj Little Nightmares i Baattlefiled, zaraz będzie CoD i Frostpunk jeszcze.

2 Fajne!
  •  
    1760175488

@M4rcin to jest ta gra, którą tak strasznie zjechali wszędzie?

0 Fajne!
  •  
    1760219384

@dominika.l Chyba tak, nie interesowałem się tym tytułem wcześniej, ale dorwałem dosłownie za grosze jak na grę która ma cztery miesiące.
    Na PS Store jest za 259 zł, to tych pieniędzy nie warta, ale za jedną czwartą tej ceny można by się zastanowić.
    Prosta fabuła, bez znajdziek, grindu, dodatkowych aktywności, wszystko dostajemy z postępem historii. Jeździmy autem, strzelamy, trochę latamy dronem i do tego przerywniki. Tyle o grze mogę napisać, ale też przeszedłem narazie 40%.

W Ghost of Yotei nie grałem jeszcze ale się pochwalę że kupiłem panele do mojej slimki, te limitowane właśnie Ghost of Yotei, złote, i są rewelacyjne, jeśli ktos sie zastanawia, ma mozliwość jeszcze kupienia, to jest to chyba jedna z lepszych i ładniej zrobionych edycji limitowanych.

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1760514903

@M4rcin   czyli kupiłeś gadżet z gry w którą jeszcze nie grałeś i nie wiesz czy Ci podejdzie? Odważnie :) 

1 Fajne!
  •  
    1760520724

@kenny2612 GoT ograłem całe, gra świetna, nie mam powodu sądzić że od GoY odbije się niechętnie. Miałem do wyboru w dniu premiery kupić panele lub grę, zdecydoawłem się na panele. To edycja limitowana i do tego ładnie zrobiona, szybko się rozeszła (z pewnością szybciej niż trwa przejście gry) i nie ma już do kupienia na rynku, chyba że od skalperów po zawyżonej cenie, ale i te zaraz znikną.
    A gra jest, była i będzie dostępna szeroko na rynku.
    Z panelami trzeba było szybciutko a z grą można powolutku :) żadna odwaga, zwykła strategia.

A żeby nie było że odbiegamy od tematu, Mindseye przeszedłem, podwyższam troche moją ocene, przy końcu jest więcej i ciekawiej. I platynka łatwa, praktyczniej bez omijalnych trofek, przejście zajęło mi ok. 15h.

3 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Premiery gier grudzień 2025 – najciekawsze tytuły na koniec roku
3 grudnia 2025

Grudzień to czas, kiedy branża gier wyraźnie zwalnia. Największe tytuły mają już swoje miejsce w kalendarzu, a końcówka roku należy do gier, które nie potrzebują oprawy wielkich konferencji ani głośnych kampanii marketingowych.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry