W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    1760560329

Po kilku godzinach spędzonych na GoY muszę powiedzieć, że... dupy mi nie urwała. Jest bardzo ładnie zrobiona, to prawda, ale w sumie na tym mi się kończy zachwyt. Powtarzalne, co było przy Tsushimie. Chociaż z drugiej strony The Beast, które mi się bardzo powtarzało, tez jest... dość powtarzalne ;) tylko tam historia mnie wciągneła, tutaj jakoś nie mogę się zgrać z tą historią. Może jeszcze będzie lepiej. W końcu to dopiero początek.

0 Fajne!
  •  
    1760599096

Mi się GoT wstępnie podobał. Fajny system walki ze zmianami postaw pod przeciwnika, niezła historia, piękna grafika. Jednak po pewnym czasie omijałem już patrole i nie walczyłem z nimi, bo przypominało mi to powtarzalność serii AC. Wszystko rozbija się o to czy w nowej grze zostawią to co było dobre i zrezygnują z tego co było średnie (tylko też nie wszystkim się to samo podoba). Tylko wtedy gra by trwała góra 15 godzin. Na przykład do Wiedzmina 3 mogliby wydać jeszcze 10 dodatków trzymających poziom, w których powtarzają to co było wcześniej z nową dobrze napisaną historią i ja biorę w ciemno.

Dużym problemem według mnie jest wrzucanie zapychaczy sztucznie wydłużających czas przejścia gry. Ale nie tylko świat gier na tym cierpi, bo to samo można zauważyć w serialach, także może takie mamy po prostu czasy. Żeby zrobić porządna grę o odpowiedniej długości, ze świetną historią i gameplayem, dobrze napisanymi misjami pobocznymi, trzeba włożyć naprawdę dużo czasu i zasobów. Ale po co jak w tym czasie można wypuścić trzy słabsze, które pewnie i tak się sprzedadzą, a pieniądz się będzie zgadzał.

0 Fajne!
  •  
    1760636640

@Nostar Na przykładzie niedawnej nowej Mafii mogę powiedzieć, że niepotrzebna jest niezliczona ilość godzin i tysiąc misji pobocznych (w Mafii nie było żadnej), żeby dobrze opowiedzieć fajną i ciekawą historią z emocjonującym zakończeniem. Przynajmniej mi w Mafię: The Old Country naprawdę bardzo dobrze się grało.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1760701409

@M4rcin   no nie wiem czy aż tak się rzucili ludzie bo mogę od ręki kupić w 3 marketach w polsce z dostawą za 3 dni :) 

Jasne, to tylko panele i zawsze można odsprzedać ale też tanie nie są a jednak ja nie mógłbym mieć konsoli z panelami z gry która no jest przeciętna :)  ale to moje zdanie więc mowię że odważny krok :) 

0 Fajne!
  •  
    1760707609

@kenny2612 A co Ty się tak na te panele uparłeś, co ? Są ponownie dostępne ale nie zmienia to zasadniczo faktu, są mega i fajnie że więcej osób będzie się mogło o tym przekonać, być może już po przejściu gry. 
    Ja dzisiaj kupiłem swój egzemplarz GoY, używany ale znacznie taniej niż w dniu premiery, niedługo napisze czy żałuje wcześniejszego zakupu paneli ;)

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1760716304

@M4rcin nie że uparłem ale naprawdę ciężko mi zrozumieć skąd to wychwalanie gry i wszystkiego wokół niej w sieci ;) 

gra nie jest jakaś wybitna sądząc po opiniach recenzentów których obserwuje.. solidna i bezpieczna kontynuacja GoT'a - ot co! :) 

1 Fajne!
  •  
    1760728522

@kenny2612   dosłownie tak bym ją nazwała. Po prostu nowa historia. Ale fakt, graficznie zrobiona bardzo ładnie.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1760732340

@dominika.l no i większość głosów właśnie tak mówi :)

mocno przeciętna gra …

2 Fajne!
  •  
    1761241107

Sprzedam panele do PS5, tanio...

No cóż, lekkie rozczarowanie jest. Na początku było super ale im dalej w las tym nudniej i monotonniej. Gra rozciągnięta i z taką nijaką fabułą, W porównani do GoT to zostaje gdzieś w tyle. Albo może to my jesteśmy z roku na rok coraz bardziej marudni i wymagający.
    W każdym razie jakiś mały zawód jest ale w tym roku gorsze gry już były. A zdania o panelach nie zmieniam, od gry lepsze i  nie żałuje ich zakupu.

4 Fajne!
  •  
    1761688552

Czy ulepszono elementy składankowe w Yotei?

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Premiery gier grudzień 2025 – najciekawsze tytuły na koniec roku
3 grudnia 2025

Grudzień to czas, kiedy branża gier wyraźnie zwalnia. Największe tytuły mają już swoje miejsce w kalendarzu, a końcówka roku należy do gier, które nie potrzebują oprawy wielkich konferencji ani głośnych kampanii marketingowych.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry