W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga WOŚP 2020

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

1723438261

Aktualnie gram w Dragon Dogma Dark Arisen na switchu, bo mi PS4 siadło... W tym tygodniu jedzie do serwisu. Jak ps5 stanieje 500-700 zł to kupię. Jak będzie działać tak jak PS4 to nigdy już więcej nie kupię żadnej konsolki Sony. Czasy PS1 i PS2 dobrze wspominam. Kupiłem też ostatnio 

New Super Mario u deluxe i jest to mój drugi ex na Nintendo Switch. Kupiłem go ze względu na siostrzeńców w wieku 5 i 7 lat. Mi się w dzieciństwie podobało Mario na Pegasusie, mam nadzieję że im też się spodoba.

2 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1723483988

@Intj Dark Arisen całkiem zajebista gierka, ograna na PS3. Co do PS5 za 1500 zł to chyba musisz poczekać na PS5 Pro i złapać używaną FATkę, może Slimkę jak Ci się poszczęści. Ja cały czas ogrywam gry z PS4 na PS5 i gdyby nie Tekken 8 to nadal katowałbym mojego PROsiaka. Niestety ale ta generacja się Sony mocno nie udała i to przez swoje własne głupie decyzje.

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1724583030

Kena ograna, bardzo przyjemna grafika i fajna przygoda, bossowie wymagający ale na większych poziomach trudności(można wybrać na początku gry)

Kończę też Missama Chronicles na ps5 i gra jest mega podobna do Mutant zero hour, jak ktoś grał i lubi takie taktyczene klimaty to polecam, sama przyjemność ;)

Dragons Dogma za kilka dni odpalam po skończeniu Misamy ;)

5 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1724871660

Wsiąkłem trochę w Baldura 3 na PC ;)

choć zapewne i tak nie znajdę czasu aby skończyć fabułę to jednak gra miażdży inne RPG :D 

Na konsoli ograłem Alone in the dark i muszę wszystkim polecić - świetny mix Lovecrafta z Residentem :) 

5 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1725046173

Pograłem w Dragons Dogma 1 ale gra niestety mnie odrzuciła. Dlaczego? Postać szybko się męczyła, mimo wielu godzin gry w dalszym ciągu nie było możliwe telerpotowanie się z miasta do miasta, a droga do wuest to zwykle kilkadziesiąt minut. Co do grafiki wiadomo, nie jest to nic świetnego bo grafa z ps3, ale zwykle na nią nie zwracałem uwagi. 

Ograłem forspoken i mimo ocen dałbym tej grze 7/10, jest to dobra gra, nawet znajomi ją platynowali i zachwalali. Wiadomo przyczepić się można do kilku spraw ale ogólnie jest ok :)

jestem w połowie Dead space ps5 i gra wypadła całkiem nieźle, ciekawa podróż po statku pełnym mutantów, jak w obcym ;)

za kilka dni zabiore się za final fantasy xvi ;)

5 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1725554773

@NightShadow

sam wróciłem do Forspoken głównie przez Ciebie (mignęło mi na apce że grasz i postanowiłem wrócić :D ) i… nie żałuję :D 2 połowa gry jest dobra… a zakończenie nawet bardzo dobre :) 

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1725609407

@kenny2612 warto było, ludzie często idą jak owce za wilkiem, ktoś zarzuci złą opinię i wszyscy minusują, a czasem gry są całkiem fajne te z gorszymi opiniami ;)

Jednak Final mi doszedł dzień po disciples, także musi poczekać, ale sam Disciples liberated dałbym ocenę 6.5/10 gra jest po prostu ok, jako fan strategii wiadomo będę czuł większą radochę, ale z wszystkich istniejących części ta jest najgorsza, ale wystarczająco dobra by kupić i przetestować ;) Po pierwsze nie widzę przycisku auto rozgrywki jeśli Twoja armia nie ma przewagi wystarczającej, co czasem daje bardzo żmudną walkę, która przy iluś podobnych przeciwnikach męczy i wydłuża rozgrywkę. Sama podstawka to ponoć 80h i jest to możliwe, dopiero do 2 rozdziału doszedłem a z 10h myślę że już mam nabite, przy staraniu się utrzymania szybkiego tempa rozgrywki.

2 Fajne!
  •  
    1725644056
    Wczoraj odebralem swoja kopie space marine 2 a dzisiaj zacząłem singla i jest mega, gierka wyglada epicko. No i wkoncu doczekałem się nowych gearsów 😀
    2 Fajne!
  •  
    1725646072

Sam ostatnio próbowałem Forspoken ale przy 8 rozdziale zrobiłem sobie przerwę i tak mnie zabrał Dark Souls Remastered,że zapomniałem o Forspoken🤣ale kiedyś mam zamiar wrócić i ukończyć bo grało się przyjemnie.A dzisiaj wpadł Astro Bot i ogrywam z córką😉(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)

7 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1726435862

Przeszedłem Star Wars Ocalały. Ogólnie dobra gierka 7/10. Gameplayowo i graficznie bardziej dopieszczona od poprzedniczki, jednak fabularnie trochę kulała pod koniec. 

4 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry