W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1727261333

Miałem zakupioną niemalże na premierę grę Alan Wake 2, ale jakoś nie było mi z nią po drodze do tej pory. Powiem Wam że o Boże o Ku#&a jaka ta gra jest mega! Klimat normalnie wylewa się z ekranu, fabuła póki co wciąga jak zamulone bagno, grafa no wiadomo że na wypasionym PC wyglądałaby o wiele bardziej spektakularnie ale ps5 w trybie wydajnościowym bo tylko taki tryb uznaje (60kl/s to must have) jest naprawdę dobrze. 

Krótko w paru słowach o grze nic nie spojlerując to jesteś agentką FBI, jakieś morderstwo się odstawiło no to musisz rozwikłać, wszystko jest powiązane z osobą Alana Wake, kto grał w jedynkę i mu się podobała to poczuje się jak w dopieszczonym, jeszcze bardziej odpicowanym domu. Nie zawsze interesują mnie w grach znajdźki, notatki etc. Ale tu zbieram i czytam wszystko. Czy straszy? Są jump-scary ale nie jest przesadnie strasznie, bardziej jest to taki thriller a nie horror. Reasumując naprawdę polecam 👍 

1 Fajne!
  •  
    1727278523

@kryjab20 Zagrałem w tą wersję próbną z plusa i po tych niecałych 3 godzinach już miałem grę w koszyku ale jestem kolekcjonerem i wolę pudełko i bardzo dobrze,że wtedy jej nie kupiłem bo teraz dostanę pudełko ze wszystkimi dodatkami które już wyszły plus ten który wyjdzie w październiku i to w jeszcze mniejszej cenie niż w cyfrze na premierę.Mam nadzieję,że Wukong też wyląduje w pudełku

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1727281557

@Szefo21 tak no ja też żałuje że tak szybko kupiłem cyfrę, również jestem bardziej za pudełkami.

3 Fajne!
  •  
    1728375383

Mortal Kombatant 12.

2 Fajne!
  •  
    1728392715

Silent Hill 2 , już się instaluje ;) Będzie to moje pierwsze podejście , nigdy nie grałem w oryginał .

5 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1728403116

@kamil123 ja tak samo :)

4 Fajne!
  •  
    1728413401

@kamil123 U mnie też pierwsze podejście(w oryginał grałem tylko demo😁)3h zleciało i jak na razie klimat gęsty jak ta mgła,eksploracja genialna,walka na razie taka sobie ale myślę,że broń palna której jeszcze nie mam na pewno coś usprawni ale już teraz gre polecam bo klimat naprawdę wylewa się z ekranu😉na PS5 czasami dropi ale nic strasznego .Miłego zwiedzania miasteczka😉

2 Fajne!
  •  
    1728414800

@kenny2612 @Szefo21 Powodzenia , ja już pierwszy zawał zaliczyłem 🤣

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Tester

1728571336
    Właśnie wracam z pracy i również Silent Hill wlatuje. Szkoda tylko, że sklep, który miał realizować zamówienie dzień przed premierą, obudził się dzień po niej.
    4 Fajne!
  •  
    1728583527

@dawid2601 Najgorsze co może się zdarzyć przy zakupie premiery ale grunt,że doszło i czeka Cię świetny wieczór😉Ja już dwie palpitacje zaliczyłem🤣polecam słuchawki przy nocce😉muzyka robi większość roboty jak dla mnie,powodzenia.

2 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry