W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1775047141

@Nostar nie pamiętam jak się nazywa ale jest stosunkowo na początku. Wchodzi się pod górkę, przed wejściem do takiego jakby korytarza zamkowego jest balista która całą drogę jak do niej się szło to strzelała do Ciebie. No i ten Boss jest jakby na takim dziedzińcu przed wejściem do zamku

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1775050538

@kryjab20 to chyba mówisz o Margicie :) to w zasadzie pierwszy boss :) 

1 Fajne!
  •  
    1775115010

@kryjab20 Zdobądź Uchigatane, ulepsz, zadbaj, żeby postać nie była za ciężka, szybko się poruszała i tnij brzydala.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1775205229

@kenny2612 pierwszy to był ten w jaskini z wilkami. Ten był spoko za 3 podejściem go ściąłem 🤣

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1775205261

@Nostar a skąd tą uchigatane mam wyczarować?

1 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Tester

1775208133

@kryjab20

Katakumby Dotknięte Śmiercią w Limgrave

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1775282336

@konewko boże dobra coś tam jeszcze pokminie kiedyś. A teraz odpaliłem Clair Obscure expedition 33 bo czeka na dysku jeszcze od tamtego roku i choć nie jestem fanem JRPG (lubiłem tylko Final Fantasy 7)  to ta gra ma moc, normalnie wsiąkłem. Dlatego też Elden Ring znowu idzie w odstawkę przynajmniej do czasu aż nie zobaczę napisów końcowych expedycji 💪

3 Fajne!
  •  
    1775331137

@kryjab20 też kiedyś się odbiłam od FF i nigdy nie przepadałam za jRPGami, a Clair Obscur mnie totalnie połknęło ;) także rozumiem w pełni 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776148239

Po 10h grania w Claire Obscure expedition 33 stwierdzam że ta gra jest MEGA ale PRZEREKLAMOWANA. Nie jest zła, no ale przepraszam gra ROKU? i wszystkie nagrody zebrała 🤣 Na początku okej spoko bo to kompletnie coś innego, świat gry który w grach jeszcze nie był i postacie dobrze napisane. Ale po 10h stwierdzam że oprócz świata który jest niepowtarzalny to gra niema więcej nic do zaoferowania, postacie są tak ckliwe że ich zachowania raczej wywołują u mnie zażenowanie. Walki na początku dawały frajdę, a teraz to wszystko jest tak mega powtarzalne że w kółko używam tych samych umiejętności. W Kingdom Come Deliverence wsiąkłem od początku do końca gry na dobre 50h, tu nawet nie wiem czy grę ukończe. Dla mnie jeśli chodzi o gatunek jRPG to dalej rządzi Final Fantasy 7 i Rebirth. Swoją drogą, ciekawe kiedy ostatnia część tego Remeaku ☺️

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776179883

@kryjab20 no właśnie ja tak samo pisałem (nawet trochę bardziej pobłażliwie że jest to dobra gra ale napewno nie GOTY) i mnie tu zjedli fanatycy że jak to Kingdom może być lepszy :) jest o wiele lepszy według mnie (i nie tylko) i zasłużył na GOTY bardziej niż C33 

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Celestial Empire – Chińska odpowiedź na Anno? (PC)
20 kwietnia 2026

Celestial Empire to city builder inspirowany Anno, tworzony przez polskie studio. Sprawdzam mechaniki, system wiary i stan Early Access.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry