W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    1776199241

@kryjab20   ja z kolei od KCD odbiłam się totalnie. Jeszcze przez jakiś czas dawałam szansę, że może coś się rozwinie, bo przecież dużo ludzi zachwalało. Poza tym lubię otwarty świat itp. Ale była strasznie powolna. Jakoś tak albo nie potrafiłam w to, albo za wolno się rozwijała. Miałam wrażenie, że gram w średniowieczne Simsy :D niektóre dialogi z NPCami też niektóre były dla mnie jak rozmowa dwóch głuchych.
    Może jak kiedyś by było na Switchu 2, to dam drugą szansę, więcej gram na tej konsoli, to może łatwiej będzie się wkręcić. Na PS5 jednak wolę grać w coś, co mi się naprawdę podoba, żeby mnie usadziło przed konsolą.

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1776341196

Napisałem tu przed chwilą dośc długi post odnośnie Clair Obscure expedition 33, kliknąłem wyślij i go niema. No dobra. Napiszę jeszcze raz. Nie poddałem się po tych 10h gry i ukończyłem grę mając na liczniku prawie 24h. I teraz dopiero jakoś tak cała gra nabrała naprwdę głebokiego sensu. Stwierdzam że jednak słusznie jest to gra roku. Coś pięknego. Jedna z tych gier które zostaną w pamięci na długo. Wizja artystyczna, świat przedstawiony i historia w nim uwikłana tak nad wyraz fantastyczna a zarazem ludzka i przyziemna. Coś pięknego. Długo będe tą grę wspominał. Jedyny minus to delikatnie gameplay kuleje gdyż moim zdaniema dość nierówny poziom trudności. Poza tym schapoo baa dla twórców.

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Player 2025

WymieńGry.pl Ranga Supporter Gold

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Tester

1776348609

;)

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Player 2025

WymieńGry.pl Ranga Supporter Gold

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Tester

1776364422

Och, dorzucę może od siebie, w co sam aktualnie gram, bo postanowiłem na moment zupełnie zignorować olbrzymią kupkę wstydu i wrócić do tradycji — Skyrim, konkretnie DLC Dawnguard. Przechodzę po raz siedemnasty w swoim życiu, robię to chociaż raz w roku od pierwszego kontaktu. Seranka na zawsze w sercu 😅

3 Fajne!
  •  
    1776372645
    Ja jestem ciekawa Pragmaty. Dajcie znać, jak wrażenia, jak będziecie ogrywać. 
    0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776374772

@dominika.l

Mam preorder, jutro ma przyjść to odpalam. Póki co recenzje są pozytywne.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776521008

Jest moc!(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)

2 Fajne!
  •  
    1776539446

@kryjab20 bardziej shooter czy fabułka też dowozi?

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776581309

Hej, ostatnio u mnie gorący okres, gdyż przygotowuje ludzi do matur i egzaminów z matmy. Ale coś tam fajniejszego ograłem, także może o tym:

Hellblade 2 - mega grafika i przygoda, człowiek od początku do końca przesiąknięty jest mrocznym światem prosto z nordyckiej opowieści! 8.5/10 dalbym więcej, ale gra jest za krótka.

Karma- bardzo dobry horror, zwykle nie przechodzę horrorów do końca, a ten idealnie wszedł.(Pan Kaczyński na okładce) 8/10

Bramble - dla fanów little nightmares, w bardziej krwawej wersji. 8/10

Obecnie ogrywam Hadesa 2 - ojjj jak ktoś lubuje się w 1nce, to ta 2jeczka wchodzi jak złoto! 8.5/10

Miłej gry !

2 Fajne!
  •  
    1776598538

@NightShadow Powodzenia dla Twoich uczniów :)
    Bramble bardzo fajny. Szkoda, że taka krótka gra, ale naprawdę mocno klimatyczna. Też polecam.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Mortal Kombat: Flawless Victory – jak wygląda historia serii od strony wizualnej?
1 maja 2026

Recenzja książki Mortal Kombat: Flawless Victory od Gamebook. Sprawdzam, czy to wartościowy album dla fanów serii i co znajdziemy w środku.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry