W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1776610691

@dominika.l gameplay jest bardzo przyjemny, strzelanie i hakowanie za jednym razem daje dużo frajdy. Co do fabuły to nie wydaje pochopnie werdyktu bo może być jak z Clair Obscur że gra zrobi twista pod koniec i rozwali mózg 😉

1 Fajne!
  •  
    1776634093

@kryjab20 Expedycja mi rozwaliła mózg kilka razy ;) potem również rozwaliła mi pada, gdy męczyłam się z osławionym Simonem. Nie znoszę takich soulslike'ów, gdzie giniesz po jednym ciosie, ale tu się postawiłam. I gdy w końcu gościa pokonałam, Sandfall postanowił wrzucić "Thank You Update", znany potocznie jako "Fuck you Update", gdzie Simon Divergent Star był powalony po całości :D 
    Nie wiem, czy się z nim bawiłeś, ale jak lubisz się wkurzać, to polecam serdecznie.
    Pragmatę już mam w poszukiwanych, jeszcze jutro muszę zadzwonić do punktu, gdzie u nas w Gdańsku mozna wymienić gry, może gościowi jeszcze została jakaś. 
    Na Switchu za to ogrywam Biomutanta i muszę powiedzieć, ze naprawdę przyjemna gra. A polskie nazwy mnie rozwalają. Chociaż oczywiście z moim zamiłowaniem do czyszczenia mapy pewnie jeszcze sobie trochę w nią pogram, bo misji pobocznych jest mnóstwo. 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776686242

@kryjab20 @dominika.l wszystko fajnie tylko KAŻDA dosłownie KAŻDA walka w pragmacie to jest identyko to samo. do bólu... ta gra jest poprawnie nijaka i w zasadzie o niczym... po 3-4h tak naprawdę wszystko zaczyna się powtarzać

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776695152

@kenny2612 nie wiem mi tam się podoba system walki, nie czuje się ani trochę nim znudzony. Jakieś nowe perki zawsze wpadną, nowe haki, i czasem można jakimś efektownym finisherem skończyć pojedynek. Powtarzalna formuła walki to moim zdaniem była w Ghost od Tsushima i Yotei.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776713050

@kryjab20 GoT czy GoY żadna rewelacją nie było ale można napisać tak samo jak Ty o pragmacie :) wchodziły nowe perki czy techniki walki .. każdy ma swoje zdanie jednak pragmata niestety zawodzi po świetnych zapowiedziach. Obok Requiem to miała być moja gra roku ale niestety tylko Requiem się udało :) 

1 Fajne!
  •  
    1776719174

@kenny2612 Tak i nie. Mam dzisiaj już kilka dobrych godzin przegranych w Pragmacie (dotarłam do miasta i trzy wieże sygnałowe odblokowałam). System walki powtarzalny, ale jak przychodzi więcej wrogów, latają drony itp, to robi się bardziej emocjonująco. Bardzo podoba mi się motyw hakowania. No i oczywiście oprawa wizualna samej gry, bo wygląda naprawdę pięknie. Jednak na grę roku to chyba za mało i Requiem dużo bardziej zasługuje póki co. 

O ile Yotei była dla mnie strasznie dłużąca i fabularnie średnia, to akurat system tam ze zmianą broni mi się podobał, broń i technikę też wybierało się pod przeciwnika. 

Ogólnie nie do końca przepadam za jakimiś klimatami kosmosu (chociaż gram też i w takie), ale póki co niezapomniany dawała mi jedynie Dead Space (motyw, jak się było poza statkiem i była taka cisza był naprawdę super, chyba mój ulubiony moment). 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776731981

@kenny2612 Tsushime ratowała fabuła bo naprawdę dzięki niej szło się w grę wkręcić. No a co do Pragmaty to też nie uważam jej za kandydata do gry roku, jest to po prostu solidna gra. Może miałeś zbyt duże oczekiwania co do niej dlatego teraz Ci się nie podoba. Ja nie zamierzałem jej wogóle kupować bo tak jak @dominika.l nie jestem wielkim fanem gier w kosmosie (no chyba że jest to Mass Effect ❤️) i podszedłem do tej gry na lajcie, od zapchaj dziura po Clair Obscur, a tu kurna naprawdę gra niczego sobie.

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Player 2025

WymieńGry.pl Ranga Supporter Gold

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Tester

1776752309

Ja akurat siedzę na urlopie i tak sobie rzuciłem okiem zupełnie losowo na jakieś fragmenty Pragmaty i jestem pewny, że się nie zawiodę.

Co do potencjalnej GOTY... GOTY to będzie Tides of Annihilation, niezależnie od tego, w którym roku wyjdzie.

Btw. Mass Effect topką wszechczasów.

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776763153

@dawid2601 @kryjab20 ojeeesu Mass Effect no naprawdę ciężko to pobić :) 

Mnie wkręciła żona która jest fanką serii i tak zacząłem na PS4 jak wyszła edycja legendarna i racja ... topka gier :) 

Ja teraz troche ogrywam właśnie Andromede i choć do starszych odsłon to jest przepaść to i tak jakoś daje frajde :) 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1776774440

Bo Mass Effect to nie zwykła gra a jedno wielkie uniwersum. Być fanem Mass Effect to trochę tak jakby inną religie wyznawać 😄

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Celestial Empire – Chińska odpowiedź na Anno? (PC)
20 kwietnia 2026

Celestial Empire to city builder inspirowany Anno, tworzony przez polskie studio. Sprawdzam mechaniki, system wiary i stan Early Access.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry