W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
@dominika.l cały czas czekam żeby dorwać w dobrej cenie właśnie ten tytul ;)
2 Fajne! -
Dziś planuję ruszyć Slay The Princess. Zrobię też obczajkę, jak ktoś bardziej ogarnięty w temacie wykorzystuje silnik Ren'Py, bo hobbistycznie zacząłem klepać na nim swoją gierkę 😅
2 Fajne! -
Ogrywam Little NightMares 3, to już trzecia odsłona która u mnie będzie ograna i moim zdaniem jak poprzednie trzyma klimat, polecam ;) 8/10!
2 Fajne! -
Powróciłem drugi raz do Assassin’s Creed Origins, tylko tym razem do Gold Edition, i przyznam że ten świat w Egipcie jest zajebi….y, te burze piaskowe lub halucynacje od temperatury jak za długo jesteśmy na pustyni to robi wrażenie! 😄 W dodatku od 2022r został wydany patch 1.60 na posiadaczy Ps5, gdzie mamy stałe 60fps.
3 Fajne! -
@NightShadow Tak, moim zdaniem nieco gorsze od poprzedników, ale klimat jak zwykle dobry :)
0 Fajne! -
Rozmawiasz w sposób argumentum ad ignorantiam. Nie martw się, nie obraziłem Ciebie w obcym języku. Dajże jakieś argumenty w końcu :(
0 Fajne! -
Odpaliłem wreszcie Silent Hill f. Jestem fanem serii od wielu lat. Pierwsze materiały (głównie trailery) mnie niemal zachwyciły. Później jednak zacząłem niepokoić się kierunkiem, gdy pojawiły się fragmenty rozgrywki. Póki co nabiłem pięć godzin i mam tak ambiwalentne uczucia, że aż ciężko mi to opisać. Gameplay nie podoba mi się na praktycznie żadnej płaszczyźnie, ale klimat robi robotę.
1 Fajne! -
@dawid2601 zbyt bardzo odeszli według mnie od struktury SH (nie mówię już nawet o umiejscowieniu fabuły, choć Japonię uwielbiam) ale nie jest to zła gra.. zdałem na premierę i zakończenie dużo wyjaśniło choć i tak byłem trochę rozczarowany… dla mnie takie 6/10. Klimat mega ale równie dobrze to mógłby wyjść spod innej stajni niż SH i byłoby chyba lepiej
1 Fajne! -
Zdałem właśnie Cronosa i polecam każdemu miłośnikowi suspensu oraz mrocznych klimatów. Czasy PRL, tajemnicze zawirowania czasoprzestrzenne i audio robią mega robotę!
Teraz czas na MGS: Snake Eater :)
0 Fajne! -
@kenny2612 Cronos jest u mnie jedną z priorytetowych pozycji do nadrobienia :)
A co do SH... Ogólnie — stety lub niestety — ja już znam zakończenie. Z jednej strony się cieszę, bo dokładnie wiem, czego się spodziewać, a gdybym nie wiedział i dostał to wyjaśnienie, to raczej bym się rozczarował. Ogólnie to ja mam podejrzenie graniczące z pewnością, iż ta gra początkowo wcale nie miała należeć do serii Silent Hill. Ktoś chyba po prostu zwietrzył lepszy hajs na znanej marce, bo łatwiej było wyjść z tym na rynek zachodni.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo