W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1758872161

@NightShadow piszesz jakby cena była wyznacznikiem opinii, klasy :)  cena tylko na premiere jest stała.. możesz ograć topową grę za 40 zł bo po prostu ma już swoje lata i tyle kosztuje na rynku :) 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1758894918

@kenny2612 nie no wiadomo że wyznacznikiem nie jest, ale zwykle stare gry przez to że są dłużej na rynku cenowo lecą w dół, a z roku na rok podwyższa się jakość gier, bo  to co było kiedys, a to co jest teraz to też ogromna różnica ;)

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1758895775

@NightShadow no właśnie z tą jakością to bym się kłócił. Odpaliłem dziś naszego Wieśka 3 akurat miałem jakiś zapis z misji "Panie Lasu" no kurna powiem Wam że mimo iż gra ma już parę lat to do tej pory chyba żadna gra jej nie dorównuje jeśli chodzi o detale świata, fabułę, nawet graficznie z upgradem ps5 wygląda dużo lepiej niż większość współczesnych gier

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1758906065

@kryjab20 dorównuje a nawet przewyższa na pewno jeden tytuł... RDR2 :) 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1758909201

No wiadomo, są takie pojedyńcze tytuły, czy nawet TLOU czy Uncharted ;) Ale patrzę z perspektywy tych nowych mocnych produkcji jak np. Wu Kong. By nie było ja zdecydwanie bardziej cenie sobie gameplay niż grafikę, u mnie w sumie przy dobrym gameplayu grafika może być słaba, ale jak obie noty są wysoko to już robi się całkiem nieźle ;)

1 Fajne!
  •  
    1758954567

@NightShadow chyba, że są z Nintendo, to nie lecą w dół cenowo ;)

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1759155859

Od premiery wleciał SH f i jest zajebiscie!

mieszanka SH z japońskim horrorem w kosmetyce Ringu czy Klątwy buduje miodny klimat ale … no raczej trzeba kochać Japonię tak jak ja aby się zachwycać :D

2 Fajne!
  •  
    1759178344

Ja sobie zabijam zombie w nowym Dying Light: The Beast. Sympatycznie znów pograć Crane'm. Klimat jak zwykle, chociaż najbardziej mi się pierwsza część podobała. 

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1759599499

Wkoncu zacząłem sagę A Plague Tale … jestem pod koniec 1 części i … o Jezusie w morelach … jakie to dobre!! Oczywiście z francuskim dubbingiem ;) 

klimat średniowiecznej Francji spowitej plagą szczurów i inkwizycja w tle … no miód na oczy i uszy (ost też porządny)

Jednak co gram w gry Focusa to są dobre gry (Banishers, Vampyr a teraz Plague Tale) ;) 

1 Fajne!
  •  
    1759651625

@kenny2612 Druga część jeszcze lepsza od pierwszej :)  Ja jak skończę The Beast, to już zakupiłam Duszka Yotei i czeka w kolejce

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Outside the Blocks – relaksacyjne budowanie dioram w pięknym, miniaturowym świecie (PC)
12 grudnia 2025

Są gry, które wciągają akcją, są takie, które męczą… i są takie, przy których po prostu oddychasz. „Outside the Blocks” to dokładnie ten trzeci typ: spokojne budowanie dioram, zero presji, za to mnóstwo satysfakcji z tworzenia własnych maleńkich światów.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry