W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
@dominika.l no to wystarczy przeczytać objaśnienie fabuły po zakończeniu grania co też zrobiłem :)
gra jest bardzo dobra ale żeby aż tak przeżywać ? Niee :)
dla mnie GOTY 2025 to Kingdom Come 2 i RACZEJ nic tego nie zmieni ;)
2 Fajne! -
@kenny2612 Kingdom Come sztosik gierka! Mi siadła bardzo bo to w sumie jedyna w swoim rodzaju gra tak realistycznie podchodząca do epoki średniowiecza.
2 Fajne! -
@kenny2612 Każdy ma swoj gust :) mnie z kolei KCD w ogóle jakoś nie porwał. Dobra gra, ale... nie urwała mi czterech liter. Ale wiem, że naprawdę może się podobać. Natomiast nic mnie dawno tak nie ujeło, nie chwyciło za serce, jak E33. Muzyką, fabułą, bohaterami. I to przy tym, że do gry podchodziłam raczej bardzo ostrożnie, bo nie jestem fanką walk turowych
2 Fajne! -
@kryjab20 dokładnie, dla mnie najlepsza gra w tym roku póki co :)
@dominika.l otóż to :) mi się Ex33 też podobał i zapewne kiedyś wrócę … napewno jest to topka ostatnich lat :)3 Fajne! -
Hej! Sporo ostatnio ogrywam gierek, ale z fajniejszych tytułów polecam wam Octopath traveler 2 - gra z serii jrpg, wydawało by się - już kiedyś sporo takich gier ograłem, a jednak ta daje sporo przyjemności(jest dobrze dopracowana) 8/10
pograłem też w Achilles - fajna gra, bardzo mi przypominała titan quest i diablo ale czegoś mi tam brakowało 7/10
teraz zabrałem się za Warewolf the apocalipse(fajna gra, graficznie trochę do tyłu latami do nowych tytułów, ale gameplay prosty, walka + skradanka i furia robią swoje) 7/10
2 Fajne! -
@dominika.l ja Ekspedycją zainteresowałem się dopiero kilka dni po premierze. Od dawna praktycznie nie mam czasu na gry, niespecjalnie śledzę premiery, gram jeszcze rzadziej. E33 to dosłownie jeden z trzech tytułów, jakie przeszedłem od początku roku. I cholera... dosłownie czuję się, jakbym znowu miał 15 lat, tak się dałem pochłonąć. Aż wstyd wspominać, ile kasy wywaliłem na gadżety 😅
A co do GOTY... Totalnie nie interesuje mnie to miano — dla mnie to kpina od dawna. Wiem natomiast, że pierwszy raz w swoim życiu mam najlepszą grę w moim osobistym rankingu wszechczasów i zdecydowanie jest nią Ekspedycja. Dla mnie absolutne arcydzieło i ideał pod prawie każdym względem.
3 Fajne! -
@dawid2601 ja z kolei gram dość dużo, ale po E33 ciężko mi było do czegokolwiek usiąść, bo kac po tak dobrej grze trochę mnie trzymał... Teraz dopiero usiadłam do nowej Mafii i do nowej Zeldy (dopiero teraz odkopałam ją z kupki wstydu). Może jakoś przejdę do porządku growego nad tym, że długo nic mnie tak nie pochłonie jak E33
3 Fajne! -
NFS Unbound Ps5
Najgorszy NFS jaki został wydany, nie polecam, jest wiele innych lepszych gier tego gatunku np. The crew Motorfest.
1 Fajne! -
@Masteron niema dobrych ścigałek na ten czas. Ostatnio co mnie wciągnęło z tego typu gier to było DIRT Rally 2.0 ale to jeszcze na ps4
Forza Horizon 5 byłaby ok gdyby nie te mikrotransakcje.
Gram Turismo 7 dla mnie zbyt symulatorowe i przez to nudne.
2 Fajne! -
@kryjab20 według mnie GT7 konsolowo miażdzy inne ścigałki choć brak jej openworlda jak FH czy NFS :)
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo