W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    1757677118

@dominika.l Niedawno zrobiliśmy z synem platynki, świetna gierka. Poszliśmy za ciosem i zrobiliśmy kolejnąe platynki w It Takes Two, Split Fiction dla nas było lepsze, ale przy tym też się dobrze bawiliśmy, na koniec wleciało A Way Out, no ale tu to juz zupełnie inny rodzaj gry, taki hamulec po rozpędzonych zręcznościówkach. Też  całkiem ciekawy coop, trzeba wczuć się w fabułę no i zakończenie mocne.

3 Fajne!
  •  
    1757742779

@kryjab20 Powiem Ci, że mi z kolei bardziej podoba sie jednak Split Fiction. Chociaż chyba najbardziej fabularnie Way Out z takich coopów.

2 Fajne!
  •  
    1757742980

@Korsarz Właśnie Way Out z takich coopów najbadziej mi się podobał fabularnie. Zakończenie naprawdę mocne, do Clair Obscur chyba najbardziej... dobijające w jakiejś grze. Też będę celowała w Platynę w Splicie

1 Fajne!
  •  
    1758116006

Jestem świeżo po Clair Obscure Expedition 33 i pewnie zaleje mnie zaraz fala hejtu, ale to tylko moje odczucue i zdanie. Główna fabuła bardzo dobra, ładnie zarysowane główne postacie, na plus nawet ciekawy system walki, to jedna z pierwszych moich pozycji z turowym modelem walki jest spoko, fajne kombinacje i trzeba dobrze przmyśleć nad atakami z wyprzedzeniem. Ale walk jest zdecydowanie za dużo, są one coraz bardziej czasochłonne i monotonne. No i nie podszedł mi ten przedziwnie wykreowany świat wokół bohaterów, w stylu osobliwego Belle Epoque. 

Polecam dla każdego, tak żeby chociaz sprawdzić, nie każdemu się spodoba i będzie podabać, ale poświęcić jej chwilę warto. 

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1758126282

@Korsarz masz swoje zdanie i jak najbardziej je rozumiem... dla mnie gra jest bardzo dobra ale nie wybitna :) zdałem miesiąc temu i w zasadzie już o niej zapomniałem ;) przez jakiś czas wahałem się czy sprzedać, czy zdać 2 raz ale.... mi wystarczy :) 

Jest unikatowa, wprowadza coś nowego na rynku gier ale ... tyle i aż tyle :)

3 Fajne!
  •  
    1758141859

@Korsarz Czasochłonne? Przy dobrym buildingu końcowe walki masz na praktycznie takim samym poziomie czasowym, jaki masz na samym początku. Nawet skłaniałabym się ku temu, że na początku są dłuższe, bo możliwości jest mniej, więc trzeba się nakombinować. Mój czas walki z Cleą, która była jednym z cięższych bossów, to 7 minut. Chyba najdłuższa walka w tej końcowej fazie, to oczywiście Simon, z którym walka trwała niecałe 20 minut. Chociaż oczywiście najpierw było 50 prób z różnymi kombinacjami, jak go w ogóle pokonać ;) żeby nie było, nie gram w soulslike'i, więc taki Simon był dla mnie nie lada wyzwaniem.
    No i ścieżka dźwiękowa to mistrzostwo.
    Tak szczerze, to tyle, ile spędzam czasu naprawdę na różnych grach od wielu, wielu lat, to dawno nic nie zrobiło na mnie tak dużego wrażenia. 

1 Fajne!
  •  
    1758170815

Ahhh Clea. Póżniej przeczytałem, że jest jednym z trudniejszych i fajniejszych bossów w grze. Niestety jej skille musiałem oglądać na youtube bo padła po jednym combo. Tak jak napisała @dominika.l , przy dobrym buildzie końcowe walki oprócz Simona trwają chwilę i nie stanowią już żadnego wyzwania.

2 Fajne!
  •  
    1758192489

CO: Expedition 33
    Jeśli ktoś lubi fortepian i skrzypce to ścieżką dzwiękową będzie usatysfakcjonowany, czasem są też bardziej dynamiczne wstawki. Jak ktoś chce przejść grę dla fabuły bez grindowania to zrobi to na 35-40 lvlu a wtedy walki są długie, ja na Malarkę czy Renoira potrzebowałem ze 20 min na każdego z dwoma czy trzema podejściami, bo trzeba nauczyć się ruchów a i unik lub parowanie nie zawsze zadziała w czas a jak raz się spóżnisz z unikiem to później trudno wbić się w rytm. Wy mówicie że macie bossy na jednego hita ale pewnie i postacie wymaksowane na 99 lvl z najlepszym buildem. To ja nie wiem co lepsze bić bosa 20 minut czy grindować kilkanaście godzin albo i więcej aby ubić go póżniej w minutę. Tym bardziej że świat jest brzydki i pokraczny i nie zawsze ma się chęć dłużej w nim przebywać. Ja poszedłem tylko za fabułą, nie wchodziłem w poboczne interakcje  bo jak pisałem, świat mi się nie podoba a grę odpaliłem bo jak ktoś pisał warto sprawdzić o co tyle szumu. Ludzie lubią w fabule emocje, płacz pot, łzy i dramaty głównych bohaterów, gra jest nieco inna od tego co serwują nam obecnie największe studia ale też żadne super to dzieło. Na plus fabuła, muzyka, system walki a poza tym gra jest przydługa i momentami nudna, świat pokraczny a po skończeniu wątku fabularnego nie miałem ochoty brnąć dalej.
    Ogólnie jak każda gra tak i ta ma swoich wiernych fanów jak i przeciwników. Chociaż ja przeciwnikiem nie jestem to fanem też nie zostałem 😛

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1758200662

@M4rcin tylko że tu akurat fani CO:Ex33 już podchodzą pod fanatyzm i nie dociera do nich że komuś gra może się podobać (8/10) lub nie podobać :) 

dla nich gra jest najlepsza na świecie i każdy musi to zrozumieć :)

3 Fajne!
  •  
    1758229827

@M4rcin właśnie to nie do końca zależy od levelu postaci, bo building wcale nie równa się levelowi. Jak walczyłam z Simonem miałam chyba pierwszą drużynę na około 90-95 i to chyba 95 miała tylko jedna postać. Drużyna rezerwowa miała 85-89 lvl. 
    A w ścieżce dźwiękowej akurat najbardziej cenię wokal w przypadku E33 :) ale ja ogólnie jestem fanatyczką muzyki z gier i słucham jej naprawdę baaardzo dużo (w zasadzie mało słucham innej muzyki ostatnio)

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Premiery gier grudzień 2025 – najciekawsze tytuły na koniec roku
3 grudnia 2025

Grudzień to czas, kiedy branża gier wyraźnie zwalnia. Największe tytuły mają już swoje miejsce w kalendarzu, a końcówka roku należy do gier, które nie potrzebują oprawy wielkich konferencji ani głośnych kampanii marketingowych.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry