Days Gone, czy kupicie na premiere 26 kwietnia 2019?

Konto usunięte

Konto usunięte

1554149390

Niedługo premiera gry Days Gone tylko na Playstation4.

Ja po kilku gamepleyach już wiem, że zaopatrze się 26 kwietnia 2019.

Narazie oglądam tylko filmy, by poczuć troche klimat,wkręcić się.

Czy jestecie zainteresowani tym tytułem, czy raczej odkładacie na czas późniejszy jak stanieje lub wogóle nie jesteście zainteresowani tym tytułem. Co wy o tym sądzicie dajcie znać wyraźcie swoją opinie.

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1556471291

@herbatkowy premierowy 1.04 i dziś pojawił się 1.05

0 Fajne!
  •  
    1556480620

@Dionysos

Który ostatni ex od Sony miał problemy po premierze? :D 

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1556541088

@herbatkowy

W ostatnim SpiderManie, po wejściu na molo wpadałem pod mapę :) Ale to chyba dość szybko poprawili.

0 Fajne!
  •  
    1556564161

Trzeba przyznać że świat Days Gone jest piękny, zarówno za dnia jak i nocą. Jazda motocyklem po czasie w końcu daje jakąś tam przyjemność, bo na początku było średnio. Modele świrusów są na prawdę fajne, ruchy nie do przewidzenia, jakieś drgawki, krzyki, krzywe ryje- no fajnie to wygląda. Modele główniejszych postaci są świetne, dopracowane wizualnie. Oprawa audio też nie pozostawia wiele do życzenia- to wszystko jest okej. Nawet główna historia która oczywiście jest miałka i wtórna- mimo wszystko jest zjadliwa i zupełnie wystarczająca żeby na jej tle zrobić świetną grę. Tak więc fundamenty ta gra ma w miarę solidne.

No to skoro już pochwaliłem to teraz kolejne baty :

@Dionysos

No tak, ale Spidermanowi można było to wybaczyć, bo jest różnica między najwyższej klasy grą AAA w której trafił się techniczny glitch (przeciwnik uwięziony w ścianie) a grą w której ma się nieodparte wrażenie że połowa zawartości gry została stworzona "na kolanie", albo sposobem "kopiuj wklej". Przykład pierwszy z brzegu- trzech ostatnich ocalałych uwięzionych w autach miało dokładnie takie same dialogi, dodając do tego wyjątkowo katastrofalny w tej sytuacji dubbing- tych spotkań na prawdę się odechciewa... pomijam już aspekt logiczny (2 lata uwięzieni w aucie, 4 minuty drogi pieszo  od obozu...). Te "poboczne" spotkania i dialogi wyglądają gorzej niż w 12 letnim Wiedźminie 1, to jest policzek dla gracza coś takiego wypuścić w 2019 roku w hajpowanej przez 3 lata grze, mogli już w ogóle odpuścić te ratowanie ludzi na drodze niż dawać taką kichę. To samo polowania, strzelasz raz do jelenia potem podchodzisz w miejsce strzału i kropki prowadzą Cię do zwłok zwierzęcia. Koniec. Ja wiem że marudzę ale to wszystko jest takie prostackie, że po prostu odechciewa się brać w tym udziału :D 

Grając w takie RDR 2 nie było chyba minuty w której nie podziwiałbym nakładu pracy twórców, nawet w jakichś zabitych dziurami miejscach, gdzieś gdzie większość graczy nie dotrze czekały takie perełki, takie wątki i wszystko tak dopracowane, to na prawdę robiło niesamowite wrażenie, dziwił się człowiek że im się chciało, "wtórność" była ograniczona do minimum bo praktycznie każda sytuacja, każda osoba nas zaskakiwała. A w Days Gone... sami wiecie jak jest.

Tak czy siak, gram sobie. Nawet dziś ubiłem hordę i nawet fajnie było. Jest spoko, nawet chce się grać, ale bez zachwytów. 

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1556565814

@Dionysos

Czytałem o tej grze trochę i tego nigdzie nie piszą. Ale ciekawe, ciekawe. Czy to z jakiegoś rzetelnego źródła?

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1556614694

@kryjab20

Ale o czym? o pająku? No źródłem ja jestem, bo mnie to spotkało.

0 Fajne!
  •  
    1556619154

Dziś kolejna aktualizacja do days gone, chyba faktycznie wzięli się do roboty.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1556638791

@herbatkowy

Według poniższego artykułu, gracze zgłaszają problemy po zainstalowaniu 1.0.6. Ja dopiero pobieram, mam nadzieję, że da się grać :)

https://www.gamerevolution.com/guides/532965-days-gone-1-06-update-patch-notes-new-ps4-update-today

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1556694469

Kupiłem i miałem wielkie oczekiwania. Nie będę się rozpisywał o słabościach , które już tu wypunktowaliście czyli mechanika , brak logiki w wielu sytuacjach , cut scenki itp. Mnie wkurzają najbardziej loadingi , które w 2019 roku nie powinny tak wyglądać. Odnośnie samej gry , to niestety , jestem nie do końca zadowolony i drugi raz bym jej nie kupił na premierę. Gra nie ma tego „coś” i jest tylko dobrym średniakiem , a to w przypadku exclusive to po prostu za mało. W mojej ocenie max 7. Teraz pozostaje mi czekać na TLOU2 co do którego dopiero wielkie mam oczekiwania :)

0 Fajne!
  •  
    Konto usunięte
    Konto usunięte
    1556746628

Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne.
    Zrobiłem sobie przerwę od sandboksów na modłę Ubisoftu więc ta charakterystyczna
    struktura rozgrywki (z obozami do przejmowania, niszczeniem gniazd zombie,
    zwiedzaniem placówek tajnych organizacji itd. w przypadku Days Gone) mnie nie odrzuca powtarzalnością.
    To z kolei dzięki w mojej ocenie największej zalecie gry - po tych kilku godzinach oczywiście - czyli klimatowi.
    Uwielbiam takie postapo, jest brutalnie, mrocznie, momentami zalatuje The Last of Us, Walking Dead czy też Dying Light.
    Przeszedłrm gre i jestem zadowolony zakupu, rozgrywka choć poskładana ze
    znanych elementów i tak wciąga, strzelanie jest bardzo przyjemne podobnie jak skradanie,
    choć działają tu znane od lat zagrania typu chowanie w krzakach i rzucanie kamieniami żeby
    umiarkowanie inteligentni wrogowie poszli w konkretne miejsce. Jazda motocyklem jest przyjemna
    ale czuć że trzeba będzie mocno go usprawnić żeby było jeszcze lepiej, na początku jest dość powolny.
    Skoro już o tym, fajnie że jest rozwój postaci, standardowy ale skille są konkretne a nie tylko podnoszące jakieś staty.
    Crafting też musiał być i spoko, zbieranie zasobów mocno pasuje do tego świata i mnie akurat nie męczy.
    To co z pewnością mogę ocenić już teraz to grafika która jest świetna. Las wygląda obłędnie a gdy przemieszczamy
    się w nocy podczas burzy... wrażenia niesamowite. A ponoć z efektami pogodowymi to się tu postarali więc tym lepiej. Ostatni raz, tak bawiłem się przy God of War czy RDR2.

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry