Days Gone, czy kupicie na premiere 26 kwietnia 2019?

Konto usunięte

Konto usunięte

1554149390

Niedługo premiera gry Days Gone tylko na Playstation4.

Ja po kilku gamepleyach już wiem, że zaopatrze się 26 kwietnia 2019.

Narazie oglądam tylko filmy, by poczuć troche klimat,wkręcić się.

Czy jestecie zainteresowani tym tytułem, czy raczej odkładacie na czas późniejszy jak stanieje lub wogóle nie jesteście zainteresowani tym tytułem. Co wy o tym sądzicie dajcie znać wyraźcie swoją opinie.

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1556316244

Dużo ludzi narzeka, że motocykl w grze skręca jak ciężarówka, ale przypomnę, że tak naprawdę ma on 4 koła, ale my widzimy tylko 2 ;)

0 Fajne!
  •  
    1556346979
    Właśnie fizyki jazdy motocyklem się obawiałem. Sam jeżdżę motocyklem więc tym bardziej jestem wyczulony na brak realizmu. Na filmikach z gry wygląda to w miarę ok. Jak usłyszałem, że motocykl w Days Gone ze wzgledu na ograniczenia silnika UE ma 4 koła z czego 2 niewidoczne z wyłączona kolizją to wyobraziłem sobie, że będzie się zachowywał jak auto (w gta3 z modem można było sobie pojeździć na takich niby jednośladach, ale ich fizyka jazdy - dramat). Dobrze, że w Days Gone motocykl przynajmniej pochyla się przy skręcaniu, bo już wogóle byłaby lipa.
    0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1556355743

Jazda motocyklem to tam nic, da się przyzwyczaić i po jakimś czasie daje frajdę. Znalazłem większy problem, który mnie denerwuje i na to już nie mogę przymknąć oka. Nie wiem czy też tak mieliście, ale u mnie po jakimś czasie... wyłączają się niektóre efekty dźwiękowe (np. ryk motocykla, odgłosy strzelania) tak po prostu. Myślałem, że to z głośnikami jest coś nie tak, ale pograłem też na słuchawkach i to samo. Pomaga save i wczytanie. Zdarzyło mi się to trzy razy, więc raczej to nie przypadek.

0 Fajne!
  •  
    1556358037

@Asamer

Miałem to samo. Tak jak pisałem wcześniej , czuć mafią 3 :) albo jedna z pierwszych misji gdzie trzeba zatankować generator żeby otworzyć laboratorium, przez przypadek od razu trafiłem na generator, nawet nie wiedziałem że te baraki są zamknięte, a Dik od razu wypalił że trzeba go zatankować... Myślę sobie po cholere? Domyśliłem się że pewnie jest zamknięte ale takie szczegóły  niszczą wiarygodność tego świata i pokazują jak bardzo gra nie została doszlifowana. 

0 Fajne!
  •  
    Konto usunięte
    Konto usunięte
    1556371793
    Narazie staram się nie komentować poczekam aż przejde cały tytuł.
    0 Fajne!
  •  
    1556380215

Przemogłem się i kupiłem. Przed premierą tytuł ten był w moim top 3 tego roku, ale trochę zniechęciły mnie niektóre recenzje przedpremierowe. Widzę jednak, że wraz z kolejnymi patchami i rozwojem gry oceny zdają się polepszać.

1 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1556454042

@mikew_86 A co patche dokładnie poprawiły?

0 Fajne!
  •  
    1556454725

@Minuta1985

I ile tych "kolejnych patchów" było, bo tak dokładnie to chyba jeden :D 

0 Fajne!
  •  
    1556464135

Mam już za sobą 20h gry i powiem tak ,może będziecie niezadowoleni albo stwierdzicie że nie wiem co piszę ale dla mnie DG jest tytułem na który warto było czekać.Gra jest naprawdę świetna i dawno już tak mega fajnie się nie bawiłem. A jeszcze mam nadzieje że sporo zostało. Ciekawe jest to że mapa wcale nie jest jakaś przesadnie wielka i nie ma miliona ? Co jest wielkim plusem. Historia hm dla mnie bomba jak na razie,mechanika, strzelanie walka wręcz wszystko to już było w innych grach i bardzo dobrze bo to sprawdzone i udane rozwiązania. Spotkanie hordy nocą może zrobić wrażenie łał. Gram na zwykłym ps4 starym i problemu nie widzę, no może lekkie spadki fps podczas jazdy motorem tylko sporadycznie błędów żadnych nie doświadczyłem.  Z mojej strony mogę polecić DG nie żałuję pełnej kwoty za grę i cieszę się że nie czekałem na obniżkę ceny. Pozdrawiam i miłej zabawy wszystkim którzy grają a nie czekają na nie wiadomo co .

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1556470076

Tak jak wyżej, gra jest bardzo dobra. Trawi ją kilka błędów technicznych, ale powiedzmy sobie szczerze, że jak na dzisiejsze standardy gier AAA w dniu premiery i tak jest dobrze. Udźwiękowienie jak przeładowanie broni czy praca zawieszenia motocykla, poezja.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry