Days Gone, czy kupicie na premiere 26 kwietnia 2019?

Konto usunięte

Konto usunięte

1554149390

Niedługo premiera gry Days Gone tylko na Playstation4.

Ja po kilku gamepleyach już wiem, że zaopatrze się 26 kwietnia 2019.

Narazie oglądam tylko filmy, by poczuć troche klimat,wkręcić się.

Czy jestecie zainteresowani tym tytułem, czy raczej odkładacie na czas późniejszy jak stanieje lub wogóle nie jesteście zainteresowani tym tytułem. Co wy o tym sądzicie dajcie znać wyraźcie swoją opinie.

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1556035822

@herbatkowy Ja się jednak wstrzymam. Ciągle jeszczewalczę sam ze sobą o to czy kupić Mortal Kombat 11.

0 Fajne!
  •  
    Konto usunięte
    Konto usunięte
    1556036871
    A ja chłodze pady XD bo bedą się grzały jak zaczne grać;D
    0 Fajne!
  •  
    1556041468

No ja miałem mieszane uczucia co do Days Gone, ale po ostatnich gameplayach wnioskuję że będzie dobrze i można to chwycić, długo tą grę robili no i SONY raczej nie pozwoliłoby na wypuszczenie exclusive'a który jest bublem.

0 Fajne!
  •  
    Konto usunięte
    Konto usunięte
    Odznaki:

1556045136

Również się wstrzymuję. Days gone nie wygląda zbyt dobrze ani gameplayowo, ani graficznie. Freakersi padają po jednej kuli w każde miejsce na ciele, co mi się zupełnie nie podoba. Poza tym to kolejny sandbox, których jest ZA DUŻO na rynku. Nie jestem fanem gatunku a rozgrywka wydaje się za mało wciągająca na grę za 230zł. Wstrzymam się i kupię, gdy będzie dużo tańsza.

0 Fajne!
  •  
    1556058791

@hajpero 

Bossami w grze są hordy, jeszcze tego brakuje żeby trzeba było dziurawić wieloma kulami jednego spośród setki zombie na ekranie, strzelanie do hordy byłoby czymś totalnie bezsensownym :) Chociaż przyznam że początkowo miałem dokładnie takie samo zdanie na ten temat jak Ty... dopóki nie zobaczyłem tej hordy i nie przemyślałem tego ponownie :D No bo nie może być tak że do pojedynczego zombie strzelamy 5 razy, a do jednego spośród hordy już tylko raz. Powiedzieli "a" to musieli i powiedzieć "b", jak widać ma to swoje plusy i minusy.Poza tym są tam inne zagrożenia, bo są ludzie.. jakieś jebitne niedźwiedzie na mefedronie i cholera wie co jeszcze...
    Obejrzałem sobie właśnie przedpremierowy polski gameplay na youtube, i jak dla mnie to wygląda dobrze. Graficznie niczego więcej mi nie potrzeba, należy pamiętać o tym że to jest dynamiczny otwarty świat który potrafi zaskoczyć (nie przemierzany na piechotę zamknięty kwadrat jak w uncharted), więc nie mogli szaleć z tą grafiką bo by nam się nasze ukochane ale jednak przestarzałe technicznie konsole ugotowały... jest też fajny polski dubbing , a dla mnie to mega poprawia klimat bo dobry dubbing w grze kojarzy mi się z najlepszymi exami sony...

Reasumując: Grafika jest spoko, niektóre animacje (npp. walka bronią białą) troszkę mnie niepokoją , mechaniki są ciekawe, klimat też jest czuć zagrożenie w tym świecie, można się skradać, planować wybuchy itp. strzela też się fajnie, motocyklem jeździ się chyba spoko, fakt tych zombie jest dużo i nie robią aż takiego wrażenia... No ale jak to będzie na prawdę to przekonam się w piątek, na pewno zdam relację. 

1 Fajne!
  •  
    1556114890

Tak dla przypomnienia . W sklepie avans dostępne są edycje limitowane w cenie 290 pln z dostawą na jutro .

0 Fajne!
  •  
    Konto usunięte
    Konto usunięte
    Odznaki:

1556119201

@herbatkowy
    A mogę mieć własne zdanie? Bo niemal zupełnie nie zgadzam się z Twoimi wypocinami. Nie chcę grać znów w kolejnego sandboxa, bo ten typ gier przejadł mi się już koszmarnie.

Zdecydowanie wolę "zamknięte kwadraty" Uncharteda. Korytarzyk z intensywną historią i świetnie przemyślanym i zróżnicowanym gameplayem, który nie polega na levelowaniu i craftowaniu/upgrade'owaniu rzeczy jest dla mnie o stokroć lepszym rozwiązaniem niż KOLEJNY sandbox, których teraz jest multum. Jeśli cię to nadal jara to ok. Mnie nie.

Do tego dochodzi imho zaporowa cena, za dość wtórny tytuł. Days Gone ogram na pewno, ale wtedy, gdy będzie kosztował co najmniej dwukrotnie mniej.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1556123179
    A ja Days Gone chyba łyknę na premierę. Z jednym zastrzeżeniem, że do sklepu wybiorę się dopiero wieczorem jak poczytam trochę recenzji i pooglądam jakiejś gameplaye żeby się upewnić, że to dobry ruch. Te filmy przecież będą się sypać jak z rękawa :P
    0 Fajne!
  •  
    1556126781

@hajpero

A gdzie ja napisałem że nie możesz mieć własnego zdania, czy tam że nie masz racji? Też mi się przejadają sandboxy, a mówiąc o kwadratowym świecie Uncharteda nie mialem na celu go zdyskredytować, pisałem to odnośnie poziomu grafiki i tego na co mogą sobie pozwolić twórcy w sandboxie a na co w zamkniętej grze. Uncharted to moja ukochana seria gier ever. A co do sandboxów... AC Odyssey rzuciłem w połowie, a Horizon Zero Dawn rzuciłem po kilku godzinach przedwczoraj , a było to drugie podejście do tej gry. Ale na Days Gone czekam, bo jakoś kojarzy mi się z TLOU, bo według mnie nie jest wtórne bo grałem tylko w Dying Light które notabene też jest sandboxem i według mnie jest świetną grą. Wiedźmin to też sandbox a jest dla mnie najlepszą grą wszechczasów. Więcej jest słabych sandboxów niż dobrych i w tym się zgadzam. Jakie bedzie days gone? Nie wiem, ale przeczucie mam dobre, choć mogę się tez mylić.

@Asamer

Jak Ci się nie pali, to poczekasz trochę i odkupisz ode mnie te days gone, oczywiście przez portal wymiengry.pl :)

0 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1556127326

https://twistedvoxel.com/first-days-gone-review/

83/100

plusy: zombie, postaci, świat

minusy: loadingi, framerate, misje

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry