W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
Tom Clancys Wildlands. Spoko gra, ale widok zza pleców to poważny minus tej gry. Nie ma to jak Far Cry 6. Miał wszystko co lubię w strzelaninach. Zastanawiam się dlaczego wogóle wymyślono widok zza pleców? No mogę zrozumieć to jeśli postacią jest piękna skąpo ubrana kobieta. Ale i tak widok postaci zawsze mi bardzo przeszkadza na ekranie.
2 Fajne! -
A ja właśnie skończyłem Monkey Kinga i zaczynam przygodę z Hellblade : ) później na mnie będzie czekał Farcry 6 :)
0 Fajne! -
@malik123 ja uważam ze 3 osoba jest lepsza niz 1
1 Fajne! -
A ja aktualnie wbijam platynę w Horizon Forbidden West na PS5 i obmyślam za co się wziąść po tym
0 Fajne! -
Nie ma w co grać. Fortnite 😂
0 Fajne! -
Na brak gier nie ma co narzekać tylko wybór ciężki🤣0 Fajne!
-
@malik123 żeby było bardziej kinowo. Nie wyobrażam sobie gry w takiego chociażby syphon filter z innej perspektywy niż trzecia. Z drugiej strony Resident Evil z perspektywy pierwszej osoby też wydawał mi się niedorzeczny, a jednak udało się.
0 Fajne! -
@mrsolo zgadzam się z Tobą w 100% ale to indywidualna sprawa każdego gracza.
Nie śmiać sie proszę, ale mi przy grach z perspektywy pierwszej osoby po jakimś czasie zaczyna wariować błędnik i muszę odrazu zakończyć rozgrywkę, z tego powodu omija mnie część zacnych gier bo nie mogę w nie dłużej grać niż kilka, kilkanaście minut. Wyjątkiem jest CP 2077, gdzie spędziłem ponad 100 godzin bez żadnych dolegliwości, niestety po ostanim patchu i upgradzie, problem się zaczął :( A na VR gdzie szybko sie przemieszczamy (np RIGS, Driveclub itd.) to już jest masakra, prawie do pawia włącznie.
Podobno około 25% graczy cierpi w mniejszym lub większym stopni na podobne dolegliwości, zatem możliwe że nie jestem tutaj sam :)1 Fajne! -
Nigdy nie miałem tego typu dolegliwości, ale ujawniły się przy metroid prime na gamecubie, przy obracaniu się postacią ;/ może duży i płaski ekran? Na pc widok z "oczu" nigdy nie sprawiał problemów. Dobrze, że jest to delegliwość i serię udało się ukończyć :)
VR sprawdzałem przy RE7 istna masakra.
1 Fajne! -
U mnie też problemy z błędnikiem, już w samochodzie a co dopiero na VR, w RE7 biohazard było mi nie raz nie dobrze po 2h ale wprawiłem sie w bojach i potem całe dnie potrafiłem grać, ale ochota wymiotów pozostała. Także ostrożnie moi drodzy z VRami ;)
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo