W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Player 2025

WymieńGry.pl Ranga Supporter Gold

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Tester

1777196675

Kurczę, wiem, że trochę się spóźniłem, no ale to nie moja wina, że dystrybucja pudełkowa wyglądała tak, jak wyglądała... Baldurek trójeczka to złoto. Wróciłem sobie z gór, usiadłem wieczorem i siedziałem do czwartej, jak za pięknych czasów nastoletnich. Pierwszy raz od Ekspedycji 33 czuję, że coś mnie wciągnęło. Oczywiście spodziewałem się tego, aczkolwiek nadal się cieszę.

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1777317530

@dawid2601 Baldur to jest piękna opowieść i za każdym razem inna :) u mnie już ponad 400h z żoną i 5 zakończeń a i tak sporo jeszcze nam

zostalo do odkrycia :) 

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1778126711

Obecnie po Sarosie którego odsprzedałem po 5h grania, odpaliłem CoD4 Modern Warfare Remaster i był to strzał w dziesiątkę. Mega wciągnęło mnie ogrywanie jeszcze raz tego tytułu w odświeżonej szacie graficznej. Tą część już przeszedłem teraz już załączyłem CoD MW2 Remaster, nieco słabszy fabularnie, ale dalej zróżnicowane misje i filmowa akcja wciąga jak bagno.

1 Fajne!
  •  
    1778397148

@kryjab20 Czyli Sarosa nie warto? Bo nawet wczoraj się zastanawiałam. Do Bonda jeszcze trochę, Pragmata skończona łącznie z Unknown Signal. Na Switchu mam co prawda gry do ogrania, ale w sumie nic nie chciało mi się odpalać ;) więc powróciłam do the best Zelda ever i pograłam w Okarynę.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1778406105

Raczej ciężko o uniwersalną prawdę warto/nie warto, ale ja na ten przykład wykreśliłem już Sarosa z listy gier do ognia i wątpię, bym w przyszłości jednak go tam wpisywał ponownie :v

W Baldura natomiast — zgodnie z oczekiwaniami — wbiłem się niesamowicie. Ponad 60 godzin na liczniku, a sporo jeszcze mam do zrobienia. Odblokowałem też to uczucie, które niegdyś towarzyszyło mi tak często w Dragon Age Origins: „o, w następnym przejście zrobię to tak!”. Wspaniała sprawa. 

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1778429985

A ja już naprawdę wiele gier ograłem od ostatniego wpisu, jednak Final fantasy 7 Rebrith zrobiło na mnie kolosalne wrażenie pod względem fabuły i oprawy graficznej! 9/10 odemnie kochani!

Teraz czas na Crimson Desert i Starfield ;)

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1778431081

@NightShadow Final Fantasy VII to zawsze klasa, wiadomo. Sam długo się zbierałem, pamiętając, jak niegdyś uderzyły mnie pewne — dziś już legendarne w branży — wydarzenie z tej gry. Muszę przyznać, że gdy Cloud uniósł w tym momencie miecz, to prawie spadłem z fotela 😅

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1778474267

@dominika.l Co do Sarosa to nie wiem czy tak odrazu skreślać tą grę, naprawdę masa ludzi ją chwali. Tylko dla mnie w grach istotna jest fabuła, lubię cutscenki i jak dzieje się jakaś tam historia w Sarosie tego niema i tonie odrzuciło. W necie piszą że jak Returnal Co się nie podobał to i Saros się nie spodoba i ja się z tym zgadzam akurat.

Final Fantasy 7 Remake/Rebirth Rulezzzz 🔥 Czekam na trzecią część trylogii!

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1778528651

@kryjab20 Akurat Saros fabułę ma. Ba, wręcz taką, która próbuje być ambitna. Po prostu nie dostajesz jej na talerzu (co normalnie jest dobre), ale ile można próbować odgrzewać to samo jako płot twist, to ja naprawdę nie wiem.

NIŻEJ PISZĘ NA GRANICY SPOJLERU

Ogólnie dostałem w twarz spojlerem, który okazał się fejkiem, gdy go zweryfikowałem, no ale poznałem przez to większość fabuły. Obejrzałem potem też zakończenia (są przynajmniej dwa).

Fabularnie widzę tu taką próbę stworzenia kosmicznego Silent Hill, ale po wyrzuceniu wszystkich Japończyków i z celem przypodobania się progresywnej ideologicznie części widowni.

Do Returnal nie mogłem się przekonać, choć chciałem, tutaj raczej odpuszczę próbę.

0 Fajne!
  •  
    1778953155

@dawid2601 Dzisiaj zaczęłam Sarosa. Na razie ciekawi. Podoba mi się ten motyw, że świat się zmienia po każdej śmierci. Ale póki co grałam tylko niecałe 3h, więc jeszcze za wiele nie mogę powiedzieć.

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Premiery gier MAJ 2026!
7 maja 2026

Maj 2026 przynosi naprawdę sporo ciekawych premier. W tym zestawieniu sprawdzamy najważniejsze gry, które pojawią się w maju na PC, PlayStation, Xboxie i Switchu, od dużych marek, przez horrory i gry akcji, aż po RPG-i, symulatory i mniejsze projekty z ciekawym pomysłem.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry