Ceny wysyłek pocztą polską i innych firm - poradnik pakowania
Hej, w poradniku jak pakować grę jest informacja o cenie za rekomendowany: list polecony - "nie więcej niż 10zł", myślę, że to już nieaktualne niestety, bo zgodnie z cennikiem poczty, gry nie są już klasyfikowane jako list polecony (chodzi o grubość która przekracza w folli bąbelkowej 2cm) i naliczana jest opłata jak za duży gabaryt coś koło 15 zł. Proponowałbym poprawić poradnik a w przypadku cen za wysyłkę, może użytkownicy chcą sie podzielić jakimiś uwagami lub co lepiej, sposobami na najtańszą wysyłkę?
Ja korzystam z usługi firmy trzeciej gdzie koszt wysyłki gry (kurier 48, nadanie w placówce Poczty Polskiej) jest na poziomie 12,50zł, ewnetualnie Paczkomat 11,50.
(nie chcę podawać nazwy bo nie wiem czy mogę żeby nie być posądzony o krypto reklamę)
-
@Sowix a co tu ma nie działać? Nikt na poczcie łaski nie robi , bo wymiar jest ok. Wkładasz dłuższą krawędzią do siebie. Tylko jak zapakujesz w jakąś większą kopertę to po zaadresowaniu owiń taśmą bezbarwną bo wymiar koperty też musi być odpowiedni a tak to po prostu taśmą ściągasz do wymiaru pudełek z grami i jest ok
0 Fajne! -
Ja wysyłam kopertą 14d i nie ma problemu - polecony koszt 8,70.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo