Ceny wysyłek pocztą polską i innych firm - poradnik pakowania
Hej, w poradniku jak pakować grę jest informacja o cenie za rekomendowany: list polecony - "nie więcej niż 10zł", myślę, że to już nieaktualne niestety, bo zgodnie z cennikiem poczty, gry nie są już klasyfikowane jako list polecony (chodzi o grubość która przekracza w folli bąbelkowej 2cm) i naliczana jest opłata jak za duży gabaryt coś koło 15 zł. Proponowałbym poprawić poradnik a w przypadku cen za wysyłkę, może użytkownicy chcą sie podzielić jakimiś uwagami lub co lepiej, sposobami na najtańszą wysyłkę?
Ja korzystam z usługi firmy trzeciej gdzie koszt wysyłki gry (kurier 48, nadanie w placówce Poczty Polskiej) jest na poziomie 12,50zł, ewnetualnie Paczkomat 11,50.
(nie chcę podawać nazwy bo nie wiem czy mogę żeby nie być posądzony o krypto reklamę)
-
W większości przypadków przy wysyłce jednej gry w zwykłej kopercie bąbelkowej zapłacisz 8/9zł jeśli płacisz więcej to przez zawyżanie kosztów przez pocztę np. już kilka razy musiałem zwrócić uwagę żeby pani w okienku sprawdziła tym ich "super sprzętem" czy wymiary się zgadzają bo już po dostaniu listu do ręki naliczała koszt około 20zł. Obecnie przez to, że poczta zawala przesyłki (od września już z trzema się pożegnałem xD) zmieniłem wysyłkę z listu poleconego na paczkę priorytetową i proponuje drugiej stronie również taką wysyłkę szczególnie jeśli gra jest o większej wartości ;)
1 Fajne! -
Wysyłka jednej gry listem poleconym priorytetowym to obecnie koszt 8,70 zł. Trzeba jednak mieć odpowiednią kopertę, najlepiej żeby pudełko weszło na styk. I trzeba zwrócić uwagę jaki format wpisuje pracownik (gry z odpowiednią kopertą to format M). Ja sam wpisuję format na potwierdzeniu nadania żeby nie kłócić się z pracownikami.
2 Fajne! -
Zagdza się, wg cennika 20mm jest maksymalną wysokością dla gabarytu M i ceny 8,70 za list polecony. Czy się zmieści czy nie to kwestia koperty bąbelkowej, więc wygląda na to, że trzeba sprawdzać i ewentualnie się wykłucać na poczcie...
Dzięki za rady.
2 Fajne! -
Ja wybieram zawsze rozmiar 14/D i nigdy nie ma problemów. Gładko przechodzą przez ten pocztowy miernik.
5 Fajne! -
@TacioTomcio Tak, jak napisał @ArdianoX i @mastahluc - wybierając rozmiar koperty 14/D nie będzie problemu z wysyłką poniżej 10zł, a w razie czego należy zwrócić uwagę pracownikowi poczty.
Druga sprawa, wynegocjowaliśmy dla Was specjalne warunki na przesyłki kurierskie możliwe do zamawiania z dedykowanego panelu. Szczegóły już w krótce :)
6 Fajne! -
Ekstra! Czekamy na szczegóły.
1 Fajne! -
To jeszcze proszę o koperty bąbelkowe z nadrukiem wymiengry.pl :D1 Fajne!
-
@andreo.spc to spore i miłe zaskoczenie. Szacunek za to
0 Fajne! -
@andreo.spc I będzie taniej niż Pocztą?
0 Fajne! -
Super, zawsze to inna możliwość, pewnie cena nie przebije listu poleconego w przypadku gabarytu M ale czasem dla wygody dopłacenie paru złotych jest jak najbardziej akceptowalne.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo