W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
Remnant 2 (XSX) - całkiem przyjemny tytuł. Ktoś już powiedział, że to taki Elder Ring z bronią palną. Elder jednak w mojej opinii jest trudniejszy na początku. A Remnant 2 daje dużo frajdy z walki, która jest wymagająca ale nie odziera z godności ;)
Lokacje klimatyczne, może mapy nie są zbyt duże, ale różnorodne. Gra co prawda oszukuje z rozdzielczością, ale XSX na TV z HDMI 2.1 robi magię i nie rzuca się to aż tak w oczy. Generalnie fajny tytuł dla tych co lubią klimaty soulslike.
4 Fajne! -
@Dionysos da się grać solo, czy jest to bardziej kooperacyjny tytuł?
1 Fajne! -
@up: być może @Dionysos opisze swoje bezpośrednie wrażenia na temat stylu grania, ale wiekszość recenzji i opinii podkreśla, ze spokojnie da sie pomykać w singlu i kampania toczy sie płynnie nawet dla jednej osoby.
BTW: nie mogę się powstrzymać, by nie poprawić: "ELDEN Ring" -- bo nie wypada przekręcać tytułu tak znaczącej i dla wielu kultowej produkcji.
2 Fajne! -
Wreszcie Tears of the Kingdom. W wolnych chwilach po raz trzeci bawię się Wiedzminem
4 Fajne! -
@kryjab20 ja gram solo i gra się bardzo dobrze. Śmierć nie jest w żaden sposób karana, a checkpointy są tak ustawione, że wrócić można szybko.
@AdamK oczywiście Elden, słownik zmienił, a nie zauważyłem 👍
3 Fajne! -
Scars Above PS5, gra z tego roku, tytuł o którym cicho a moim zdaniem warto się z nim zapoznać, trafiony przypadkowo. Trochę tu soulsów, i Returnala, przygodowa strzelanka SF. Gra niby na kilka-kilkanaście godzin, mi zapewne zajmie troche dłużej bo nawet na najłatwiejszym poziomie, wcale taka łatwa nie jest. Nie lubię gier soulslikowych ale ta wciągnęła, dobra fabuła, system walki i kosztuje tyle że w dzisiejszych czasach to całkiem przyzwoite niewiele 👍
3 Fajne! -
Aktualnie gram w World of Final fantasy na Nintendo switch. Potem Star Ocean Last Hope na PS3, a potem Metal gear solid 4 i 5 . Poluje na Mario Rabids Sparks of hope I Dragon Quest Treasures na Nintendo switch.
3 Fajne! -
Ja gram na nerwach mojej żony. Mam już wszystkie platyny!
5 Fajne! -
@malik123 To uważaj co bana nie zarobisz 🤣
2 Fajne! -
Atlas Fallen na PS5.Właśnie kończę i naprawdę muszę przyznać, że to niedoceniany tytuł bo bawiłem się naprawdę świetnie,jest fajna eksploracja,szybkie tempo i za niedługo wpadnie platyna więc od siebie mogę tylko polecić😀
2 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo