W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1772695247

@kryjab20 powiew swieżości jedynie po sadze Wintersów. Requeim jest połączeniem najlepszych cech 1,2,3 i 4 ... dlatego jest tak zajebisty :) 

Jestem z marką od 18 lat i dla mnie to najlepsza laurka jaką mogłem od ulubionych twórców dostać :) Kolejna platyna w kolejnym RE :)

1 Fajne!
  •  
    1773010531

@kenny2612 ja po kolejnym zawale w Requiem stwierdziłam właśnie, że chcę sobie wrócić do czwóreczki :) także po Requiem pewnie jeszcze ogram Baldura wreszcie, potem (jak znajdę) ogram RE4.
    Ale jestem mega zajarana tym Requiemem. 

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1773061059

@dominika.l no jest dobry choć moim zdaniem jako wierny fan Leona tutaj sekwencje z Grace są ciekawsze :) Ale cały schemat ośrodka z Grace jest jak komisariat w 2, nawet rozkład pomieszczeń podobny 

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Player 2025

WymieńGry.pl Ranga Supporter Gold

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Tester

1773076945

Kurczę, ja sobie postanowiłem, że nie kupię RE na premierę, choć to jedna z moich topowych serii od lat, a Leon należy do grona moich ulubionych postaci z całej branży. Nie gram już aż tak dużo w gry, a ostatnimi czasy wydałem naprawdę sporo pieniędzy na kolekcjonerskie buble, więc chciałem przyhamować. Widzę jednak gdzieś tam jakieś urywki i zaczynam żałować :v

Sprawdziłem natomiast inny, bardzo wyczekiwany przeze mnie horrorek, mianowicie Fatal Frame II Remake. Mmm, jest przepięknie. Klimacik w czasie dwudziestu minut demka gęstszy od całego Silent Hill f. Będzie grane.

2 Fajne!
  •  
    1773095194

@kenny2612 Granie Grace jest takie, że miejscami sram ze strachu ;) chyba wszystko dopełnia to FPP i jej ciągły strach. Granie Leonem to po prostu napierdzielanka w zombiaki ;)

2 Fajne!
  •  
    1773095255

@dawid2601 Ja do Silent Hill f nawet nie podchodziłam. Jednak Silent Hill to Silent Hill. Nie bez powodu tytuł gry jest taki, a nie inny. Więc jeśli coś się dzieje w Japonii, to już nie jest dla mnie Silent Hill, a wiem, że trochę bym sobie zniszczyła moje uwielbienie serii.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1773128800

@dominika.l tak dokładnie :) co do Silent Hill to z jednej strony racja że w Japonii mimo że klimat świetny to już nie Silent Hill a z drugiej Silent Hill każdy miał swoje inne - w swojej głowie (mowa o bohaterach serii) tyle że w F miasteczko nie jest już SH a Ebisugaoka

1 Fajne!
  •  
    1773600684

Cześć, jestem tu nowy, pozdrawiam wszystkich.

Ograłem od stycznia remake'i RE 2, 4, 7, 8 i 9. Bez VR. Tylko ta 8-ka jakoś mi nie siadła... Reszta super.

Teraz będę nadrabiał Silent Hill 2, Spiderman 2 i Cyberpunk 2077. Chyba czekają mnie dobre przygody :-)

2 Fajne!
  •  
    1773609983

@Olifant Zagraj jeszcze w RE6, to masz pełną historię Leona :) 
    Silent Hill2 świetny klimatycznie. Spiderman 2 też fajna zabawa. Na pewno bedziesz się dobrze bawił

2 Fajne!
  •  
    1773645569

@dominika.l A wiesz, że się skuszę? Wszyscy mówią, że ta 6-tka to tylko nawalanka bezsensowna, więc miałem  tą część odpuścić.

A Ty w co teraz grasz poza RE 9?

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Premiery gier – marzec 2026. W co zagramy na PC i konsolach?
12 marca 2026

Jeśli myśleliście, że początek roku będzie spokojny dla graczy… to marzec szybko wyprowadza z błędu. W kalendarzu pojawia się sporo głośnych tytułów - od dużych produkcji AAA po ciekawe projekty, które mogą pozytywnie zaskoczyć.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry