W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
@kryjab20 powiew swieżości jedynie po sadze Wintersów. Requeim jest połączeniem najlepszych cech 1,2,3 i 4 ... dlatego jest tak zajebisty :)
Jestem z marką od 18 lat i dla mnie to najlepsza laurka jaką mogłem od ulubionych twórców dostać :) Kolejna platyna w kolejnym RE :)
1 Fajne! -
@kenny2612 ja po kolejnym zawale w Requiem stwierdziłam właśnie, że chcę sobie wrócić do czwóreczki :) także po Requiem pewnie jeszcze ogram Baldura wreszcie, potem (jak znajdę) ogram RE4.
Ale jestem mega zajarana tym Requiemem.2 Fajne! -
@dominika.l no jest dobry choć moim zdaniem jako wierny fan Leona tutaj sekwencje z Grace są ciekawsze :) Ale cały schemat ośrodka z Grace jest jak komisariat w 2, nawet rozkład pomieszczeń podobny
2 Fajne! -
Kurczę, ja sobie postanowiłem, że nie kupię RE na premierę, choć to jedna z moich topowych serii od lat, a Leon należy do grona moich ulubionych postaci z całej branży. Nie gram już aż tak dużo w gry, a ostatnimi czasy wydałem naprawdę sporo pieniędzy na kolekcjonerskie buble, więc chciałem przyhamować. Widzę jednak gdzieś tam jakieś urywki i zaczynam żałować :v
Sprawdziłem natomiast inny, bardzo wyczekiwany przeze mnie horrorek, mianowicie Fatal Frame II Remake. Mmm, jest przepięknie. Klimacik w czasie dwudziestu minut demka gęstszy od całego Silent Hill f. Będzie grane.
2 Fajne! -
@kenny2612 Granie Grace jest takie, że miejscami sram ze strachu ;) chyba wszystko dopełnia to FPP i jej ciągły strach. Granie Leonem to po prostu napierdzielanka w zombiaki ;)
2 Fajne! -
@dawid2601 Ja do Silent Hill f nawet nie podchodziłam. Jednak Silent Hill to Silent Hill. Nie bez powodu tytuł gry jest taki, a nie inny. Więc jeśli coś się dzieje w Japonii, to już nie jest dla mnie Silent Hill, a wiem, że trochę bym sobie zniszczyła moje uwielbienie serii.
0 Fajne! -
@dominika.l tak dokładnie :) co do Silent Hill to z jednej strony racja że w Japonii mimo że klimat świetny to już nie Silent Hill a z drugiej Silent Hill każdy miał swoje inne - w swojej głowie (mowa o bohaterach serii) tyle że w F miasteczko nie jest już SH a Ebisugaoka
1 Fajne! -
Cześć, jestem tu nowy, pozdrawiam wszystkich.
Ograłem od stycznia remake'i RE 2, 4, 7, 8 i 9. Bez VR. Tylko ta 8-ka jakoś mi nie siadła... Reszta super.
Teraz będę nadrabiał Silent Hill 2, Spiderman 2 i Cyberpunk 2077. Chyba czekają mnie dobre przygody :-)
2 Fajne! -
@Olifant Zagraj jeszcze w RE6, to masz pełną historię Leona :)
Silent Hill2 świetny klimatycznie. Spiderman 2 też fajna zabawa. Na pewno bedziesz się dobrze bawił2 Fajne! -
@dominika.l A wiesz, że się skuszę? Wszyscy mówią, że ta 6-tka to tylko nawalanka bezsensowna, więc miałem tą część odpuścić.A Ty w co teraz grasz poza RE 9?
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo