Porada nt karty graficznej

Cinek

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Tester

1595460056

Hej,zastanawiam się nad zmianą karty w swoim komputerze, ale nie do końca się na tym znam, więc chciałem poprosić o pomoc ludzi, którzy mają o tym większe pojęcie. Otóż, w moim komputerze aktualnie znajduje się intel core i5 4460 i MSI Radeon r7 280x 3gb, Gigabyte GA-H87-D3H-CF jako płyta główna. I teraz mam opcję kupna MSI Radeona r9 290X 4gb za 400 zł, ale z tego co patrzyłem, Gygabyte Gtx 1060 3gb są trochę droższe, i trochę bardziej wydajne. I tak myślę nad tymi 2, co myślicie? Może coś lepszego polecacie?

•  
    1595915838

Nie za mało pamięci karty te 3GB ?? W tych czasach to chyba minimum

0 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1595945182

1060 jest również sześcio- i ośmiogigowe. Pytanie jaką ma założyciel wątku, bo założyłem, że ma 6 GB.

0 Fajne!
  •  
    1596134890

@konewko Przecież w pytaniu o kupno karty pisze że chodzi o 3GB, są jeszcze 6Gb bo sam taką mam, a o gtx 1060 8GB nie słyszałem 

0 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1596187399

Aaa pomyłka z mojej strony.

Nie zmienia to faktu, że na obecnym procesorze te 3gb z karty graficznej jest w miarę ok.

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry