Jak należy wyceniać gry? Pożyteczny wątek dla każdego.

herbatkowy

1557831926

Zakładam ten wątek zmotywowany historią znajomego który prowadzi stacjonarny punkt wymiany gier, zasady ma proste i uczciwe- dlatego chłopa lubię i czasem zrobię z nim jakiś deal (20zł za wymianę gry o tej samej wartości, jak wartość jest inna to się dopłaca- proste i logiczne). Ale ostatnio powiedział mi że przyszedł do niego ancymon z Fifą 17 dwudziestoma złotymi no i chciał Fifę 19, jak kolega zażądał dopłaty to został wyśmiany i nazwany oszustem, bo wymiana miała kosztować 20zł. Szczena mu opadła.

Ja mam proste założenie- jestem graczem i na graniu nie chcę zarabiać, a jedynie jak najmniej stracić. Więc zawsze kupuję możliwie najtańszy egzemplarz, i tą samą zasadą kieruję się przy sprzedaży- zawsze wystawiam najtaniej.

A Wy jakimi zasadami kierujecie się przy wycenianiu  gier? Myślę że ten wątek może być pożyteczny dla wszystkich nowych użytkowników, lub tych którzy ciągle błądzą w ekonomicznych labiryntach stosując jakieś przedziwne antylogiki.

•  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1558021190

@Niedlahandlarzy

No to troll is over. Jak mi nieprzykro. Jak masz tutaj słabnąć to może idź gdzieś indziej gdzie nie będziesz mdlał?

0 Fajne!
  •  
    1558021468

Troll bo pisze prawde:) Słabnąć skąd taki wątek co robię się niewygodny? 

0 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1558021652

@Niedlahandlarzy

Mi tam jesteś potrzebny jak majtki wiadomo komu (łapki w dół z resztą tak samo). Będzie czarna lista to będziesz jednym z pierwszych, który tam wyląduje. Tymczasem EOT, over and out.

1 Fajne!
  •  
    1558021862
    To jeszcze tej czarnej listy nie ma? No co ty serio wrzucisz mój nick na czarną liste:) nie no ide sie pociąć inaczej nie wyrobie. I po co ta złość? Przecież forum jest do wyrażania swoich opinii i z jakimiś majtkami już nawet tutaj wyskakuje uspokuj się pamiętaj o kulturze osobistej.
    0 Fajne!
  •  
    1558022729

Argument mój jest taki skoro jest łapka w górę to i musi być i w dół:) proste a skoro nie ma łapki w dół to usuńcie tą łapkę w górę haha nie wierzę co pisze xD takie to trudne aby zrozumieć?

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

1558022803

A tak szczerze to co to ma wspólnego z tym tematem?

2 Fajne!
  •  
    1558024267

No nic :D bo napisałem wcześniej że sorki że tak z dupy ale czemu jest łapka w górę a nie ma w dół i temat się rozwinął. Ale jedyna odpowiedź jaka otrzymałem że im to jest nie potrzebne to pytam się po raz kolejny to po co ten kciuk w górę? xD 

0 Fajne!
  •  
    1558024453

A i jeszcze czego się dowiedziałem że jak na przykład nie otrzymujesz kciuków w górę to oznacza że to jest kciuk w dół beka niewierze xD no jeszcze z takim forum się nie spotkałem.

0 Fajne!
  •  
    1558025093

@Erick0674 dam ci kciuka w górę żeby nie było że Cię nie lubię hahaxD

0 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1558025323

Dalsze posty nie na temat będą kasowane bez ostrzeżenia.

Jak chcecie podyskutować o sensie łapki w dół, zapraszam do założenia osobnego tematu.

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry