W co aktualnie grasz?
Hej ho!
W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.
Jako założyciel zacznę.
Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4.
Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.
Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.
Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.
A w co wy teraz gracie :D?
-
@Damian69 To pudełko zawsze można wymienić na coś innego😆też mam kilka gierek w folii i czekają sobie cierpliwie🤣
0 Fajne! -
Hogwarts Legacy.. bo dziś premiera na mojego dziadkowego PS4 :D
Niesamowity klimat.. :)3 Fajne! -
@andreo.spc Uwierz mi warto było czekać😉Ja grałem na ps5 od premiery i gra zabrała na dobre 50h.miłego czarowania😆
1 Fajne! -
@andreo.spc super, dobrej zabawy! Ja jestem w połowie zdaje się 😉 Daj lepiej znać, jak realnie gra sprawuje się na PS4. Podobno, mimo obaw, jest całkiem nieźle👌
2 Fajne! -
RedFall (XSX), co się okazało niestety rozczarowaniem. Zwłaszcza, że wyszło z rąk zacnego studia Arcane, a ja osobiście ich tytuły jak Prey, Dishonored czy nawet Deathloop ogrywałem z pasją. RedFall jest nijakie. Już tam ciul, że nie ma 60 klatek czy HDR, bo to dodadzą aktualizacją, ale sama rozgrywka, postacie i otoczenie jest po prostu nijakie. Sama walka miewa swoje momenty i potrafi dać satysfakcję gdy rzuci się na nas grupa wampirów, ale już algorytmy przy zwykłych żolnierzach to śmiech na sali, którzy wchodzą sami pod celownik. No i te gniazda, które są żenujące. Dobrze, że jest w GamePass i człowiek nie płaci pełnej kwoty. Oby to był wypadek przy pracy bo to studio potrafi robić wciągające gry.
2 Fajne! -
Stray ukończony . Przyjemna i nie do końca łatwa platyna . Przynajmniej mi trofka sprawdź te kocie ruchy sprawiła trudność 😅
4 Fajne! -
@kamil123 Gratuluję platyny😉Mi się nie chciało spać przez godzinę🤣kiedyś wrócę bo to bardzo przyjemny tytuł
2 Fajne! -
Stray też niedawno ograłam. Polecam też Kenę, miejscami wymagająca.
Teraz ogrywam Aragami: Shadow Edition i muszę przyznać, że naprawdę fajnie się gra w tę skradankę.2 Fajne! -
@dominika.l Kena to piękna i wymagająca gra.najwyższy poziom trudności dał mi w kość i to nie raz🤣oby więcej takich gier powstawało.Aragami 1 i 2 mam na liście i na razie czekają na swoją kolej
1 Fajne! -
@Szefo21 @Ratnay Dzięki! Jestem pod wielkim wrażeniem, że to tak dobrze śmiga :)
Dostaliśmy bardziej płynną grę niż nie jeden starszy tytuł.
Z wad, które na ten moment tylko zauważyłem to:
- sporadyczne błędy w renderowaniu naszej postaci w cut scenkach (fruwający płaszcz bohatera gdy siedzi, dziwny render włosów itp.)
- długie ładowanie do mapy / poruszania się po menu (ale tutaj sporo się dzieje to jak na stare PS4 i tak ok)
- dłuższy czas ładowania się większych lokacji w zamku — stoimy i napieramy w drzwi kilka sekund, zanim te się otworzą (np. do Wielkiej Sali itp.)
Rozgrywka, czarowanie, czy misje chodzą bardzo przyjemnie :)
P.S.@kamil123 Gratuluję!
P.S. 2. @dominika.l Kene mam właśnie też na swojej liście :)4 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo