W co aktualnie grasz?

Utongus

1552255207

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    1683202141

@Damian69 To pudełko zawsze można wymienić na coś innego😆też mam kilka gierek w folii i czekają sobie cierpliwie🤣

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1683306095

Hogwarts Legacy.. bo dziś premiera na mojego dziadkowego PS4 :D
    Niesamowity klimat.. :)

3 Fajne!
  •  
    1683316224

@andreo.spc Uwierz mi warto było czekać😉Ja grałem na ps5 od premiery i gra zabrała na dobre 50h.miłego czarowania😆

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1683318315

@andreo.spc super, dobrej zabawy! Ja jestem w połowie zdaje się 😉 Daj lepiej znać, jak realnie gra sprawuje się na PS4. Podobno, mimo obaw, jest całkiem nieźle👌

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1683359040

RedFall (XSX), co się okazało niestety rozczarowaniem. Zwłaszcza, że wyszło z rąk zacnego studia Arcane, a ja osobiście ich tytuły jak Prey, Dishonored czy nawet Deathloop ogrywałem z pasją. RedFall jest nijakie. Już tam ciul, że nie ma 60 klatek czy HDR, bo to dodadzą aktualizacją, ale sama rozgrywka, postacie i otoczenie jest po prostu nijakie. Sama walka miewa swoje momenty i potrafi dać satysfakcję gdy rzuci się na nas grupa wampirów, ale już algorytmy przy zwykłych żolnierzach to śmiech na sali, którzy wchodzą sami pod celownik. No i te gniazda, które są żenujące. Dobrze, że jest w GamePass i człowiek nie płaci pełnej kwoty. Oby to był wypadek przy pracy bo to studio potrafi robić wciągające gry.

2 Fajne!
  •  
    1683484716

Stray ukończony   . Przyjemna i nie do końca łatwa platyna . Przynajmniej mi trofka sprawdź te kocie ruchy sprawiła trudność 😅

4 Fajne!
  •  
    1683493204

@kamil123 Gratuluję platyny😉Mi się nie chciało spać przez godzinę🤣kiedyś wrócę bo to bardzo przyjemny tytuł

2 Fajne!
  •  
    1683493596

Stray też niedawno ograłam. Polecam też Kenę, miejscami wymagająca. 

Teraz ogrywam Aragami: Shadow Edition i muszę przyznać, że naprawdę fajnie się gra w tę skradankę.

2 Fajne!
  •  
    1683496289

@dominika.l Kena to piękna i wymagająca gra.najwyższy poziom trudności dał mi w kość i to nie raz🤣oby więcej takich gier powstawało.Aragami 1 i 2 mam na liście i na razie czekają na swoją kolej

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1683629559

@Szefo21 @Ratnay Dzięki! Jestem pod wielkim wrażeniem, że to tak dobrze śmiga :)
    Dostaliśmy bardziej płynną grę niż nie jeden starszy tytuł. 

Z wad, które na ten moment tylko zauważyłem to:
    - sporadyczne błędy w renderowaniu naszej postaci w cut scenkach (fruwający płaszcz bohatera gdy siedzi, dziwny render włosów itp.)
    - długie ładowanie do mapy / poruszania się po menu (ale tutaj sporo się dzieje to jak na stare PS4 i tak ok)
    - dłuższy czas ładowania się większych lokacji w zamku — stoimy i napieramy w drzwi kilka sekund, zanim te się otworzą (np. do Wielkiej Sali itp.) 

Rozgrywka, czarowanie, czy misje chodzą bardzo przyjemnie :)

P.S.@kamil123 Gratuluję!
    P.S. 2. @dominika.l Kene mam właśnie też na swojej liście :)

4 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Klasyczny koszmar w nowoczesnym wydaniu. Recenzja Silent Hill 2 Remake (PS5)
28 listopada 2024

Jak zrobić nową wersję kultowego tytułu, mającego niemal fanatyczny fanbase i nie zostać pożartym przezeń właśnie? Dowiecie się tego z recenzji, na którą zapraszam.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry