Ulubione/najlepsze gry
Hej!
Na pewno każdy z nas ma swoje TOP 5 ulubionych czy najlepszych gier, które uważają za wzory do naśladowania. W tym wątku możecie pochwalić się swoimi topkami i pokrótce uzasadnić swój, by inni gracze mogli poznać gierki z innej, być może nieznanej im strony.
W moim przypadku bardzo ciężko posegregować pięć gier od pozycji 5 do 1, dlatego też są one umieszczone losowo, bez znaczenia na swoje miejsce.
1. NieR: Automata - za ścieżkę muzyczną, dialogi, fabułę,
2. Persona 5 - za ścieżkę muzyczną, fabułę i charakterystyczną kreskę,
3. Ni No Kuni 2 - za kreację świata, animacje, system walki,
4. Command and Conquer Tiberium Wars - wielki sentyment mam do tej gry jak i całej serii, polecam fanom strategii CnC i nie tylko,
5. Fallout New Vegas - w końcu to Obsidian, który w 9 miesięcy zawstydził Bethesdę :) za fabułę, postaci i najlepsze DLC, którym jest Honest Hearts.
Wcisnąłbym jeszcze Horizon Zero Dawn ze względu na zróżnicowaną, wielką mapę, szczegółowe modele dino-robotów i nawet nienaganny system walki, ale skoro ma być 5 gier.... ;)
A jak tam u Was? Pochwalcie się!
-
@kryjab20 do tego havy rain
0 Fajne! -
Heavy Rain akurat nie zapadł mi w pamięci tak jak Fahrenheit. Bardziej już Still Life z przygodówek ostatnio mi się przypomiał i śmiało bym tą grę do tej listy dodał.
1 Fajne! -
Hej!
Ja myślę tak:
- seria Mortal Kombat, od Amigowych MK/MK2 po dzisiejsze MK11; miałem przerwę "w środku" (MK5-MK8), ale obecne MK to mistrzostwo
- Heavy Rain / Detroit: BH / Beyond - za klimat i fabułę przedstawioną w grach; niewiele gier wywarło na mnie takie emocje, jak HR
- Another World - Amiga - absolutny nr 1 w mojej liście wszechczasów. Tyle fabuły na 2 dyskach, no i ta grafika...
- seria Tekken- miałem styczność od części drugiej do obecnej siódemki
- seria Street Fighter - szczerze, to od super 2 na Amidze, po obecne - moim zdaniem - dużo słabsze części, ale i tak łykam
- TOKI - moja pierwsza gra EVER, dostałem do Amigi razem z grą FORTUNA
I mój Top of the Top - seria Shadow of the Beast na Amidze. Jednak "rimejk" na ps3 to dużo nie to.
2 Fajne! -
Moja 5:
1.The last of us
2.Days gone
3.Horizon zero dawn
4.God of war 2018
5.Uncharted 4
1 Fajne! -
Gier jest tak wiele że moge zrobić klasyfikacje na konsole i na pc top 5 :
A Więc zaczynamy top 5 na ps4 to:
1 God of war
2 Last of us
3 Uncharted 4
4 Days Gone
5 Spider Man
Xbox one:
1 Forza Horizon seria
2 Gear of war seria
3 Quantum Break
4 Sunset Overdrive
5 Ryse son of rome
Pc
1 Euro truck simulator 2
2 Omsi 2
3 Red alert seria
4 Settlers seria
5 Diablo seria
Ps3
1 God of war seria
2 Uncharted seria
3 Metal gear solid seria
4 Killzone seria
5 Haveny Sword
xbox 360
1 Forza horizon seria
2 Fable seria
3 Gear of war seria
4 Wiedzmin 2
5 Alan Wake
Kolejność gier przypadkowa , jest wiele fajnych i ciekawych tytułów więc można wymieniać to tylko zestawienie exów z tych konsol :)
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo