Ulubione/najlepsze gry

konewko Elite Vip

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1552289090

Hej!

Na pewno każdy z nas ma swoje TOP 5 ulubionych czy najlepszych gier, które uważają za wzory do naśladowania. W tym wątku możecie pochwalić się swoimi topkami i pokrótce uzasadnić swój, by inni gracze mogli poznać gierki z innej, być może nieznanej im strony.

W moim przypadku bardzo ciężko posegregować pięć gier od pozycji 5 do 1, dlatego też są one umieszczone losowo, bez znaczenia na swoje miejsce. 

1. NieR: Automata - za ścieżkę muzyczną, dialogi, fabułę,
2. Persona 5 - za ścieżkę muzyczną, fabułę i charakterystyczną kreskę,

3. Ni No Kuni 2 - za kreację świata, animacje, system walki,
4. Command and Conquer Tiberium Wars - wielki sentyment mam do tej gry jak i całej serii, polecam fanom strategii CnC i  nie tylko,

5. Fallout New Vegas - w końcu to Obsidian, który w 9 miesięcy zawstydził Bethesdę :) za fabułę, postaci i najlepsze DLC, którym jest Honest Hearts.

Wcisnąłbym jeszcze Horizon Zero Dawn ze względu na zróżnicowaną, wielką mapę, szczegółowe modele dino-robotów i nawet nienaganny system walki, ale skoro ma być 5 gier.... ;)

A jak tam u Was? Pochwalcie się!

•  
    1562948546

@kryjab20 do tego havy rain 

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1562952033

@KordeK11

Heavy Rain akurat nie zapadł mi w pamięci tak jak Fahrenheit. Bardziej już Still Life z przygodówek ostatnio mi się przypomiał i śmiało bym tą grę do tej listy dodał. 

1 Fajne!
  •  
    1562962400

Hej!

Ja myślę tak:

- seria Mortal Kombat, od Amigowych MK/MK2 po dzisiejsze MK11; miałem przerwę "w środku" (MK5-MK8), ale obecne MK to mistrzostwo

- Heavy Rain / Detroit: BH / Beyond - za klimat i fabułę przedstawioną w grach; niewiele gier wywarło na mnie takie emocje, jak HR

- Another World - Amiga - absolutny nr 1 w mojej liście wszechczasów. Tyle fabuły na 2 dyskach, no i ta grafika...

- seria Tekken- miałem styczność od części drugiej do obecnej siódemki

- seria Street Fighter - szczerze, to od super 2 na Amidze, po obecne - moim zdaniem - dużo słabsze części, ale i tak łykam

- TOKI - moja pierwsza gra EVER, dostałem do Amigi razem z grą FORTUNA

I mój Top of the Top - seria Shadow of the Beast na Amidze. Jednak "rimejk" na ps3 to dużo nie to.

2 Fajne!
  •  
    1563002341

Moja 5:

1.The last of us

2.Days gone

3.Horizon zero dawn

4.God of war 2018

5.Uncharted 4

1 Fajne!
  •  
    1563031851

Gier jest tak wiele że moge zrobić klasyfikacje na konsole i na pc top 5 :

A Więc zaczynamy top 5 na ps4  to:

1 God of war

2 Last of us

3 Uncharted 4

4 Days Gone

5 Spider Man

Xbox one:

1 Forza Horizon seria

2 Gear of war seria

3 Quantum Break

4 Sunset Overdrive

5 Ryse son of rome

Pc

1 Euro truck simulator 2

2 Omsi 2

3 Red alert  seria

4 Settlers seria

5 Diablo seria

Ps3

1 God of war seria

2 Uncharted seria

3 Metal gear solid seria

4 Killzone seria

5 Haveny Sword 

xbox 360

1 Forza horizon seria

2 Fable seria

3 Gear of war seria

4 Wiedzmin 2

5 Alan Wake

Kolejność gier przypadkowa , jest wiele fajnych i ciekawych tytułów więc można wymieniać to tylko zestawienie exów z tych konsol :)

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry