Ulubione/najlepsze gry
Hej!
Na pewno każdy z nas ma swoje TOP 5 ulubionych czy najlepszych gier, które uważają za wzory do naśladowania. W tym wątku możecie pochwalić się swoimi topkami i pokrótce uzasadnić swój, by inni gracze mogli poznać gierki z innej, być może nieznanej im strony.
W moim przypadku bardzo ciężko posegregować pięć gier od pozycji 5 do 1, dlatego też są one umieszczone losowo, bez znaczenia na swoje miejsce.
1. NieR: Automata - za ścieżkę muzyczną, dialogi, fabułę,
2. Persona 5 - za ścieżkę muzyczną, fabułę i charakterystyczną kreskę,
3. Ni No Kuni 2 - za kreację świata, animacje, system walki,
4. Command and Conquer Tiberium Wars - wielki sentyment mam do tej gry jak i całej serii, polecam fanom strategii CnC i nie tylko,
5. Fallout New Vegas - w końcu to Obsidian, który w 9 miesięcy zawstydził Bethesdę :) za fabułę, postaci i najlepsze DLC, którym jest Honest Hearts.
Wcisnąłbym jeszcze Horizon Zero Dawn ze względu na zróżnicowaną, wielką mapę, szczegółowe modele dino-robotów i nawet nienaganny system walki, ale skoro ma być 5 gier.... ;)
A jak tam u Was? Pochwalcie się!
-
1 Heroes 3
2 Dungeon Keeper 1 i 2
3 Doom
4 Quake 3
5 Mortal Kombat 2
0 Fajne! -
Battlefield 3
Battlefield 4
Battlefield 1
Battlefield 5 (jak na razie zbyt mało map)
Medal of Honor
Medal of Honor: Warfighter
No i jeszcze kilka FPS znalazło by się
1 Fajne! -
Moja topka:
1. FIFA :)
2. Battlefield Bad Company II
3. Battlefield II
4. Rocket League
5. Battlefield V
0 Fajne! -
Detroit nie grałem ale jedna gra od tych samych twórców jest w moim top 5. Jest to gra Fahrenheit.
0 Fajne! -
Moje top 5 to między innymi, bo graczem jestem już od niespełna 20lat ale te gry wybrałem sugerując się głównie tym że wywarły na mnie jakieś emocje i zostawiły po sobie ślad w postaci jakichś tam wspomnień.
1. Mafia
2. Fahrenheit
3. Mass Effect
4. The last of us
5. Call of Duty 2
1 Fajne! -
Zawieje starociami ...
1. Tekken (seria) - najwięcej czasu zabrała mi część 3 na psx. Przykuwała designem postaci, i mechaniką walki jaką nie miała żadna kopanka. Dziesiątki turniejów z kumplami, wiele emocji, połamane pady :) Chyba jeszcze pamiętam łamania Kinga :)
2. Silent Hill (seria) - pierwsza część wyznaczyła nowy standard w horrorach. Nie było wlekących się mózgojadów, mutującego wirusa, i fajerwerków jak na filmach akcji. Gra ociekała wilgotnym mrokiem, można było poczuć zapach krwi zmieszanej z rdzą.
W pół żywe zdeformowane ciała, mające tylko jeden cel, zadać ból. To wszystko przeplatało się z światem niewidzialnym, zbłąkanych dusz, okultystycznej symboliki, i czekającego cierpliwie, obserwujące nas żywego pierwotnego zła.
3. Metal Gear Solid (seria) - genialny Hideo Kojima z swoją ekipą. Fabuła, design postaci, stealth mode, bronie. Wszystko na najwyższym poziomie. Materiały na YT o sekretach i ciekawostkach, zaskakują jak wiele każda z części miała do zaoferowania, a jak wiele się ominęło.
4. Wipeout (seria) - takiej dynamiki, i prędkości w futurystycznym bolidzie, nie oferowała żadna gra. Pierwsze 3 części nie dały szans konkurencji, dopiero Rollcage 2 zaczął deptać po piętach. Wszystko w świetnej oprawie muzycznej, ikon muzyki elektronicznej.
5. Parappa the Rapper - bo Parappa jest tylko jeden :):P
1 Fajne! -
1.Assassin's Creed Ezio Trilogy->Origins->Black Flag->Oddysey->Syndicate->3&Rogue->1
2.Batman Arkham CITY->ORIGINS->ASYLUM->KNIGHT(knight na końcu bo grałem na pc i była to tragedia w dniu premiery)
3.Mass Effect 2->3->Andromeda->1
Takie moje top serie ;) Aktualnie gram na ps4 więc trochę by doszło dzięki gierkom od sony ;D
1 Fajne! -
kolejność losowa:
-Uncharted - cała seria
-Red Dead Redemption 2
-Wiedźmin Dziki Gon
-The Last of Us
-God of War 2018
0 Fajne! -
Wiedźmin 3 dziki gon edycja gry roku
THE last of us
God of war 2018
Red dead redemption 2