Ulubione/najlepsze gry

konewko Elite Vip

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1552289090

Hej!

Na pewno każdy z nas ma swoje TOP 5 ulubionych czy najlepszych gier, które uważają za wzory do naśladowania. W tym wątku możecie pochwalić się swoimi topkami i pokrótce uzasadnić swój, by inni gracze mogli poznać gierki z innej, być może nieznanej im strony.

W moim przypadku bardzo ciężko posegregować pięć gier od pozycji 5 do 1, dlatego też są one umieszczone losowo, bez znaczenia na swoje miejsce. 

1. NieR: Automata - za ścieżkę muzyczną, dialogi, fabułę,
2. Persona 5 - za ścieżkę muzyczną, fabułę i charakterystyczną kreskę,

3. Ni No Kuni 2 - za kreację świata, animacje, system walki,
4. Command and Conquer Tiberium Wars - wielki sentyment mam do tej gry jak i całej serii, polecam fanom strategii CnC i  nie tylko,

5. Fallout New Vegas - w końcu to Obsidian, który w 9 miesięcy zawstydził Bethesdę :) za fabułę, postaci i najlepsze DLC, którym jest Honest Hearts.

Wcisnąłbym jeszcze Horizon Zero Dawn ze względu na zróżnicowaną, wielką mapę, szczegółowe modele dino-robotów i nawet nienaganny system walki, ale skoro ma być 5 gier.... ;)

A jak tam u Was? Pochwalcie się!

•  
    Odznaki:

1552470003

@Cezorek Coś pięknego, a i jak to pogłębiało relacje między ludźmi :) Nie to co obecne multiki...

0 Fajne!
  •  
    1552475920

@sullivan_1989 pogłebiało i to bardzo :) nie raz w trakcie lub po kafejce było klepanko po mordzie, bo ktos na kogoś polował czy lamił :D

0 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1552484840

@maciek4281 zawsze mi się wydawało że jesteś bardziej osobą handlującą sprzętem i grami niż w te gry faktycznie grającą. Czy się mylę?

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1552489787

@Minuta1985 nie do końca tak jest. Owszem dużo konsol i gier mi się przewija , ale mimo sporej ilości lat na karku nadal lubię sobie pograć. I przede wszystkim takie portale jak GT czy ten tutaj nigdy nie służyły mi do tego żeby zarabiać , bo od tego są inne strony. A zarówno na GT jak i tutaj lubię zaglądać , bo odkąd pamiętam to jest to moja pasja/hobby którą zaraziła się (niestety) młodsza córka i syn (jedynie starsza córka nie jest tym zainteresowana) A odkąd wyszły konsole to za młodu zagrywałem się na nich godzinami , a tutaj mogę spotkać wiele osób z tą samą pasją i nierzadko mogę się dowiedzieć coś nowego. I oprócz tego generalnie lubię pomagać , a że lata praktyki pozwoliły mi posiąść jakąś tam wiedzę to dlaczego mam się nią nie podzielić z kimś kto ma problem a można go rozwiązać nie płacąc serwisom? A takie serwisy jak ten niech służą do wymiany bez zarobku , a ci co handlują nie powinni umieszczać swoich ofert , bo jest to zwyczajnie nie w porządku. Ja cokolwiek bym na GT czy tutaj nie wystawił to jest to oferta prywatna bez żadnej chęci jakiegokolwiek zarobku. Ale się rozpisałem :) Ale mam nadzieję , że rozwiałem Twoje wątpliwości

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1552517825

@Cezorek A żebyś wiedział :) Mimo to jednak kolejnego dnia i tak przyłaziło się z tą samą ekipą i bawiło się tak samo dobrze :D

0 Fajne!
  •  
    Konto usunięte
    Konto usunięte
    1555637210

Póki co to seria Resident Evil oraz Fatal Frame. 

I po trochu każda gra z motywem tłuczenia zombiaczka. Lubię grać w takie gry. Bo mnie po prostu odstresowywują. Granie ma bawić nie być obowiązkiem czy przymusem 

0 Fajne!
  •  
    Konto usunięte
    Konto usunięte
    1555659037

Ciężko będzie z tym TOP 5 ale spróbuje:

-God Of War 2018

-The Last Of US

-Wiedźmin Dziki Gon

-Horizon Zero Dawn

-Red Dead Redemption 2

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1555683913

1.Wiedźmin 3 Jest to jedyna gra która przeszedłem aż 4 razy i wbiłem 3 platyny, po niej żadna inna gra już nie potrafiła wywrzeć na mnie wrażenia WOW, mam nadzieję że TLOU 2 to zrobi.

2.Uncharted cała seria

3.The Last of Us

4. God of War również cała seria

5. Tibia do tej gry mam chyba największy sentyment i bardzo miłe wspomnienia

0 Fajne!
  •  
    1555690442

1. Wiedźmin 3 +obydwa DLC- to dla mnie film, książka i gra w jednym. Przygoda którą autentycznie się odczuwa,  właśnie takich gier nam wszystkim życzę w przyszłości.

Kolejność pozostałych gier jest raczej przypadkowa.

2. The Last of Us - prosta jednakże chwytająca za serce historia, świetny gameplay.

3. Diablo II - klasyka gatunku, sam nie wiem ile razy ją przeszedłem 40? 60? Tak,coś koło tego:)

4. Seria Uncharted - wzór gatunku gier akcji, coś niesamowitego. Nie ma kiedy mrugać uczami.

5. Dark Souls III - to gra którą kocham i nienawidzę jednocześnie, kocham za muzykę,  za bezlitosne szkolenie które ta gra serwuje graczowi, za niesamowity poziom satysfakcji przy zwycięstwie. To gra przy której straciłem więcej potu niż na wszystkich lekcjach WF'u w gimnazjum razem wziętych.

1 Fajne!
  •  
    1555705698

Kolejność losowa:

1. Bioshock. (klimat, klimat, klimat!)

2. Severance: Blade of Darkness 

3. The Last Of Us.

4. Uncharted 4.

5. Counter Strike: Source (do dziś od czasu do czasu grywam na serwerach zombie mod/escape :P)

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry