Szukam gry/motywu

Vister81

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Tester

1552331183

Cześć. 
Dosyć często mam coś takiego, że za nic nie potrafię przypomnieć sobie tytułu jakiejś konkretnej gry, a pamiętam jakiś jej fragment, dialog w przerywniku filmowym czy chociażby imię którejś postaci z kampanii. I wiele razy udało mi się już takie tytuły odświeżać, właśnie dzięki pomocy innych graczy. 
W tym wątku, być może, właśnie Wy będziecie mogli poszukać odpowiedzi na pytanie męczące Wam czachę, a może uda Wam się komuś pomóc w znalezieniu gry z dzieciństwa. 

Druga sprawa to "motyw", a może raczej powinienem to nazwać "gatunek". 
Kojarzycie Age of Empires (pytanie kieruję do pecetowców, których tutaj pewnie będzie mały odsetek)? W takim razie jakie gry, jak najbardziej podobne do niej, możecie polecić? 
No i tutaj automatycznie pojawią się odpowiedzi - Rise of Legends, Empire Earth, Kozacy, Age of Mythology, itd. 
Na pewno rozumiecie o co chodzi. W ten sposób też można szukać jakiejś nie do końca sprecyzowanej i/lub unikatowej drogi w świecie gier. 

Zachęcam do pytania, samemu zaczynając. 
Przeszedłem całego Assassin`s Creeda, dwie części przygód Taliona w świecie Władcy Pierścieni również. Prince of Persia mi nie podchodzi i w sumie nie wiem w jaki inny tytuł mógłbym dalej uderzyć. Skyrim i inne Fallouty odpadają. Jakieś propozycje?

•  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1552817028

@maciek4281 Ja akurat automatu z Ikari Warriors nie uświadczyłem u siebie ale za to grywałem w Metal Sluga jedynkę.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1552836231

@Minuta1985 to był rok 85 lub 86 jak ta gra królowała w Krakowie (bo stąd pochodzę) w legendarnym salonie na Czyżynach.

Więc może @andreo.spc będzie kojarzył jeżeli jest z tamtych rejonów , bo widzę , że też jest z Krakowa

0 Fajne!
  •  
    1552889596

Cześć wszystkim,

Poszukuję gry na psx, w skrócie biegało się prehjstorycznym człowiekiem z pochodnią.więcej niestety nie byłem w stanie za dzieciaka odkryć - bariera językowa.dziś chciałbym podejść do tego tytułu ponownie.

Z góry dzięki za pomoc

0 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1552894878

@anecix Gra była 3D czy 2D? Jak wyglądał pierwszy poziom? To była platformówka czy wyścigi :-)? Rzuć coś więcej info.

0 Fajne!
  •  
    1552896208

3d i chyba platformówka. Możliwe, że się zbierało po drodze owoce, a na  ekranie widać było półkolistość ziemi, nie była płaska hehe. I można było biec w każdym kierunku. swego czasu wertowałem filmiki top 100 psx games, ale na żadnym nie natknąłem się na tę grę. Więcej szczegółów nie pamiętam. Populus odpada

0 Fajne!
  •  
    1552896900

Uwaga.przypomniałem sobie Tail of the sun.ale bez tego motywatora w życiu bym sobie nie przypomniał :-P

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry