Starfield

Ratnay

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1693507603

Cześć,

Spadło już embargo na recenzje Starfield... i wydaje się, że jest dobrze! Planujecie grać?

Osobiście uwielbiam sci-fi i kosmiczne klimaty, więc aż się prosi, by dołączyć do Konstelacji 👨‍🚀

PS Ciekawostka - wielu recenzentów podkreśla, że to najmniej zabugowana produkcja Bethesdy w historii 😉🏆

Dajcie znać i pozdr!

•  
    1693510721

Specjalnie kupiłem Xbox Series X do tego ;) Zobaczymy za kilka dni :D

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1693512851

@Kmil_pl wow, super! Koniecznie daj znać, jak wrażenia, gdy już trochę spędzisz czasu ze Starfieldem.

Ja się zastanawiam czy brać na Steam, czy wykupić Game Pass na PC...

1 Fajne!
  •  
    1693520289

@Ratnay Kup sobie miesiąc średniopowiedział), Trylogia Gears of War (spoko) oraz "Forza Horizon 5" (świetna zabawa) i wiele innych które sprawdzam. Nie stracisz ;) Co do samego Starfield sprawdzę dopiero 6 września ale jeżeli są tutaj użytkownicy którzy wykupili wczesny dostęp to zapraszamy do wypowiedzi. przyznam że recenzje są zachęcające ;) 

2 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Tester

1693574783

W życiu nie dam za to trzy stówy. Ale 6 dych w GP jak najbardziej :D

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1693582891

@konewko w Game Pass na PC nawet 4 dyszki 🤑

1 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Tester

1693583533

Tym bardziej. Zaraz wlatuje Baldur na konsolę, a on ma pierwszeństwo :D

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1693586101

@konewko orientujesz się, czy będzie wersja pudełkowa Baldura na konsole?

0 Fajne!
  •  
    AdamK Moderator
    Odznaki:

1693586503

@up: zapewne  w przyszlym roku, ale na premiere pudelko nie jest planowane:(

A co do Starfielda: https://www.gamespot.com/reviews/starfield-review-to-infinity-but-not-beyond/1900-6418110/?utm_source=gamefaqs&utm_medium=partner&utm_content=inline&utm_campaign=gs_review 

Jedna z ciekawszych recenzji, jakie czytalem (bez sztucznego hype'u).

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1693588652

@AdamK najlepiej przetestować we własnym zakresie (za mniejszy pieniądz, typu w GP) i wyrobić sobie zdanie.

Spędziłem masę godzin w Elder Scrollsach czy Falloutach (też tych od Bethesdy), więc mogę założyć, że Starfield też mi "podejdzie". Po prostu kupuję taki styl rozgrywki. Teraz w klimatach sci-fi to już w ogóle! Niemniej, nie jestem jakoś "nahajpowany" na SF, ale po prostu ciekawy, to tam ulepili Howard i spółka.

Czekam jeszcze, może ktoś się wypowie tutaj i podzieli wrażeniami, posiadający przedpremierowy dostęp 😉

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1693736013

Cóż, pograłem około 6h (XSX) i przy tak ogromnej skali gry to zapewne niewiele jeszcze widziałem, ale Starfield to po prostu solidny RPG jakie znamy od Bethesdy. Jak ktoś lubił Skyrim to i Starfield polubi bo czerpie on garściami jeśli chodzi o mechaniki, włącznie z tym, że mój towarzysz lubi się zgubić podczas wędrówki, jak to było w Skyrim właśnie ;)

Sposób prowadzenia zadań (których jest od groma), frakcje, rozwój postaci (przypisywanie punktów, rozwój poprzez używanie czy czytanie magazynów), wykonanie zadania poprzez perswazje/zastraszanie czy siłowo, wybory, okradanie, łamanie zamków, budowanie swojej bazy i tak dalej, to wszystko jest i doskonale to znamy z innych tytułów Bethesdy.

Graficznie jest dobrze, no ale klatki na konsoli dają znać. Pierwsze co trzeba zrobić to wyłączyć w ustawieniach ziarno filmowe, które jest irytujące.

Układów i planet jest mnóstwo, pełna swoboda, wszędzie można polecieć i na większości wylądować. Jest kilka dużych miast gdzie poznajemy frakcje i dostajemy zadania. Nowa Atlandyda to wypisz wymaluj Cytadela z Mass Effect. Pozostałe planety to zazwyczaj mają kilka oznaczonych punktów, które warto zwiedzić i takie bieganie po reszcie powierzchni nie ma raczej większego sensu.

Dużo ekranów ładowania, gdy wchodzimy do nowej lokacji, a nawet gdy otwieramy drzwi do sklepu.

Statek spoko urozmaicenie, walka, przynajmniej na początku to głównie kręcenie bączków i wyścig kto kogo pierwszy wykończy. Z czasem może ten element się rozwija bo można zatrudnić załogę, rozbudowywać statek i umiejętnoci pilota.

Walka bronią jest przyjemna i bywa dynamiczna dzięki plecakowi odrzutowemu, który pozwala wznosić się w powietrze i na dachy budynków. Urozmaica to pojedynki i pomaga, gdyż przeciwnicy nie tylko stoją w miejscu, ale także są jednostki, które szarżują na gracza. A gdy banda jest dość liczna bywa wyzwaniem. Broni jest dużo, biała, balistyczna, energetyczna, miotana. Wszystko można modyfikować, broń, skafandry, hełmy, gotujemy, wytwarzamy, leczymy różne statusy negatywne, choroby itp.
    Jak to u Bethesdy, w otoczeniu są setki przedmiotów, które możemy zbierać.

Generalnie, Starfield nie jest jakąś rewolucją. To solidny RPG z masą mechanik, które już znamy.
    Jak ktoś bawił się dobrze w Skyrim i Fallout to i w Starfield będzie.

2 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry