PS5 uszkodzona płyta główna sprzedaż
Cześć, wczoraj padła mi podczas grania konsola i już nie wstała.
Dziś na serwisie diagnoza przepalona płyta główna.
koszt wymiany z racji ze Sony nie sprzedaje poszczególnych części 1500-1800 zl.
wobec braku gwarancji ze konsola jeszcze posluzy kupiłem dziś nowa ze sklepu.
koszt samego zasilacza to Ok 800 zł, dysk i napęd sprawne. Jak myślicie ile wołać za taka uszkodzona konsole i gdzie sprzedać ?
-
@kenny2612 przez Twój przypadek zacząłem się martwić o swój egzemplarz PS5. Od niedawna również po gwarancji, a ogrywając Hogwarts Legacy pauzuję co chwila 🫣
0 Fajne! -
@Ratnay zapewne nic nie będzie a mój przypadek to jeden na 10 000 ;)
1 Fajne! -
@Ratnay Coś z tym ładowaniem po kablu jest. W mojej PS 5 gdy chcę wpiąć kabel USB do przedniego portu, to iskry z niego lecą.
3 Fajne! -
@Jayouo 😱 zdecydowanie przerzuciłbym się na stację ładującą lub niezależną ładowarkę, minimalizując ryzyko awarii. Co jest z tym sprzętem...
2 Fajne! -
@Ratnay wracam z finałem historii ;)
Płyta jest naprawiana z części dawcy.
koszt : 700 zł :)
takze robię i sprzedaje jako sprawna :)
3 Fajne! -
@kenny2612 o, super! Myślałem, że więcej zapłacisz😉 Możesz napisać jaki komponent konkretnie padł?
1 Fajne! -
@Ratnay z tego co zrozumiałem przez telefon serwisant mówił o kondensatorach dwóch, jakieś zwarcia dają czas. Generalnie redukcja napięcia nie zadziałała i poszło zwarcie na płytę. Stad będą tu lutować zamiast wyrzucać płytę na śmietnik :)
0 Fajne! -
Właśnie odpialem kabel USB z konsoli bo mnie wystraszyliscie xD a w PS4 pro 24/7 był kabel podpięty z padem to samo w ps5 (oczywiście konsola nie jest włączona ciągle)
2 Fajne! -
@Erick0674 a jeszcze nie tak dawno jak wymieniałem analogi w dualsense to serwisant mówił ze w PS5 jedyne co się psuje to HDMI ;)
0 Fajne! -
Wydaje mi się, że ktoś już o tym pisał, ale nie w tym temacie i prawdopodobnie nie wszyscy widzieli. Jeśli już jesteśmy przy awariach ps5 to według wielu najlepiej położyć konsolę poziomo, bo w pionie możliwy jest wyciek ciekłego metalu. Mówił o tym wspomniany już Wielki Elektronik.
Zdania na ten temat są podzielone, ale ja tam położyłem swoje ps5 😄
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo