Propozycja nowej kategorii wysyłki gry
Dlaczego w kategorii "Sposób dostawy" nie została dodana opcja wysyłki przez paczkomat? Osobiście niezbyt lubię się z pocztą/kurierem natomiast paczkomat i dostarcza potwierdzenie nadania (oraz odbioru) i można odebrać kiedy się ma czas (do 48h)
-
@maciej_spc osobiście do mnie przemawiałaby opcja b) która jeśli dobrze rozumiem mówi że zweryfikowani bez minimum udanych transakcji i która jest tym kompromisem między uzyskaniem weryfikacji a stażem i ilością przeprowadzanych transakcji - biorę pod uwagę przyszłość serwisu w której to wraz z rozwojem i wzrostem popularności, wzrośnie również ilość potencjalnych oszustów a jeśli już jest ta reputacja to czemu ma ona nie przynosić konkretnych korzyści użytkownikom z dłuższym stażem.
Offtop: w późniejszym czasie może się również przydać funkcja powiadomienia o tym że ktoś odpowiedział lub wspomniał w temacie - dość często temat może zostać bez odpowiedzi jeśli użytkownik nie wie że ktokolwiek odpowiedział lub wspomniał o nim ;)
2 Fajne! -
Zdecydowanie opcja b. Jednak minimum pozytywnych komentarzy podniosłym do 4 lub 5. O ile się nie mylę 3 to maksymalna liczba transakcji na miesiąc dla niezweryfikowanych. Podniesie to bezpieczeństwo.
1 Fajne! -
@mastahluc 2 to maksymalna liczba na miesiąc i osobiście zostawiłbym na poziomie 3 transakcji
0 Fajne! -
Jeżeli tak to faktycznie 3 wystarczy.
0 Fajne! -
Mi też się wydaje, że ta opcja B jest całkiem spoko rozwiązaniem i pewnego rodzaju kompromisem :)
0 Fajne! -
Opcja B zdecydowanie
0 Fajne! -
Z tych dwóch opcji lepsze b), ale tak szczerze to co to zmieni, skoro teraz też można umówić się na dostawę do paczkomatu? Chodzi Wam o to, żeby w ogłoszeniu była informacja że użytkownik preferuje taką opcję dostawy? Czy zintegrowany skrypt na stronie do obsługi paczkomatów jak to jest na przykład na allegro? Przy opcji zakupu widzę sens, ale przy wymianie nie bardzo.
0 Fajne! -
@Sowix jak dla mnie to oba wymienione przypadki (z tym że w przypadku skryptu - domyślny wybór paczkomatu za jednym razem a nie pisanie co wymianę)
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo