Najlepsza gra o wampirach

Barbarina333 Moderator Redaktor

1659086038

Cześć gracze!

Kto z nas nie lubi opowieści o nadnaturalnych stworzeniach? Smoki, duchy, wilkołaki czy też wampiry – jest ich cała masa! Osobiście najbardziej lubię wampiry, nie dość że są niezwykle potężne to dodatkowo pełne klasy.

Stąd narodziło się moje pytanie do was – jaka jest wasza ulubiona gra o wampirach?

Ja najbardziej cenie sobie ostatni reboot Castlevanii – Lords of Shadow. Uwielbiam jej dynamiczny model walki, mnogie możliwości combosów i wciągającą fabułę.

Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o drugiej części gry Lords of Shadow, to moja recenzja jest już dostępna na blogu! 

•  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1659086676

Przydałby się jakiś link...

// edit @maciej_spc Link do recenzji dodany w temacie! :)

1 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1659086887

Od siebie jeszcze wrzucę Bloodstained, gierka od twórców Castlevanii więc wiadomo czego się spodziewać. Jak ktoś lubi takie klimaty to nic lepszego w temacie scrollowanych platformerow 2d na PS4 nie znajdzie.

3 Fajne!
  •  
    1659093455

Blood Omen 2: Legacy of Kain

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

1659166966

Ojej, wampiry uwielbiam, ale zupełnie inaczej wygląda sprawa, jeśli chodzi o gry z nimi. Niemal zawsze jest tak, że jeśli jakiś element mi pasuje, to inny wszystko psuje. Tu bardzo podoba mi się klimat i wizja samych wampirów, ale za to mechaniki mi nie leżą, tutaj natomiast gra się dobrze, ale fabuła jest słaba. 

Ogólnie lubię Vampire: The Masquerade, BloodRayne i DLC Dawnguard do Skyrima. 

W pewnym momencie grą idealną wydawał się Vampyr; fajna epoka, świetny klimat mroczny klimat z epidemią w tle, fajna wizja wampirów, elementy RPG i duży wpływ gracza na świat gry. Niestety, wyszło średnio. 

Tak swoją drogą — część koledzy! Dawno mnie tutaj nie było. 

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1659169959

@dawid2601 a mi tam Vampyr siadł i mocno brytyjski klimat który uwielbiam ;)

1 Fajne!
  •  
    1659174093

Vampyr był spoko, trochę się zawiodłem na początku że tyle gadania ale po chwili wsiąkłem w historię a moja ulubiona to wampir maskarada, nawet niedokończona i z bugami jest arcydziełem.

1 Fajne!
  •  
    1659175009

Legecy od Kain : Soul Reaver bardzo klimatyczna postać i cała gra.Z chęcią bym zagrał w odświeżona wersję .

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

1659177847

Absolutnie nie twierdzę, że Vampyr był zły. Po prostu w mojej ocenie jego potencjał — który był ogromny — został średnio wykorzystany i to troszkę mnie boli. Liczyłem na grę 9/10, po skończeniu jednak oceniłem go jako przyjemnego średniaka. 

Te całe gadanie akurat oceniałem mocno na plus, bo zwyczajnie lubię ten element i dobrze siadają mi gierki oparte nawet w głównej mierze na dialogach. Niestety, uważam, że dialogi są bardzo słabe napisane i czasem nieco wieją nudą, a w przypadku gry, w której te rozmowy są jej naprawdę istotną częścią, ta kwestia nie może zawodzić. 

1 Fajne!
  •  
    1659180281

Z klasyków to uwielbiam "Nosferatu -gniew malahiego.Do tej pory gra ma klimat 👍

1 Fajne!
  •  
    Barbarina333 Moderator Redaktor
    1659532833

@dawid2601 osobiście Vampyr bardzo mi się podobał, bo miałam świadomość tego, że nie jest to gra Triple-A z wielkim budżetem, dlatego na niedociągnięcia przymykałam oko. Może kwestią twojego odbioru było złe nastawienie? 
    za to Bloodrayne też uwielbiam! ale za tą anime-like częścią kompletnie nie przepadam, straciłą cały klimat oryginalnych dwóch części 

2 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry