Days Gone czy The Last of Us?
Gdybyś miał/a wybrać jedną z tych wspaniałych historii.. na którą padnie Twój wybór?
Wiem wiem, że pytanie ciężkie.. :) Obie historie poruszają, obie gry są świetne.. no i obie są na PS4 :P
(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)
-
szczerze to serdeczne "xD"... nie porównujmy smalcu do twarogu :D
Niech mi ktoś wyjaśni co jest takiego w Days Gone? Pomijamy kwestie techniczną, bugi i sens oraz logikę gameplayu (napełnianie silnika gasoliną co dwie minuty i inne durnoty). Co jest w tej historii takiego super? bo tam scenariusz nie był zły, ale reżyser to tego nie dowiózł... zero chemii między kobietą, a mężyczną, a "Dick" przez większość gry zachowywał się jakby jego miłością był boozer. Chociaż grę wspominam dobrze to prowadzenie wątków postaci i chemia między nimi wszystkimi to od początku porażka... i ten klon Nate'a Drake'a jako szwarc charakter pseudo gangster ubrany jak czarni raperzy xD wtf naprawdę.
btw. ale temat fajny :)
4 Fajne! -
Days Gone i to bez porównania. Dlaczego ? ponieważ to była moja pierwsza gra na pleja i gra dla której kupiłem PS4.
Czekam na drugą część !
3 Fajne! -
Tylko i wyłącznie The Last Of Us. Ta gra to majstersztyk w moim miemaniu, i to nie tylko single player ale i multi potrafi czlowieka wciagnac na wiele godzin.
1 Fajne! -
The Last Of Us! Piękna historia, ograłem ten tytuł z sześć razy, i w dodatku ten tryb "brutalna rzeczywistość" miodzio, czekam na drugą część, bo wiem w moim przekonaniu, że twórcy tak dobrego tytułu tego nie schrzanią.
5 Fajne! -
Szczerze to żadna z nich... :P
1 Fajne! -
@konewko a czemuż to ?
1 Fajne! -
Obie ukończone, przy obu się świetnie bawiłem, ale tlou bije days gone na każdym szczeblu z osobna. Tlou trzymało w napięciu do samego końca a day's gone po pewnym czasie straciło klimat i nawet hordy nie były przerażające a co dopiero pojedyncze osobniki. No i tlou było robione kilka lat wcześniej, a mimo tego moim zdaniem jest zdecydowanie lepsze.
3 Fajne! -
Zdecydowanie TloU, które przeszedłem kilka razy i zawsze trzymało w napięciu.
Przy Days Gone czekałem kiedy się skończy nudne i powtarzalne z duża ilością błędów
3 Fajne! -
Porownanie gier, które dzięki nie tylko parę dobrych lat, Ale i cała generacja - wydaloby się proste na korzyść tej nowszej. Poza tym open world vs gra liniowa? Come on!
A jednak TLoU zjada Days Gone na śniadanie. Czekam na part 2, które (mam nadzieję) będzie można postawic na półce "GOTY" obok CP 2077
1 Fajne! -
Powiem tak. The Last of us ma świetną fabułę, lecz jako gra trochę mnie zawiodła. Raczej bym strzelał w Days Gone, którego jeszcze nie ograłem. Ale na pewno lepsza od TLoU :) ps. Jest to moja subiektywna ocena i nie róbcie burzy z tego powodu :)
Przeszedłem raz i nigdy więcej, nie wrócę.
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo