Czyszczenie napędu PS4

Zurek

1583007681

Czyścił ktoś może ten napęd (chociażby z kurzu), dużo z tym zachodu ?

•  
    1583010534

Ja czyściłem wiatrak sprężonym powietrzem i powiem Ci ze bylem zdziwiony ile tego tam było. 

Jakoś dużo roboty tam nie było jednak musisz wiedzieć że rozkręcanie konsoli anuluje gwarancję. Potrzebny ci jest śrubokręt gwiazdkowy lub płaski z idealna wielkością i krzyżak. Maksymalnie 30 minut roboty, rozkręcasz z tyłu śrubki żeby ściągnąć dolna obudowę, podważasz ją na rogach zeby łatwiej zeszło, odkręcasz zabezpieczenie baterii(krzyżakiem 2 długie śruby) a następnie osłonę połowy konsoli, wyciągasz baterie i tyle. A po ściągnięciu górnej czesci obudowy masz dostęp do dysku. Dalej nie grzebałem bo nie chciałem nic uszkodzić, bo nie z chodziła mi jedna część górnej obudowy.  

Ps: najlepiej sprawdź filmy na YT

1 Fajne!
  •  
    1583012632

@DeadZone . Juz mam po gwarancji, wiec ryzyka utraty nie ma. Domyślam sie, że kurzu tam pełno Tylko mi chodzi o napęd, bo mi płyty raz czyta, raz nie czyta. I czytałem, że może być od kurzu. Albo szlak po prostu trafil ;)

0 Fajne!
  •  
    Masteron Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1583055296

@Zurek Jeżeli posiadasz Ps4 Fat,tutaj masz link jak czyści napęd.

https://www.youtube.com/watch?v=E5DFiiTf7vw

3 Fajne!
  •  
    1583068617

@Masteron   Kurde,ja właśnie mam pro i znalazłem poradnik. To dramat jest, trzeba dosłownie wszystko wyjąć i na końcu napęd jest. Trzeba się bedzie za to kiedyś wziąć, przy okazji od razu pastę wymienię 

2 Fajne!
  •  
    Masteron Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1583073389

@Zurek Sam jestem posiadaczem Pro od dwóch lat, wiadomo trzeba o sprzęt dbać,czyścić, raz na trzy miesiące z kurzu, lub jak tam komu pasuje. Ja ogólnie jeszcze takiego problemu nie miałem z Ps4 i mam nadzieje że nie będę miał aż wyjdzie Ps5:). Jeżeli chodzi o pastę, to wymienić nie problem,kupić taką pastę aby być zadowolonym.

2 Fajne!
  •  
    1583080583

jak raz czyta raz nie, to duza szansa ze padnie, czyscilem koledze, za duzo nie dalo i wymienilem mu naped, koszt napedu okolo 165 zl, warto jeszcze kupic paste i termopady, wyczyscic wentylator i konsola jak nowa... koszt calkowity 210 zl okolo jak sam zrobisz, poradnikow sporo w necie

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry