Zaśmiecania serwisu przez Januszy
Nie sądzicie że powinno się banować osoby które robią sobie profil firma?Bez sensu jest przeglądać co drugie ogłoszenie takiego skąpca 1987 co miał profil w poprzednim serwisie.Ceny w ogóle nie realne i nie potrzebnie zaśmieca setką ogłoszeń.
//andreo.spc: Każdą próbę łamania regulaminu (w tym prowadzenie przez Użytkownika "po kryjomu" sklepu/komisu z grami) zgłaszajcie proszę na zgloszenia@wymiengry.pl
-
@mexiflex Co do niszczenia rynku wtórnego to na pierwszym miejscu postawiłbym wydawców i ich nieszczęsne kopie cyfrowe. Co jak co ale ilość dystrybucji cyfra kontra płyta z roku na rok przechyla się ku tym pierwszym. I wydawcom jest to na rękę - całkowicie wykluczyć rynek wtórny. Na PC-tach już im się udało.
Handlarzy postawiłbym na drugim miejscu.1 Fajne! -
https://wymiengry.pl/profil/Gracz1987 Czyżby to nasz ulubjeny gametrade'owy Janusz? Mr Gamer1987?
1 Fajne! -
>New Dawn nowe w folii za 140 zł
>New Dawn używane za 160 zł
choose one
0 Fajne! -
A propos Januszy - byłem dziś w CEXie w Łodzi w poszukiwaniu Odin Sphere na PS4. Powiem Wam że cenowo masakra, gry używane stoją tam drożej od nówek w marketach. Takie np. używane Metro Exodus kosztuje 220 zł podczas gdy ja kupiłem je na premierę za 219 zł w ME. I tak jest u nich z większością gier. Ceny sprzętu to samo - używany PROsiak - 1750 zł. Ja rozumiem że czynsz na Piotrkowskiej to nie dwa wory ziemniaków ale to jest jawne robienie Graczy w ch00ja.
0 Fajne! -
Niby tak ale 99% komisów z grami tak funkcjonuje i nie wiem czemu one prosperują xd żyjemy w takich czasach że każdy w telefonie ma internet a jakoś nikt nie potrafi porównać ceny
0 Fajne! -
@Minuta1985 dziwisz się? rynek zweryfikuje, jesteś dorosły umiesz porównać, nie rozumiem kupisz to?
nie mogę pojąć, ktoś chce tysiąc za dwa złote, nie musisz płacić nikt nie zmusza
0 Fajne! -
@danek360 Masz rację, ja nie kupię ale wejdzie tam taka matka z dzieciakiem, a młody jak zobaczy Crasha to zacznie robić sceny i matka weźmie za te 180 zł używkę. I tylko na takiej zasadzie te sklepy funkcjonują, nie widzę innej opcji.
0 Fajne! -
Ja pamiętam jak chodziłem na gielde z grami w starym dworcu w Katowicach był tam taki stary dziadek który nie wiadomo skąd się wyrwał ale miał ceny wzięte z kosmosu i wszyscy mieli ubaw jak próbował dobić targu xd przykłady w stylu on miał grę która chciałeś a od Ciebie żądał 3 w zamian + symbolicznej kwoty (min
20zl) to były jeszcze czasy PS2/GTA IV ;d
0 Fajne! -
@Minuta1985 Niedaleko mnie na rzgowskiej w łodzi jest sklep Games4us w którym ceny też są przegięciem ale też są wyjątki. Pamiętam jak mieli Spider-Man'a używanego za 215zł kiedy ja kupiłem nowego za 220zł. Oddałem tam też kilka gier na wymianę i do dziś żałuję.
1 Fajne! -
@Jayou Z Games4Us miałem do czynienia nie raz ale z tym punktem przy Zachodniej. Wybór raczej niewielki bo sporo gier się powtarza, ceny w większości z d00py choć akurat wczoraj znalazłem u nich używkę Darksiders III za 145 zł więc dla mnie akceptowalna cena. Ogólnie można wejść i się rozejrzeć bo czasem coś tam idzie kupić ale szału też nie ma.
Mógłbym jeszcze wspomniec o Master Game w Leklerku przy Inflandzkiej bo mieli tam najtańszą kopię Soul Calibura VI jaką widziałem - 129 zł w folii chyba nawet.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo