W co aktualnie grasz?

Utongus

6 lat temu

Hej ho!

W celu rozkręcenia forum pozwolę sobie założyć temat, który ma na celu poinformowania innych graczy, w co aktualnie gramy oraz jakie są nasze odczucia odnośnie tej gry.

Jako założyciel zacznę.

Aktualnie gram w Hitmana (2016) na konsoli PS4. 

Póki co doszedłem do Bangkoku (czyli ponad połowa gry za mną) i muszę przyznać, że porównując poprzednie gry tej serii jest tutaj wieeele możliwości wykończenia celów misji.

Bawię się przy tej grze bardzo dobrze - niektóre możliwości są zaskakujące i zabawne, a miejscówki zróżnicowane, przez co nie można się nudzić.

Jedyną wadą tego hitmana jest dla mnie bardzo specyficzna "fabuła" - będąc w połowie gry w ogóle jej nie czuję. Raczej jest wrzucona tam na siłę - liczę, że na końcu będzie jakiś plot twist, który sprawi, że zmienię zdanie, ale raczej tak się nie stanie.

A w co wy teraz gracie :D?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

22 dni temu

Co do Diablo chodziło mi właśnie o dungeony(dla mnie to też mapy)

Z ciekawszych tytułów które teraz ograłem to Scarlet Nexus - jak na budżetową grę to mega, graficznie takie 6/10 - zwykłe anime, ale za 40zł mamy mocno rozwinięte walki(skilli 8 do tego jeden super skill) i dopracowane finishery mobków ;) dla mnie 7.5/10

Space Marine 2 - dla mnie perełka, z minusów jedynie czas gry(mógłbym zwiedzać ten świat cały czas). Gra ma świetną grafikę, do tego gra idealnie ukazuje świat w trakcie inwazji a atakując przeciwników i bestie w dosłownie wchodzimy w wir walki(miodzio). Co do walki też finishery dopracowane 8/10 (odejmuję za brak zagadek i czas gry)

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

20 dni temu

Zacząłem wczoraj Wukonga.. matko jakie to dobre :D

Wsiąkłem w ten chiński klimat w mgnieniu oka i ciężko mi było oderwać się od konsoli :D

Jak dla mnie GOTY 2024 razem z Stellar Blade :) 

2 Fajne!
  •  
    17 dni temu

@kenny2612 Wukong to soulslike czy gra dla normalnych przeciętnych graczy? ;)

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

17 dni temu

@dominika.l ja od każdych soulsow się odbijam (nie dla mnie) ale w wukongu mam już 2 rozdział :) walki są ciężkie (jak dla mnie) ale ogarniam :) śmierć nie karze bo nic nie tracisz .. są elementy souslow ( walki, ilość bossów, odrodzenia przeciwników) ale to nie do końca soulsy :)

2 Fajne!
  •  
    16 dni temu

Rise of the Ronin, długo omijałem ten tytuł, bo się naczytałem/nasłuchałem że gra ma kiepską grafikę, że nieciekawa i co było najważniejsze że w stylu soulslike. Aż w weekend wpadła na konsolę i póki co zostaje. Co prawda graficznie to średniak ale fabuła i gameplay bardzo przyjemny. Gra łatwa nie jest (przynajmniej dla mnie czyli kogoś kto ucieka od wszelkich soulsów) ale można wybrac sobie poziom trudności, najłatwiejszy to Świt i nawet na tym poziomie wlalka z silniejszymi przeciwnikami jest wyzwaniem, czuć że dostaje się klapsy a pasek zdrowia przeciwnika schodzi pomału. Trzeba dobrze opanować mechaniki walki a jest ich kilka stylów, są też typowe dla soulsów savy przy chorogwiach i resp przeciwników ale tutaj na plus że można robić też własne zapisy.
    Polecam każdemu kto omija soulsy bo brak mu cierpliwości czy umiejętności a chciałby się spróbować.

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

16 dni temu

@M4rcin przeszedłem już jakiś czas temu, platyna też wpadła. Dla mnie mega nie doceniony tytuł a mi się bardzo podobał. Wierzę że będzie z nim jak z Days Gone, na początku ludzie kręcą nosem a po czasie docenią.

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

15 dni temu

@M4rcin Ronin ciężki? Nie no gdzie :D  ja odbijam się od KAŻDYCH soulsów a Ronin to nic trudnego nie było dla mnie :) 

Bardzo szybki exp i TONY broni znajdowanych wszędzie (te wypadaja nawet z zabitego dzika ?!?) pozwalają na przyjemne i gładkie przejście gry.

Graficznie jest to tytuł z póznego PS3/ wczesnego PS4 i to jest tragedia niestety..... ale nie tylko grafika jest mocno przeciętna... fabuła to jest gniot niestety i strasznie nudzi..... KAŻDE ale to KAŻDE zadanie (nawet poboczne) to schemat -    IDŹ -> ZABIJ -> KONIEC ZADANIA.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

14 dni temu

@kenny2612 tak zgodzę się co do grafiki i poniekąd do zadań pobocznych, ale system walki nadrabia wszystkie te niedociągnięcia moim zdaniem.

0 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

14 dni temu

Ja się ostatnio wziąłem za Tactics Ogre Reborn. Ogólnie miałem tylko sprawdzić gierkę jak wygląda i z czym to się je bo nigdy nie grałem w żadną część z tej serii a wsiąknąłem na cały weekend. Nadal nie do końca kumam wszystkie zależności jeśli chodzi o systemy ale bawię się naprawdę bardzo dobrze. Polecam bo to kawał fajnego zabijacza czasu z okresu kiedy Square mało pojęcie co wypuszczać na rynek.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

14 dni temu

@Minuta1985  

Zagrałbym jakby były chociaż napisy pl. 

Ostatnio pomimo alergii na japońszczyznę którą mam, kupiłem sobie Shin megami tensei, bo są napisy pl. Mam nadzieję że mi się spodoba. Jak nie to pójdzie dalej w świat 😉

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (17–23 lutego 2025)
17 lutego 2025

W tym tygodniu nie zabraknie dużych premier i interesujących nowości! Jeśli kochasz RPG, Avowed to absolutny hit. Fanom narracyjnych historii polecamy Lost Records: Bloom & Rage, a dla tych, którzy szukają nietypowych doświadczeń, Blood Typers i Cabernet mogą być strzałem w dziesiątkę. Sprawdź pełną listę premier i wybierz coś dla siebie!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry