Reklamacja pada PS4
Witam wszystkich szanownych forumowiczów, potrzebuję pomocy odnośnie reklamacji uszkodzonego pada do PS4. Jakieś 3 miesiące temu kupiłem nową PS4, wszystko działało jak należy. Konsolę używałem dość sporadycznie, ale ostatnio zakupiłem TLoU2 i trochę przy niej posiedziałem.
-
Czesc, a nie lepiej sie skontaktowac z punktem, w ktorym kupiles caly zestaw? Badzie szybciej niz wysylac do autoryzowanego punktu serwisowego sony, bo tak wydedukowalem z tresci?
0 Fajne! -
Konsoli nie kupowałem osobiście, a zakup zrobiony był w sklepie Media Markt w Warszawie. Czy nie będzie problemu z fakturą ? Nie posiadam jej oryginału tylko kopię przesłaną mi na e-mail.
Powiem szczerze, że nawet nie pomyślałem o reklamowaniu w sklepie gdzie dokonany był zakup. Do tej pory kilkukrotnie korzystałem z reklamacji w serwisie MS (odnośnie oczywiście konsoli xbox) i nigdy nie miałem z tym problemów. Nie przyszło mi do głowy, że sony pod tym względem tak słabo działa.1 Fajne! -
Może być kopia faktury i możesz oddać do dowolnego sklepu Media Markt. Przy zgłaszaniu reklamacji, w formularzu, było okienko na opisanie własnymi słowami na czym polega problem?
1 Fajne! -
@mastahluc siema :).
W formularzu były opcje do wyboru, jedna z nich mówiła o problemach z analogami, druga z przyciskami, trzecia o problemie sparowania pada z konsolą itp. Oczywiście wybierałem opcję, że problem jest z analogami. Po wybraniu tej opcji, do wyboru było jeszcze czy problem jest w lewym analogu czy obydwu (jakoś tak, chyba się nie mylę). W każdym bądź razie na samym końcu wyświetlała się informacje, że zgłaszam problem z przyciskami. Czterokrotnie od nowa próbowałem zrobić te zgłoszenie, jednak nic to nie dawało, więc puściłem już je z informacją o uszkodzonych przyciskach.
Czyli rozumiem, że mam brać kopię faktury oraz pada do łapy i jechać do najbliższego media markt ?
1 Fajne! -
No ja bym tak zrobił. Ewentualnie przedzwoń na jakąś infolinię MM to ci powiedzą w jaki sposób to reklamować u nich.
1 Fajne! -
Ostatnie pytanie z Twojej wypowiedzi i moja odpowiedz - dokladnie tak!
Nie wiem jak w przypadku z konsolami i osprzetem, bo nigdy nie mialem zadnych problemow, ale jesli chodzi o reklamacje w mm to od reki wymienili mi odkurzacz na nowy 4 lata temu oraz rok temu wymiana hdmi switch. Jakiekolwiek potwierdzenie czy na mailu czy paragon, swoja drogu jesli jestes w klubie mm to oni maja wszystkie Twoje paragony w chmurze.
Dopytaj bo moze nie beda wysylac sprzetu na naprawe, a wymienia na nowy?
1 Fajne! -
Ok Panowie, wielkie dzięki za pomoc. Zadzwonię dziś do MM i wszystkiego się dowiem.
0 Fajne! -
@pikkier jezeli media markt odmowi ci pomocy przy zrealizowaniu tej gwarancji to wyslij normalnie za pomoca tej etykiety. Ja juz tak wysylalem, po 3 tyg mialem nowego pada spowrotem i to sama usterke mialem co ty
1 Fajne! -
Daj znac, czy przyjeli i jak yo wszystko wyglada dalej
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo