Promocje na gry w sklepach.

bigdo

1552397668

Temat informacyjny o okazjach na gry w sklepach. Jeśli ten temat łamie regulamin czy coś, proszę o usunięcie.

Gra PS4 The Elder Scrolls V: Skyrim Edycja Specjalna - 59,90zł.

https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/gra-ps4-the-elder-scrolls-v-skyrim-edycja-specjalna

Dla porównania taki Gamer ma wystawioną używkę za 120zł. :D

•  
    1593772598
    Zdążyło mi się kupić kilka nowych gier z Allegro, były nowe oryginalne niczym się nie różniły od tych z np. Media Markt czy Empik. Raczej bym nie szukał teorii spiskowej że są to gry po renowacji. Używka to używka na płycie czy opakowaniu zawsze zostanie ślad od użytkowania. Te z allgro były poprostu nowe 🙂 bez najmniejszych śladów użytkowania, rys itd 
    0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1593784678

@Asamer dokładnie. To używki tylko zafoliowane maszynowo.

@Tomix to nie są żadne teorie spiskowe tylko niestety powszechna praktyka.

Oczywiście nie jest tak w przypadku wszystkich gier i bez problemu można kupić naprawdę nową grę , ale sporo jest też używek sprzedawanych jako "nowa"

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1593788703

@Tomix @maciek4281 ale skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać :)

0 Fajne!
  •  
    1593809284

@maciek4281

Kupiłem na allegro łącznie 8 nowych gier od różnych sprzedawców, zawsze wybierałem najtańszego dostępnego sprzedawcę. Nigdy nie zdążyło mi się żeby gra była używana. Zawsze po otrzymaniu przesyłki dobrze oglądam pudelko płytkę itd...Nie zgodzę się z Tobą że jest to częsta praktyka na moim przykładzie ciężko mi wogole stwierdzić że taka praktyka tam jest stosowana. Może jeśli ktoś jest mało inteligentny i nie popatrzy wcześniej na opinie danego sprzedawcy lub danej gry to wdepnie na minę. Mi się nie trafiło a jadę po taniości wybierając grę 😆 jak to ujął kolega Kryjab20 jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać :)

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1593848403

Nie będę się sprzeczał bo nie ma o co. A skoro wy nie widzicie w tym problemu to super. Ale ja nie lubię jak ktoś kombinuje i sprzedaje używane jako nowe bo kupił maszyne i foliarkę.

Nowa ma być nowa a nie po szlifie i tyle w temacie.

@kryjab20 jak najbardziej masz rację , ale niech nie kombinują żeby zarobić kilka złotych więcej.

@Tomix ja nie twierdzę , że wszyscy tak robią , ale jest sporo takich co kombinują. Następnym razem zwróć uwagę na folię a nie na stan płyty , bo ta zawsze będzie wyglądać jak nowa , ale jeżeli była po ostrym szlifie to płyta lustro będzie się na przykład  przycinać. Poczytaj ile osób jest zdziwionych , że płyta nówka , albo jak nówka i nie chce działać. To nie jest wina konsoli , lasera itp tylko tego że płyta była za głęboko zdarta , bo miała głębokie rysy 😊

A jeżeli kupujesz od kogoś kto ma 50 , 100 czy jeszcze więcej egzemparzy danej gry to ryzyka nie ma wcale , bo wiadomo , że ma nówki. Najwięcej takich kombinatorów ma po 1-2 sztuki takich "nówek" bo po prostu mają używki z wymian itp 

Ale się rozpisałem 😁 Ale mam nadzieję , że wyjaśniłem chociaż częściowo na czym to polega.

Miłego dnia panowie

1 Fajne!
  •  
    1593870905

@maciek4281

Przyjacielu płyta, płytą ale pudełka nie zregenerujesz niczym tak żeby wyglądało jak nowe, tak ja te które zjeżdża z taśmy produkcyjnej. Płytę można wsadzić raz do konsoli, można ją regenerować lecz na pudełko nie ma bata, ryski zawsze będą widoczne, a na to zwracam uwagę. W poprzednim poście nazwałeś to powszechna praktyką z czym się nie mogę zgodzić. Jak już mówiłem mi się nie trafiło, dlatego ciężko mi uwierzyć że tam ten proceder jest stosowany. 

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1593880642

@Tomix przy droższych grach pudełko też jest nowe. Zapytasz na pewno skąd nowe pudełku. Więc wyprzedzę to pytanie i już odpowiadam. Są gry tzw. dorzutki typu Fifa , Pes 14 , 15 itp. Gry te są po kilkanaście eurocentów i są tańsze niż same pudełka. Kupuje się takie gry które się i tak nie zmarnują bo idą na dorzutkę w pudełkach używanych , a nowe pudełka idą właśnie do takich gier.

Więc mistrzu różnimy się tym , że Ty tylko zgadujesz , a ja to wiem.

Jest to powszechny proceder wśród takich sprzedawców jak napisałem wcześniej więc nie wyrywaj części wypowiedzi z kontekstu.

Ty wiesz swoje i ok , ale ja wiem swoje , bo znam dokładnie metody takich "biznesmenów" i wiedza ta jest z praktyki , a nie z youtube.

Więc zakończę tą dyskusję , bo nie mam zamiaru się sprzeczać , ani udowadniać czegokolwiek skoro chciałem być pomocny i wyjaśnić pewien proceder , a Ty zamiast przyjąć to do wiadomości to snujesz dziwne teorie

3 Fajne!
  •  
    1594113906
    0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1594216083

Far Cry 3 Classic Edition za 11,99zł 

https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP0001-CUSA10326_00-FARCRY3REMASTER0

4 Fajne!
  •  
    1594376194
    0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (25–28 listopada 2024)
25 listopada 2024

Kosmiczne misje, cyberpunkowe intrygi, strach w ciemnościach i ekstremalne wyścigi motocrossowe – końcówka listopada przynosi premiery gier, które zadowolą każdego gracza!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry