Promocje na gry w sklepach.
Temat informacyjny o okazjach na gry w sklepach. Jeśli ten temat łamie regulamin czy coś, proszę o usunięcie.
Gra PS4 The Elder Scrolls V: Skyrim Edycja Specjalna - 59,90zł.
https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/gra-ps4-the-elder-scrolls-v-skyrim-edycja-specjalna
Dla porównania taki Gamer ma wystawioną używkę za 120zł. :D
-
Zdążyło mi się kupić kilka nowych gier z Allegro, były nowe oryginalne niczym się nie różniły od tych z np. Media Markt czy Empik. Raczej bym nie szukał teorii spiskowej że są to gry po renowacji. Używka to używka na płycie czy opakowaniu zawsze zostanie ślad od użytkowania. Te z allgro były poprostu nowe 🙂 bez najmniejszych śladów użytkowania, rys itd0 Fajne!
-
@Asamer dokładnie. To używki tylko zafoliowane maszynowo.
@Tomix to nie są żadne teorie spiskowe tylko niestety powszechna praktyka.
Oczywiście nie jest tak w przypadku wszystkich gier i bez problemu można kupić naprawdę nową grę , ale sporo jest też używek sprzedawanych jako "nowa"
3 Fajne! -
@Tomix @maciek4281 ale skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać :)
0 Fajne! -
Kupiłem na allegro łącznie 8 nowych gier od różnych sprzedawców, zawsze wybierałem najtańszego dostępnego sprzedawcę. Nigdy nie zdążyło mi się żeby gra była używana. Zawsze po otrzymaniu przesyłki dobrze oglądam pudelko płytkę itd...Nie zgodzę się z Tobą że jest to częsta praktyka na moim przykładzie ciężko mi wogole stwierdzić że taka praktyka tam jest stosowana. Może jeśli ktoś jest mało inteligentny i nie popatrzy wcześniej na opinie danego sprzedawcy lub danej gry to wdepnie na minę. Mi się nie trafiło a jadę po taniości wybierając grę 😆 jak to ujął kolega Kryjab20 jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać :)
0 Fajne! -
Nie będę się sprzeczał bo nie ma o co. A skoro wy nie widzicie w tym problemu to super. Ale ja nie lubię jak ktoś kombinuje i sprzedaje używane jako nowe bo kupił maszyne i foliarkę.
Nowa ma być nowa a nie po szlifie i tyle w temacie.
@kryjab20 jak najbardziej masz rację , ale niech nie kombinują żeby zarobić kilka złotych więcej.
@Tomix ja nie twierdzę , że wszyscy tak robią , ale jest sporo takich co kombinują. Następnym razem zwróć uwagę na folię a nie na stan płyty , bo ta zawsze będzie wyglądać jak nowa , ale jeżeli była po ostrym szlifie to płyta lustro będzie się na przykład przycinać. Poczytaj ile osób jest zdziwionych , że płyta nówka , albo jak nówka i nie chce działać. To nie jest wina konsoli , lasera itp tylko tego że płyta była za głęboko zdarta , bo miała głębokie rysy 😊
A jeżeli kupujesz od kogoś kto ma 50 , 100 czy jeszcze więcej egzemparzy danej gry to ryzyka nie ma wcale , bo wiadomo , że ma nówki. Najwięcej takich kombinatorów ma po 1-2 sztuki takich "nówek" bo po prostu mają używki z wymian itp
Ale się rozpisałem 😁 Ale mam nadzieję , że wyjaśniłem chociaż częściowo na czym to polega.
Miłego dnia panowie
1 Fajne! -
Przyjacielu płyta, płytą ale pudełka nie zregenerujesz niczym tak żeby wyglądało jak nowe, tak ja te które zjeżdża z taśmy produkcyjnej. Płytę można wsadzić raz do konsoli, można ją regenerować lecz na pudełko nie ma bata, ryski zawsze będą widoczne, a na to zwracam uwagę. W poprzednim poście nazwałeś to powszechna praktyką z czym się nie mogę zgodzić. Jak już mówiłem mi się nie trafiło, dlatego ciężko mi uwierzyć że tam ten proceder jest stosowany.
2 Fajne! -
@Tomix przy droższych grach pudełko też jest nowe. Zapytasz na pewno skąd nowe pudełku. Więc wyprzedzę to pytanie i już odpowiadam. Są gry tzw. dorzutki typu Fifa , Pes 14 , 15 itp. Gry te są po kilkanaście eurocentów i są tańsze niż same pudełka. Kupuje się takie gry które się i tak nie zmarnują bo idą na dorzutkę w pudełkach używanych , a nowe pudełka idą właśnie do takich gier.
Więc mistrzu różnimy się tym , że Ty tylko zgadujesz , a ja to wiem.
Jest to powszechny proceder wśród takich sprzedawców jak napisałem wcześniej więc nie wyrywaj części wypowiedzi z kontekstu.
Ty wiesz swoje i ok , ale ja wiem swoje , bo znam dokładnie metody takich "biznesmenów" i wiedza ta jest z praktyki , a nie z youtube.
Więc zakończę tą dyskusję , bo nie mam zamiaru się sprzeczać , ani udowadniać czegokolwiek skoro chciałem być pomocny i wyjaśnić pewien proceder , a Ty zamiast przyjąć to do wiadomości to snujesz dziwne teorie
3 Fajne! -
0 Fajne!
-
Far Cry 3 Classic Edition za 11,99zł
https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP0001-CUSA10326_00-FARCRY3REMASTER0
4 Fajne! -
Spider-Man za 59zł w Euro z odbiorem osobitym, wysyłka od 9,90zł.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo