PlayStation 5 - co, kiedy i jak

konewko Elite Vip

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1552328184

Temat do plotek, dyskusji i luźnych rozmów o nadchodzącej wielkimi krokami PlaysStation 5. Jak myślicie, kiedy PS5 wyjdzie? Jakie będzie miało bebechy? Odpali wszystko w 4K/60 fps? Zapraszam do dyskusji fanów nie tylko plejki, ale też wszystkich graczy.

Blog: Oficjalnie o PlayStation 5

•  
    Odznaki:

1552631807

@mastahluc Jesli idzie o 30kl/s w akcyjniakach i przygodówkach, to jestem tego samego zdania. Ważne, żeby nie było spadków. Taki Uncharted 4 chulał w 30fps, a przecież wyglądał fenomenalnie. LCD na padzie również uważam za zbędną rzecz. Za duże ryzyko rozbicia. Nawet przypadkowego.

1 Fajne!
  •  
    1552660004

A ja tam wolałbym mieć od początku możliwość wyboru ps5 standard/Pro. Nie musiałbym kupować ps5 standard a po trzech latach ps5 pro jak to było z ps4. Podstawowy model kosztowałby np. 1500zł (dla casuali + tych co mają tv fullHD) a Pro kosztowałby np. 2500zł i przeznaczony dla tych wymagających 4K i lepszej jakości grafiki w PSVR2.

0 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1552725721

@wojto Chyba na PPE czytałem że PS4Pro to był tylko jednorazowy wybryk i Sony nie planuje tego typu konsol w przyszłości. Oczywiście to ich opinia sprzed roku więc może się wiele jeszcze zmienić w tej materii.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1552729780

@Minuta1985 Podejrzewam, że ten "jednorazowy" wybryk będzie zależny od tego jak sprzedała/sprzedaje się wersja PRO. 

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1552730092

Gdzieś czytałem artykuł, że Sony się chwaliło przy chyba 90 milionach sprzedanych konsol, że połowa posiadaczy PS4 kupiła PS4 Pro. Pamiętam też, że w zeszłym roku PS4 Pro było słabo dostępne w sklepach bo ludzie się na to rzucali i dlatego cena poszła w górę. Ja wolałbym aby nie było PS5 Pro ale obawiam się, że może być inaczej.

0 Fajne!
  •  
    1552740266

Dlatego wlaśnie najlepiej jakbyś od początku miał wybór - chcesz najlepszej jakości grafikę i podzespoły - dokładasz kasy i kupujesz wersję pro, nie stać Cie albo grasz głownie i tak na telewizorze fullHD - bierzesz wersje standard.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1552748876

Nie zapominaj, że PS4 Pro było przedłużeniem generacji. Gdyby wydali Pro razem z PS4 to sytuacja na rynku mogłaby wyglądać inaczej.

1 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1552765095

Nie sądzę żeby Sony wydało dwa modele konsol na premierę bo to byłaby taka trochę konkurencja dla samego siebie. Lepiej z punktu widzenia marketingowego wypuścić wersję Pro po 2-3 latach od premiery standardowej wersji.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1552776169

@Minuta1985 Kiedy na samym początku zapowiedziano wersję Pro, byłem - jak wielu innych graczy - dość sceptycznie nastawiony na ten pomysł. Teraz jednak - z perspektywy czasu - uważam, że... nie miałbym nic przeciwko podobnemu rozwiązaniu w przypadku PS5, ale jak będzie... Czas pokaże.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1552920300

Też obstawiam koniec 2020 r. Trzy konkretne tytuły na początek i biore na premiere ?.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry