PlayStation 5 - co, kiedy i jak

konewko Elite Vip

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1552328184

Temat do plotek, dyskusji i luźnych rozmów o nadchodzącej wielkimi krokami PlaysStation 5. Jak myślicie, kiedy PS5 wyjdzie? Jakie będzie miało bebechy? Odpali wszystko w 4K/60 fps? Zapraszam do dyskusji fanów nie tylko plejki, ale też wszystkich graczy.

Blog: Oficjalnie o PlayStation 5

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

1552335568

Ja osobiście obstawiam 2021. Przede wszystkim mam nadzieję, że plotki o wstecznej kompatybilności się potwierdzą i będzie w co grać na premierę. 

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1552337028

Moim zdaniem w 2020 już będzie wypuszczone i o wszystkich grach 4K/60 fps można zapomnieć :) Ba, będzie dobrze jak w FHD będzie te 60 klatek we wszystkich gierkach ;)

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1552378932

Uważam, że możliwości PS4 nadal nie zostały w pełni wykorzystane. Nadal pojawiają się tytuły, które wyglądają oszałamiająco (RDR2, DMC5, God of War, itp.), a ich sekret tkwi w optymalizacji. Gry takie jak Battlefield, Assassin`s Creed czy inne multi-platformówki nigdy nie będą wyglądały tak dobrze, jak gry przygotowane stricte pod jedną konsolę (lub dwie). 
    Dlatego też, według mnie, pojawienie się PS5 musi oznaczać spory przeskok w wydajności oraz mocy obliczeniowej - myślę, że jeszcze większy niż ten z PS3 -> PS4. A żeby pogodzić to z rozsądną ceną, trzeba pójść na pewne kompromisy. Jakie? Cholera wie...
    PS4 ma już prawie 6 lat! W tym czasie pojawiły się jej dwie wersje - podstawowa oraz Pro (nie licząc różnych rewizji/wersji slim). Co przyniesie PS5? Czy będą trzy wersje - Basic, Pro, Elite? Mam nadzieję, że konsola jednej marki nie zacznie dzielić graczy według ich możliwości finansowych, ograniczając tym z najbiedniejszą wersją klatki lub inne elementy wyświetlanej grafiki.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1552416091

Ja obstawiam jednak koniec 2020r. - nawet przy tak dobrej sprzedaży PS4. Wątpię bowiem w to, że Sony będzie czekać tak długo z wypuszczeniem konsoli, jeśli na rynku będzie wojował już nowy Xbox. 4K/60fps? Dobre sobie. Już na tej konsoli gry miały chulać w 1080p/60fps i co? I g***o, że pozwolę sobie użyć kolokwializmu. Jeśli na PS5 90% gier będzie chulać w 1080p/60fps, albo 4K/30fps to już będzie super.

2 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1552490462

Moim zdaniem:

• PS5 pojawi się w 2020 roku,
    • Specyfikacja będzie jak na cenę mocna,
    • Deweloperzy nadal będą wybierali czy dać więcej klatek, poprawić grafikę oferując wyższą rozdzielczość, dodać lepsze efekty wizualne,
    • Dostaniemy 2-3 tytuły ekskluzywne na start,
    • Będzie jakiś rodzaj wstecznej kompatybilności,
    • Pojawi się nowa wersja DualShocka z jakimiś bajerami.
    0 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1552503426

Ja mam tylko nadzieję że z padem nie będą za bardzo kombinować. Asymetryczne analogi i krzyżak na jednej płycie niech zostaną w padzie od MS. Dotykowy panel mógłby być zastąpiony jakimś ekranikiem LCD, który na bieżąco wyświetla status gracza czy tam inne pierdoły, z tym że bateria w takim wypadku też musiałaby mieć zacną żywotność.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1552503432

Mam nadzieję że będzie pod koniec 2020roku w wakacje kupuje telewizor 4k z hdr ponad 500nitow

0 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1552505474

@lukasplock no ja już na szczęście TV4K już mam także pozostaje jedynie zakup konsoli. Cenowo nowa Sonka będzie zapewne w widełkach między 2 a 2.5 tysiąca zł. Ceny powyżej tego progu nie przyjmuję do wiadomości:-)

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1552518387

@Minuta1985 Ja też mam nadzieję, że nie przekombinują zbytnio z padem. Prawdę powiedziawszy z wbudowanego w DS4 głośniczka nie korzystam. Wolę go wyciszyć i oszczędzić tym samym baterię. Tak samo light bar mam maksymalnie przciemniony, bo nie jest mi do niczego potrzebny.

@mastahluc Podejrzewam, że na początku gry mogą otrzymywać możliwość wyboru opcji graficznych. Podobnie jak chociażby God of War czy NiOh.

0 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1552544224

@sullivan_1989

Ja akurat lubię głośniczek - gdy nie gram na słuchawkach dodaje świetne efekty.

Z nowości w padzie chciałbym zobaczyć jakąś zmianę w kwestii wibracji. Panelu LCD nie chcę - za dużo baterii by czerpał, łatwo uszkodzić i niepotrzebnie wzrósł by koszt pada.

Co do kwestii graficznych - może być tak jak piszesz. Chociaż ja nadal uważam, że te gry, które potrzebują 60 FPS będą w tej płynności działały - mam tu na myśli bijatyki, wyścigi itp. Przychodówki czy akcyjniaki jak dla mnie mogą mieć nadal 30 FPS byle stabilne.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry