oszust poza systemem transakcji
Temat zamknięty
Witam uzytkowników niestety na stronie mamy złodzieja który chce sie wymienic nie akceptujac oferty tylko normalnie podajac adres w wiadomosci tłumacząc sie ze ma juz limit wymian. Zaakceptowałem umawiajac sie ze jak wysle pierwszy i poda nr przesyłki to ja wysle odrazu lecz nie jestem tak głupi i poczekalem za jego paczką co okazało sie ze bylo to puste rozwalone pudełko. NICK UZYTKOWNIKA boson1998
-
... pytanie czy to jest oszustwo ...
0 Fajne! -
@NaimmadGames wymieniam sie grami od 5 lat, zawsze pocztą, problemu nawet najmniejszego nie uswiadczylem.
0 Fajne! -
@kryjab20 ja takze wymieniam sie grami od czasu poczatkow ps3 i czasami zdarzaly sie obsuwy 1 dnia dluzej oczekiwania na przesylke jednak nigdy nic mi nie zginelo a tymbardziej przesylka polecona
1 Fajne! -
Ja miałem przypadek zgubienia przesyłki poleconej przez pocztę oraz 3 tygodniowe opóźnienie dostawy.
1 Fajne! -
@jakubus135 też w swoim kilku letnim stażu ze sprzedażą/wymianą gier miałem taki przypadek
0 Fajne! -
Ze względu, że zostałem oszukany na OLX, to podejrzewam że teraz mogę zostać oszukany tutaj. Nowy użytkownik, zapytał tylko czy możemy przyśpieszyć wysyłkę mojej gry poprzez okazanie dowodu nadania z jego strony. Zachowam 100% czujności - czekam na przesyłkę. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, bo wydaje się przesympatyczną osobą, gdyż nawet nie chciał dopłaty, którą mu proponowałem. W ramach bezpieczeństwa czekam na tą przesyłkę, jutro góra pojutrze dam znać.
(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)
0 Fajne! -
Z mojej strony dodam, że jeszcze nigdy nie natrafiłem na próbe oszustwa. Oczywiście zdaję sobię sprawę, że tacy ludzie są. Wymieniłem/kupiłem wiele rzeczy na tym portalu oraz innych im podobnych. Cały czas mam zaufanie i wiem, że takich ludzi jest mniejszość. Czasami ktoś po prostu odstaje od statystyki.0 Fajne!
-
@DraGo Oczywiście są osoby, którym nie zależy na wymianie w wartości 1 do 1 ale w cudowne oferty nie ma co bezgranicznie wierzyć i na wszelki wypadek zachować ostrożność. Natomiast wszelkie podejrzenia próby oszustw zgłaszajcie proszę na zgloszenia@wymiengry.pl lub nawet bezpośrednio na PW do mnie, żebym przyjrzał się sprawie.
4 Fajne! -
Jestem bardzo miło zaskoczony, ponieważ dziś otrzymałem grę w stanie idealnym. Jednak są ludzie, którym nie zależy na wymianie 1 do 1 i trafiło się akuratnie mi :-) Dziękuję za szybko podjęte działania zespołowi WG, w razie czego wiadomo, że można na Was liczyć, piona.3 Fajne!
-
@DraGo No widzisz, to bierz przykład z kontrahenta i nie uprawiaj dłużej januszerki (temat, który sam założyłeś) a ten portal będzie lepszy.
I mam nadzieję, że jest ci chociaż głupio, że tu publicznie oskarżyłeś kogoś kompletnie z dupy.
4 Fajne!
Dodaj odpowiedź do tematu
Temat zamknięty
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo