Oferty a premiery

konewko Elite Vip

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1633294238

Wnoszę sugestię o zablokowanie wystawiania ofert gier, które nie miały premiery. To jest śmieszne, że człowiek trafia na oferty FC6, nowego Coda czy Battlefielda i czyta, że gra jest używana czy kod dlc wykorzystany, podczas gdy do premiery zostały dwa miesiące. Żenada.

•  
    Odznaki:

1633365105

@Bombowacena jak widać nie tylko ja uważam ze to nie miejsce do zdzierania hajsu z użytkowników i proponowania dopłat do gier przewyższających te kwoty. 

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1633366107

@kenny2612 na szczęście pan o tym nie decyduje. Jeśli ktoś chce szybko i pewnie wymienić grę przyjdzie do nas. Jeśli chce wymienić bezstratnie pójdzie gdzieś indziej. My ofert nie wysyłamy, więc nikomu nie przeszkadzamy i  koniec filozofii. 

1 Fajne!
  •  
    Masteron Moderator
    Odznaki:

1633367049

Uuuu...ale zaczyna się dziać 😁, bym dodał swoje 5groszy ale wiecie co😅😁? Będę śledził na bieżąco co piszecie i fajną mam z tego zajawkę 😂🤣 pozdro 

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1633367477

@Bombowacena sami się zaoraliście pisząc że bezstratne wymiany to nie u was ;) dziękuje, pozdrawiam! :)

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1633370476

@kenny2612 no cóż, pokazał właśnie pan, że nie wie z czego utrzymuje się sklep.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1633387118

Ja dosyć często kupuje w @Bombowacena i jak mam na zbyciu jakieś gry, które mogę sprzedać, to je po prostu sprzedaje. A jak chce je sprzedać i dopłacić za preordera, to k@$%a moja sprawa. W czym problem? Tak działa wolny rynek. No chyba, że chcemy mieć wymiany centralnie sterowane. Nikt nikomu nie każe wymieniać i sprzedawać za grosze, każdy ma silną i wolną wolę do podjęcia takiej decyzji.

4 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1633402531

@lukbaj oczywiście że masz prawo wymienić swoje 5 gier za jedną tylko gdzie w tym górnolotne hasła "od graczy dla graczy"? Takie działanie kłóci się z ideą tego serwisu co niestety pokazuje że zamiary twórców sobie a życie sobie. 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1633418357

@Minuta1985 czy idea "od graczy dla graczy" ma oznaczać, że twórcy tego serwisu mają decydować, kto, co, za ile i za co ma sprzedać/wymienić? A jak za pięć gier tylko jedna, a za jedną gre tylko pięć? Czy to ma ktoś na "górze" stać i decydować co jest warte wymiany a co nie? Ten serwis, moim zdaniem to tylko narzędzie do wymiany/sprzedaży. Dogadasz się to wymienisz, nie dogadasz się to trudno. Nie rozumiem wogóle problemu.

5 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1633418526

@Minuta1985 Jest opcja odfiltrowania sklepów, ponadto jak wspomniał @Bombowacena nie wysyłają innym ofert. W czym w takim razie przeszkadza dodatkowa opcja, nikomu nie utrudniająca korzystanie z serwisu. Tym bardziej jeżeli dana osoba składa w pełni świadomą ofertę sklepowi i wie, że nie jest to koniecznie deal 100% korzystny finansowo? Ułatwiajmy sobie życie, patrzmy trochę szerzej, zgłaszajmy ciekawe pomysły, a nie tylko negujmy wszystko, gdy nam tylko coś personalnie nie odpowiada.

Rozumiem do czego zmierzasz swoją wypowiedzią ale wystarczy zajrzeć na profil @Bombowacena i przeczytać prawie 250 zadowolonych opinii - myślę, że będzie to najbardziej odpowiedni komentarz. Nie uważam, żeby tworzenie dodatkowych opcji dla graczy (z których jak widać znaczna większość jest zadowolona) kłóciło się z ideą "od graczy dla graczy". Tym bardziej, że konta sklep zostały wdrożone po konsultacjach z Wami na forum i dobrze się przyjęły.

Wracając do tematu, tutaj macie oczywiście rację - dodawanie ogłoszeń z "używanymi" grami w przód mija się z celem. Nie wiem skąd nagle pojawiła się taka "moda" ale zaradzimy i na to.
    Pre-ordery (nowe w folii) dodawane przez sklepy raczej są w porządku?

Jeżeli ktoś jest w stanie przejrzeć nowe ogłoszenia z grami i wyłapać te, których premiery jeszcze nie było, a są już wystawione do wymiany, to proszę o podesłanie mi ich na PW lub maila.

P.S. W apce wymusiliśmy konieczność dodania zdjęcia do ogłoszenia. W serwisie nadal jest to opcja. Myślicie, że wdrożenie obowiązku dodania zdjęcia w serwisie jest również dobrym pomysłem? Być może rozwiązałoby to omawiany problem, jak również zwiększyło jakość ogłoszeń. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Mimo wszystko większość osób dodaje ogłoszenia bez zdjęć i takie zawiera transakcje (co oczywiście nie jest żadnym utrudnieniem).

2 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga Tester

1633420334

@andreo.spc  

Ja zawsze dodaję zdjęcia i uważam, że powinno to być wymagane. Niech jednak wypowiedzą się inni żeby zobaczyć czy dodawanie zdjęć stanowi problem.

Pre-Ordery od sklepów są ok moim zdaniem. Dodawanie ogłoszeń z grami przed premierą od zwykłych użytkowników jest dla mnie niezrozumiałe i powinno zostać zablokowane.

Ewentualnie - dodanie pozycji Pre-Order z koniecznością szczegółowego opisania o co chodzi.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry