Linux Mint - Problem z instalacją Spotify

Cezorek

1618643341

Witam, mam problem z instalacją Spotify na laptopie kolegi.

Postawiłem Minta Cinnamon, zaktualizowałem do wersji, takiej, jaką mam u siebie i wgrałem wszystkie update do apt.

Linux jest samotny, nie ma dubla z windowsem, całą przestrzeń ma dla siebie, no i wchodzę w menadżer, wybieram aplikacje do zainstalowania, a mniej więcej w połowie instalacja się przerywa.

Próbowałem też z terminala w opcji dla Debiana, jednak terminal wyrzuca błąd jakby nie można było znaleźć jednego pliku w pakiecie.

Z ciekawości próbowałem zainstalować Spotify u siebie i wszystko poszło książkowo.

Nie jest to problem grubej wagi, ale z ciekawości, ma ktoś może tutaj jakiś plan żeby to rozgryźć?

Linuxowe fora i grupki fb mówią o postawieniu linuxa na nowo, jednak wierzę, że da się to ogarnąć jakoś z poziomu aktualnego systemu, bo nie jestem na tyle zaawansowanym Linuxiarzem, żeby kopać katalogi i pakiety plik po pliku - z resztą to tylko Spotify, więc bez spiny, czysta ciekawość.

Siedzę nad tym od dwóch dni, ciekawość nie daje żyć :)

•  
    1618683134

Kolego. Skopiuj z Twojego kompa i wklej na drugi komp gotową apkę. Może zadziała. Czasami trzeba iść najdziwniejszą drogą. Ja tak zrobiłem kiedyś z uszkodzonym całym systemem windows, podmieniłem i system wstał i działał. Hirens bot mi pomógł.

0 Fajne!
  •  
    1618685209

@malik123 Po przekopaniu logów z terminala i plików katalogu, wynika, że jakimś cudem pobieranie było przerwane i za chwile kontynuowane. W międzyczasie system uznał jeden plik za kompletnie pobrany, a nie był i stad wywalało błąd. Udało się wywołać naprawę katalogów z poziomu startu systemu i dopiero to pomogło po reboocie.

0 Fajne!
  •  
    1618788426

@Cezorek Najważniejsze, że działa.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry