Disc-2-Digital - przypisywanie gier fizycznych do konta XBOX
Całkiem obszerne omówienie tematu nadchodzącego ficzera XBOX'a (faza testów trwa) w erze gier bez płyt.
O ogromnym skrócie - XBOX może zaoferować funkcjonalność, która pozwoli na przypisanie Twoich fizycznych gier z kolekcji do konta XBOX.
Pełne omówienie tutaj, wraz z rożnymi scenariuszami wariantami: https://www.trueachievements.com/news/xbox-disc-2-digital-update
-
Xbox najpierw zabił pudełka jako pierwszy, a teraz chce je ratować? Dobre. Sony niech tak zrobi, przynajmniej odzyskają 2% godności.
0 Fajne! -
@konewko nie wiem, czy chce je ratować, ale przynajmniej nie chce zostawić graczy z ich kolekcjami gier w pudłach na lodzie.
Może się okazać - jak mówił Pisarski w jednym z ostatnich materiałów - że na jakiś czas Nintendo może zostać ostatnią ostoją pudełkowego grania. Odsetek pełnych wersji gier na kartridżu wzrasta w stosunku do wersji z game card.
XBOX’a nigdy nie miałem, ale chciałem kupić z drugiej ręki. W obecnej sytuacji myślę jednak nad tym, czy by nie sprzedać Oleda i wejść NS2 m.in. z powodów z powyższego akapitu.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo