Czyszczenie swojej konsoli PS4
Witajcie ! :)
Słuchajcie, czym czyścicie swoją konsolę. Ja aktualnie posiadam Ps4 slim w wersji limitowanej gdzie jest szara matowa obudowa, co prawda zauważyłem odciski od palców bądź może to były zatłuszczone paluchy i chciałbym to jako przetrzeć. Podejrzewam że sama ściereczka do kurzy nie będzie wystarczyła. Więc czy zwykła woda a potem przetarcie papierem w zupełności wystarczy ?
Jak wy czyścicie swoje konsolki ? :)
-
Ja mogę od siebie polecić ściereczke antystatyczną. Używam ja w lakiernictwie samochodowym i w domu także spełnia swoje funkcje
3 Fajne! -
Mam zwykłe PS4 w wersji Uncharted 4. Boki odkurzam odkurzaczem z wąska nakładką, a górę wycieram papierowym ręcznikiem spryskanym środkiem do czyszczenia.
1 Fajne! -
Sprężone powietrze ,lub odkurzacz , tam gdzie wloty wentylacyjne :)
1 Fajne! -
hmmm... ja ma Ps4 pro i mam łatwiej, bo tylko górną część zdejmuje,bez odręcania jakich kolwiek śrubek, ale najpierw odkurzam boki i ten wentylator, żeby pył przy czyszczeniu sprężarką gdzieś w niedostępne mi miejsca niewleciały, i wtedy dopiero sprężarka noi jeszcze pałeczki z watą i płynem do kurzu czyszczę ten wetylator żęby pył szybko się nie osadzał. Czyszczenie powtarzam raz na 2miesiące.
2 Fajne! -
Dzięki panowie za odpowiedź, sprężone powietrze co do wentylatorów myślę że załatwi sprawę a co do powierzchni plastikowej myślę że zwykła woda i sucha ścierka wystarczy :)
0 Fajne! -
Lepiej nie woda, a coś na bazie alkoholu.
0 Fajne! -
Ja polecam środek do czyszczenia LCD. Używam go co prawda do zdejmowania odcisków palców z laptopa, a nie konsoli, ale też mam szarą, matową obudowę, która super łatwo się palcuje. Po przetarciu szmatką i tym płynem znikają bez problemu.2 Fajne!
-
Ja mam biała i lecę ją tylko nawilżonymi chusteczkami uniwersalnymi z biedry
1 Fajne! -
Ja tam nie czyszczę ;) , konsolka ma miesiąc, ale kupiłem sprężony gaz, więc niedługo pierwsze czyszczenie :/
1 Fajne! -
@mastahluc alkohol izopropylowy the best
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo