Czy można zrobić coś z oszustem z gametrade który tu też ma konto?
Temat zamknięty
Pytanie tak jak w temacie. Gość dostał moja grę i zero kontaktu a jak wiadomo gametrade umarło więc nie wiadomo gdzie zgłaszać. Gość ma nick @Lani . Na gametrade był pod nickiem Lanidas. Może kogoś jeszcze naciągnął
-
Najlepiej napisz do @andreo.spc , bo nie wiem czy można tak wywoływać po nicku na forum ;)
0 Fajne! -
Użytkownik, który pomimo zawarcia umowy z drugą stroną nie prześle przedmiotu (gry lub sprzętu), do którego przesłania się zobowiązał lub za niego nie zapłaci, ponosi umowną odpowiedzialność odszkodowawczą. Takie działanie na mocy prawa polskiego stanowi również przestępstwo i obarczone jest odpowiedzialnością karną.
Dotyczy to również osoby małoletniej (małoletniego Użytkownika serwisu), której obowiązujące przepisy prawa przypisują zdolność działania z rozeznaniem w zakresie czynów niedozwolonych, a w następstwie - ponoszenie odpowiedzialności karnej za szkodę spowodowaną danym czynem. Sąd rodzinny może zobowiązać małoletniego lub jego rodziców (czy opiekunów prawnych) do naprawienia szkody, bądź zarządzić wobec małoletniego środki nadzoru wychowawczego.
Jeżeli spotka Cię sytuacja, w której podejrzewasz naruszenie regulaminu serwisu postaraj się w pierwszej kolejności wyjaśnić sprawę z kontrahentem. W razie niepowodzenia niezwłocznie powiadom nas o zaistniałej sytuacji.
Informacja z centrum pomocy.
1 Fajne! -
Ten koleś na gt ostatnio przyjął moją ofertę, potem cisza z jego strony. Patrzę ostatnie 15 komentarzy negatywne, to wystawiłem mu również. A ten dzban się zrewanżował tym samym ;)
0 Fajne! -
@danmol0654 Nie jesteśmy w żaden sposób powiązani z gt więc choćbym chciał, to nie jestem w stanie pomóc Ci w sprawie transakcji zawartych w tamtym serwisie. Musisz niestety próbować skontaktować się z właścicielami gt.
Użytkownik @Lani w naszym serwisie posiada zweryfikowane konto oraz 7 pozytywnych komentarzy, z czego 6 pochodzi od zweryfikowanych osób. Nie możemy kierować się doniesieniami z innych portali i wierzyć w powiązania. Jak sam widzisz, z działaności na WymieńGry.pl nie mam żadnych podstaw do podważenia uczciwości osoby, o której piszesz. Z racji zgłoszonych przez Was uwag, będę przyglądał się sprawie uważniej. Jeśli jednak masz podejrzenia do zostania oszukanym w naszym serwisie, zgłaszaj taki fakt nam od razu - mejlowo lub bezpośrednio do mnie na PW.
0 Fajne! -
Sam wymieniałem się tutaj z @Lani i nie było żadnych problemów.
0 Fajne! -
@danmol0654 Masz chociaż pewność, że to ta sama osoba?
0 Fajne! -
@mastahluc Wszystko spoko ale nie bedę gonił gościa za grę za 100 zł. Bardziej mi chodziło o ostrzeżenie innych użytkowników.
@Zurek To jest typowe dla niego. nie odbiera telefonów chociaż dzwoniłem z róznych numerów..
@andreo.spc Rozumiem i dziękuję za pomoc
@dawid2601 adres i nr telefonu sie zgadza
0 Fajne! -
Lanidas i lani to te same osoby ja od niego miesiące temu kupiłem GTA v i na szczęście nie miałem żadnego problemu a daleko do niego też nie mam ale przyznam że nie ładnie z jego strony;)
0 Fajne! -
Dzbanem to według mnie jest ten kto składa ofertę typowi z 15 negatywami i oczekuje uczciwości. On jest po prostu łajzą i oszustem jeżeli robi tak jak piszecie i do tego ma 15 negatywów. Ja w życiu nigdy nigdzie nie dostałem ani jednego negatywa a jakby zebrać wszystkie komentarze otrzymane przez 15 lat z moich transakcji na różnych serwisach, to byłoby ich ze 2000.
0 Fajne! -
@herbatkowy . A nie pomyślałeś, że ktoś może nie sprawdzać komentarzy przed złożeniem oferty ? .Bo po co niby. I nie - nie oczekiwałem uczciwości. Więc równie dobrze dla mnie dzbanem jest, która sprawdza przed profil przed złożeniem każdej oferty.
0 Fajne!
Dodaj odpowiedź do tematu
Temat zamknięty
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo